پنجشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴ | Thursday , 10 July 2025
کد خبر: ۴۸۸۷۲
تاریخ انتشار: ۰۲:۳۵ - ۱۹ تير ۱۴۰۴
رئیس اتاق بازرگانی اهواز مطرح کرد

فرصتی تازه برای صادرکنندگان خوزستانی در بستر سامانه ارزی بانک مرکزی

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با اشاره به ابلاغ بخشنامه اخیر بانک مرکزی در خصوص امکان عرضه امتیاز صادراتی در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: این اقدام فرصتی ارزشمند برای تقویت فعالیت‌های تجاری است که در استان باید به شکل مطلوب از ان برای رشد فعالیت‌های بخش خصوصی بهره برد.

شهلا عموری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استان خوزستان به دلیل برخورداری از ظرفیت‌های متنوع در بخش‌های صنعتی، کشاورزی، صنایع دستی و خدمات فنی و مهندسی، یکی از قطب‌های مهم اقتصادی کشور است، اظهارکرد: بخشنامه جدید بانک مرکزی می‌تواند به بازرگانان خوزستانی کمک کند تا با بهره‌گیری از سازوکارهای شفاف سامانه معاملات، فعالیت‌های تجاری خود را با کارایی و انعطاف بیشتری پیش ببرند و از این فرصت برای توسعه صادرات و تامین منابع ارزی استفاده کنند.

عموری در تشریح جزئیات بخشنامه شماره ۰۴/۸۴۱۸۰ بانک مرکزی گفت: این بخشنامه در راستای اجرای قوانین برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت و اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز صادر شده و فرآیندهای لازم برای عرضه امتیاز صادراتی در سامانه معاملات بازار ارز تجاری را فراهم کرده است.

وی ادامه داد: صادرکنندگان مشمول، از جمله تولیدکنندگان محصولات دانش‌بنیان، کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی، می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را عرضه کرده و امتیاز صادراتی را به نرخ‌های مورد توافق با واردکنندگان مجاز مبادله کنند.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان بیان کرد: با ایجاد امکان مبادله امتیاز صادراتی، به صادرکنندگان این اجازه داده خواهد شد تا ضمن عرضه ارز حاصل از صادرات، از مزایای مالی و رقابتی برخوردار شوند که می‌تواند نقدینگی مورد نیاز برای تجارت را افزایش دهد.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز اظهار کرد: این بخشنامه با ایجاد انگیزه برای صادرکنندگان، می‌تواند به افزایش حجم صادرات غیرنفتی و بهبود تراز تجاری خوزستان کمک کند.

عموری اضافه کرد: دسترسی بهتر به منابع ارزی برای واردکنندگان، تأمین مواد اولیه و کالاهای موردنیاز صنایع استان را تسهیل خواهد کرد که این امر به رشد تولید، اشتغال‌زایی و تقویت زنجیره ارزش در بخش‌های مختلف اقتصادی منجر می‌شود.

وی با اشاره به الزامات اجرای موفق این طرح اظهار کرد: موفقیت این بخشنامه به همکاری موثر بانک‌ها، شفافیت در اجرای فرآیندها و اطلاع‌رسانی دقیق به فعالان اقتصادی بستگی دارد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان گفت:  بانک‌ها موظف شده‌اند بر حسن اجرای این بخشنامه نظارت کنند و بازرگانان نیز باید با آگاهی کامل از جزئیات آن، از این فرصت برای تقویت فعالیت‌های خود استفاده کنند.

وی در پایان اضافه کرد: تجار و فعالان اقتصادی خوزستان باید با مطالعه دقیق این بخشنامه و برنامه‌ریزی مناسب، نقش فعالی در بهره‌برداری از ظرفیت‌های تجاری استان ایفا کنند تا این طرح به توسعه پایدار اقتصاد منطقه کمک کند.

 

منبع؛ ایسنا

نظرات بینندگان
آخرین اخبار