شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۴ | Saturday , 05 July 2025
کد خبر: ۴۸۸۱۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۶ - ۱۳ تير ۱۴۰۴

خوزستان در روزهاي بحران: ارزيابي مديريت استاندار در جنگ 12 روزه

علیرضا عبداله نژاد فعال رسانه ای

در ميانه جنگ 12 روزه ميان ايران و رژيم صهيونيستي، استان خوزستان يکي از حساس‌ترين نقاط کشور بود؛ هم از نظر زيرساختي، هم از جهت جغرافيايي و هم به واسطه خاطره جنگ تحميلي. در اين شرايط ويژه، استاندار خوزستان، سيدمحمدرضا موالي‌زاده، نقش کليدي در حفظ آرامش، مديريت بحران و تداوم خدمات حياتي ايفا کرد.

1. واکنش سريع و سازمان‌دهي قرارگاه‌هاي تخصصي
به فاصله کوتاهي از آغاز حملات، خبر تشکيل حدود 10 قرارگاه تخصصي براي مديريت ميداني بحران در استان منتشر شد. اين قرارگاه‌ها که مأموريت‌هايي از جمله امداد، اطلاع‌رساني، پدافند غيرعامل و پشتيباني مردمي را برعهده داشتند، نقش بسزايي در ايجاد انسجام و واکنش بهنگام در لحظات بحراني ايفا کردند.

2. تداوم خدمات زيرساختي و مديريت بازار
در شرايطي که نگراني از حملات سايبري يا فيزيکي به تأسيسات زيربنايي وجود داشت، خدمات آب، برق و سوخت بدون وقفه ادامه يافت. مديران مرتبط تأکيد کردند که با پيش‌بيني‌هاي قبلي و تقويت پدافند غيرعامل، هيچ اختلال جدي در ارائه خدمات رخ نداد. از سوي ديگر، معاونت اقتصادي استانداري، با نظارت بر بازار، تهيه و توزيع اقلام اساسي و کنترل قيمت‌ها را در دستور کار قرار داد تا التهاب رواني ناشي از بحران به بحران معيشتي نينجامد.

3. تقويت اعتماد اجتماعي و هم‌راستايي با مردم
استاندار خوزستان در چند نوبت با رسانه‌ها سخن گفت و بر نقش بي‌بديل مردم در صيانت از امنيت داخلي تأکيد کرد. او جنگ را آزموني براي «همدلي ميان مردم و مدافعان وطن» توصيف کرد و با حضور در ميان اقشار مختلف، پيام اعتماد و آرامش را منتقل ساخت. اين رويکرد ارتباطي، از خودمداري به سوي مردم‌مداري حرکت کرد و به کاهش تنش‌ها و افزايش همبستگي منجر شد.

4. موضع‌گيري امنيتي و راهبردي
در تمامي مصاحبه‌ها، استاندار با يادآوري پيشينه تهديدات عليه خوزستان، بر ضرورت آمادگي دائمي و نقش اين استان به عنوان خط مقدم دفاع ملي تأکيد کرد. اين موضع‌گيري ضمن انتقال واقع‌بيني، حامل اين پيام بود که خوزستان تنها يک استان نيست، بلکه سنگر مقاومت است.

نقش استاندار خوزستان در اين جنگ کوتاه اما سنگين، نمونه‌اي از مديريت بومي-ملي در شرايط بحران بود. مديريت سريع، حفظ خدمات زيرساختي، کنترل بازار، ارتباط مؤثر با جامعه و موضع‌گيري راهبردي، از جمله عناصر اين رويکرد بودند. در شرايطي که فشار رواني، جنگ تبليغاتي و تهديدات خارجي در اوج بود، استاندار خوزستان توانست با اتکا به ظرفيت‌هاي محلي و همراهي نهادهاي اجرايي، الگويي قابل اتکا از تاب‌آوري استاني ارائه دهد.

نظرات بینندگان
آخرین اخبار