کد خبر: ۳۰۳۱۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۲۲ دی ۱۳۹۷
به گزارش آراس:فرهنگ غذايي کشورهاي ديگر اين است که موادغذايي را فقط کمي تفت مي دهند. مسلما چنين فرهنگ غذايي نيازي به استفاده از روغن سرخ کردني ندارد. اين صحبت ها به اين معني نيست که در ديگر کشورها روغن سرخ کردني وجود ندارد اما مردم عمدتا روغن هاي خالص مثل روغن کنجد، زيتون، سويا و. . . را انتخاب مي کنند.
به گزارش آراس:زماني همه از روغن جامد استفاده مي‌کردند اما روغن‌هاي مايع که وارد بازار شد خيلي زود عموميت پيدا کرد. مخصوصا اين‌که گفته مي‌شد روغن‌هاي مايع مضرات روغن جامد را ندارند اما بعد از مدتي اين بحث مطرح شد که روغن‌هاي مايع نيز ضررهاي زيادي دارند و حتي برخي توصيه کردند مردم دوباره سراغ روغن جامد بروند اما بالاخره روغن جامد ضرر کمتري دارد يا مايع؟
در گذشته نه چندان دور کسي از مضرات روغن جامد مطلع نبود، اما نسل روغن هاي پرطرفدار جامد در حال انقراض است و بخش اعظم روغن هاي (Oils)مصرفي، روغن مايع گياهي است.
در اين بين روغن هاي مخصوص سرخ کردن نيز با ورودشان به بازار صنايع غذايي، به ما يادآوري کردند که روغن هاي مايع معمولي هم براي سرخ کردن و حرارت بالا توليد نشده اند. با وجود آنکه هنوز هم خيلي ها اعتقاد دارند روغن نباتي مزه غذا را بهتر مي کند، اما ديگر کمتر کسي است که براي سرخ کردن از روغن هاي معمولي استفاده کند.
بد اقبالي روغن سرخ کردني در دنيا
 در کشورهاي خارجي براي مصارف خانگي از روغن سرخ کردني استفاده نمي کنند زيرا اساسا چندان غذاهاي سرخ کردني آن هم با سرخ کردن هاي طولاني مدت مصرف نمي کنند. درحقيقت فقط براي مصارف صنعتي و برخي رستوران ها مثل مک دونالد روغن سرخ کردني مصرف مي کنند که پايه آن پالم و مشتقات پالم است.
در مصرف روغن مايع اعتدال را رعايت کنيد!
تحقيقات نشان مي دهد چربي هاي ترانس، ميزان کلسترول بد خون را افزايش داده و کلسترول خوب را کاهش مي دهند. اين امر سبب افزايش احتمال بيماري هاي قلبي عروقي مي گردد. بيشتر چربي هاي ترانس در غذاهاي سرخ شده، ساندويچ ها و روغن نباتي وجود دارد. با توجه به اين که طبق آمار موجود، سرانه مصرف روغن جامد براي هر ايراني حدود 14 کيلوگرم و روغن مايع حدود 40 گرم است بايد صنايع کشور استراتژي خود را براي کاهش اسيدهاي چرب اشباع شده و ايزومر ترانس، طوري تنظيم کنند که مصارف خوراکي مناسب تر و از زيان کمتري برخوردار باشند.
مضرات روغن مايع سرخ کردني
براي سرخ کردن مواد غذايي، هيچ وقت از روغن مايع استفاده نکنيد ، زيرا سريعا اکسيده شده و توليد مواد سرطان زا مي کنند. براي سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردني و در صورت نداشتن، از روغن جامد استفاده کنيد.مارک خاصي را توصيه نمي کنم فقط بايد اين نکات را دقت کنيد.تاريخ مصرف روغن و اينکه ذکر شده باشد روغن مخصوص سرخ کردني و درجه چربي ترانس آن کمتر از 10 باشد.
چربي هاي غير اشباع بهترين گزينه است
چربي غير اشباع در روغن زيتون(Olive) گردو، آجيل، غذاهاي دريايي و تخم مرغ يافت مي شود. اين چربي برعکس چربي اشباع، باعث کاهش تري گليسيريد ها (اسيد هايچرب) و افزايش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد مي گردد و به اين طريق کلسترول وارد کبد مي شود.
چربي هاي اشباع در دماي معمولي جامد، ولي چربي غير اشباع در دماي معمولي مايع هستند.چربي غير اشباع براي ساخت سلول هاي مغز، سلامت قلب و نيز براي اعصاب چشم خوب مي باشد.
بهترين روغن مايع و جامد امگا 3 ،بي نظير ترين روغن دنيا
در حدود 20 سال پيش، محققان يکي از انواع چربي هاي غير اشباع را يافتند و آن را «امگا 3» ناميدند و چون اين چربي در بدن ساخته نمي شود، به همين خاطر يکي از چربي هاي ضروري براي بدن است.
امگا 3 موجب کاهش چربي و فشار خون مي شود و جلوي ضربان نامنظم قلب را مي گيرد.
اخيرا تحقيقات نشان داده است که روغن آفتابگردان صنعتي و روغن هاي حاوي اسيد آراشيدونيک مانند روغن جوانه ذرت، به علت ايجاد التهاب موجب افزايش درد و رنج افراد مبتلا به التهاب مفاصل و همچنين توليد راديکال هاي آزادي است که براي بدن مضر است.
بررسي هاي جديد دانشمندان نشان مي دهند، روغن هاي مايع آفتابگردان چون به صورت مايع مي باشند زياد مورد استفاده قرار مي گيرند و گاهي عوارض آن ها در ميان غذاها نسبت به روغن هاي جامد دوچندان مي شود از اين رو بهتر است مصرف ان ها را به حداقل رساند و يا روغن هاي ديگري را جايگزين آن ها کرد.
بهترين روغن هاي مايع و جامد خوراکي سرخ کردني:
1- روغن زيتون
2- روغن کنجد
3- روغن محلي (روغن زرد)
4- روغن دنبه گوسفند
خداحافظ کلسترول
روغن کنجد به دليل داشتن مقاومت بالا در برابر حرارت دود نميکند، کف نميکند، تغيير رنگ نميدهد و بوي نامطبوع در آشپزخانه توليدنميکند. به همين دليل جهت سرخ کردن بسيار مناسب است. در عين حال موجب خوش طعم شدن مواد غذايي شده و براي تهيه و مصرف سالاد توصيه ميگردد.
همچنين اين روغن يکبار مصرف نميباشد و ميتوانيد بدون اينکه نگران سرطان و يا بيماري ديگري باشيد چندين بار براي سرخ کردن غذا از آن استفاده کرده و از طعم خوش آن لذت ببريد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار