صدیقه ترابی در نشستی که روز جمعه ۲۷ تیر در استانداری خوزستان برگزار شد، درباره صدور مجوز محیطزیستی «فاز ۲» پتروشیمی ماهشهر اظهار کرد: سالهاست که موضوع صدور مجوز محیطزیستی فاز ۲ پتروشیمی ماهشهر مطرح میشود. برای موافقت با این مجوز کوتاهی و اغماضی نکردیم. با وجود اینکه درخواستهایی برای صدور سریعتر مجوز داشتیم، تا وقتی از لحاظشدن همه نکات توسط مجری و مشاور مطمئن نشدیم، این مجوز را صادر نکردیم.
وی افزود: همه مراحل ارزیابی اثرهای محیطزیستی این طرح بررسی شد و موافقت با صدور این مجوز به دلیل حضور در استان و فشار سیاسی و موارد دیگر نبود؛ بلکه پس از انجام ارزیابیهای و بررسی اثرها و پیشنهادها، با این طرح موافقت شد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اطمینان خاطر میدهم همه راهکارها دیده شده است و امیدواریم در اجرا نیز با نظارت همکاران، این موارد لحاظ شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه «فاز ۱» پتروشیمی ماهشهر اشکالهایی از نظر بهرهبرداری و اثرهای آن دارد، یکی از پیوستهای مجوز فاز دوم پتروشیمی ماهشهر، رفع این مشکلات است.
ترابی ادامه داد: مقرر شده است در مدت یک هفته برنامه اجرای رفع مشکلات محیطزیستی اعلام شود. این برنامه، برنامهریزی شده و قابل پایش خواهد بود تا با همت مجموعه و نظارت همکاران محیط زیست، مشکلات فاز اول نیز برطرف شود.
وی درباره صحبتهای مطرح شده راجع به نقش سازمان حفاظت محیط زیست در جلوگیری از برخی پروژهها اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه نظارتی دارد نه اجرایی. قرار نیست هرکسی در کشور هر کار یا توسعهای بخواهد، بدون توجه به محیط زیست انجام دهد و پیامدها و آثارش را بر جای بگذارد و بعد بگویند محیط زیست کجا بود؟
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وضعیت محیطزیستی خوزستان بسیار شکننده است و هر کسی در آن توسعه میدهد باید مشکلات محیطزیستی حوزه خود را رفع کند، در غیر این صورت سازمان حفاظت محیط زیست چه اقدامی میتواند انجام دهد؟ توسعه به شرطی توسعه پایدار است که دیگر ابعاد در آن دیده و به وظایف مربوط به آن عمل شود.
وی بیان کرد: یادمان باشد که نمیشود بیش از این توسعه ناپایدار انجام داد و باید این را بپذیریم و راهکارها را لحاظ کنیم. هیچکس مخالف توسعه نیست اما باید همه ابعاد در آن دیده شود.
ترابی ادامه داد: آیا خوزستان جای خطای بیشتر از این دارد؟ ما قصد ایجاد گره را نداریم و کنار شما هستیم اما باید همراهی شود تا توسعه پایدار اتفاق بیفتد.
وی درباره مطرح شدن طرحهای انتقال آب، تصریح کرد: زمانی که طرحی درباره خوزستان مطرح میشود، پیگیری میشود و باید برای دیگر طرحها هم این اجازه داده شود که بررسی کنیم؛ نمیشود ما اجازه بررسی طرحی را نداشته باشیم. نمیشود بدون بررسی یک طرح، با آن مخالفت کنیم. بنابراین میخواهیم طرح سد ماندگان را هم بررسی کنیم.
وی افزود: باید جلسههای کارشناسی برگزار شود؛ در غیر این صورت به تصمیمهای مدیریتی در سطوح بالاتر و بدون لحاظ کردن نظر محیط زیست، تبدیل میشود که حتماً اثرهای مخربی خواهد داشت. این موضوعات باید در سازمان حفاظت محیط زیست بررسی شوند و سپس پاسخگو باشیم.
منبع؛ ایسنا