سید محمدرضا موالیزاده در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، با بیان اینکه مواد مخدر یک تهدید جدی برای تمام ابعاد سلامت فردی و اجتماعی به شمار می رود اظهار کرد: این پدیده شوم نهتنها سلامت جسمانی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه به سلامت روانی، اجتماعی و معنوی جامعه نیز آسیبهای جبرانناپذیری وارد میکند؛ با چالشی چندبعدی روبرو هستیم که نیازمند عزمی ملی و برنامهای جامع برای مقابله است.
وی با اشاره به روند نگرانکننده گسترش مصرف مواد مخدر در استان افزود: شاهد کاهش سن مصرف، افزایش تنوع مواد مخدر و گسترش آن در بین اقشار مختلف جامعه هستیم.
موالی زاده ادامه داد: اگر در گذشته این معضل محدود به گروههای خاصی بود، امروز شاهد آن هستیم که در بین زنان، روستاییان، شاغلین و متاهلین نیز در حال گسترش است. این تغییر الگوی مصرف نشاندهنده عمق فاجعه است و هشداری جدی برای تمام دستگاههای اجرایی و فرهنگی استان محسوب میشود.
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم برنامهریزی دقیق و مبتنی بر شرایط بومی استان، خاطرنشان کرد: نمیتوان نسخهای یکسان برای تمام مناطق کشور پیچید اما باید با توجه به ویژگیهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی استان، برنامههای پیشگیرانه و مقابلهای خود را طراحی و اجرا کنیم.
وی اضافه کرد: این برنامهها باید بتوانند تمام اقشار جامعه را تحت پوشش قرار دهند و از ظرفیتهای محلی نیز بهره ببرند.
موالیزاده بر نقش کلیدی دستگاههای فرهنگی، روانشناسان، مشاوران و مراکز آموزشی در آگاهیبخشی تاکید و تصریح کرد: آگاهیرسانی دقیق و علمی درباره عوارض مصرف مواد مخدر باید در اولویت برنامههای ما قرار گیرد.
استاندار خوزستان اظهار کرد: مردم باید بدانند که مصرف این مواد چه آسیبهای کوتاهمدت و بلندمدتی برای فرد، خانواده و جامعه به همراه دارد و در این راه باید از ظرفیتهای رسانهای، فضای مجازی و شخصیتهای تاثیرگذار اجتماعی مانند هنرمندان، ورزشکاران و روحانیون استفاده کنیم.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد تفریحات سالم و برنامههای جایگزین برای جوانان گفت: باید زمینههای اشتغال سالم، ورزش همگانی و تفریحات سازنده را برای جوانان فراهم کنیم. موالی زاده ادامه داد: وقتی جوانان در فضایی سالم و امیدبخش زندگی کنند، کمتر به سمت مواد مخدر گرایش پیدا میکنند؛ دستگاههای ورزشی و فرهنگی استان باید برنامههای ویژهای برای پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان طراحی کنند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه مقابله با مواد مخدر نیازمند عزمی جمعی است افزود: هیچ دستگاه و نهادی به تنهایی نمیتواند با این معضل مبارزه کنند و نیازمند هماهنگی بیندستگاهی و مشارکت تمام اقشار جامعه هستیم. در این راه باید از تجربیات موفق سایر استانها و کشورها نیز استفاده کنیم و برنامههای خود را بر اساس آخرین یافتههای علمی و پژوهشی بهروزرسانی کنیم.
وی همچنین بر لزوم تقویت قوانین بازدارنده تاکید کرد و گفت: در کنار اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه، باید قوانین بازدارنده نیز تقویت شوند و شورای تامین استان میتواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند و باید با استفاده از تمام ظرفیتهای قانونی، مانع گسترش این پدیده شوم در جامعه شویم.
موالیزاده با ابراز امیدواری نسبت به آینده برای مقابله با پدیده شوم اعتیاد بیان کرد: اگرچه مشکل مواد مخدر در استان جدی است اما با برنامهریزی دقیق، هماهنگی بیندستگاهی و مشارکت مردم میتوانیم بر این چالش غلبه کنیم.
وی افزود: در صورت استفاده صحیح از ظرفیتهای استان قطعا شاهد کاهش این معضل در جامعه خواهیم بود و امید اسا با همکاری تمام دستگاهها و مشارکت مردم، بتوانیم آیندهای روشن و عاری از مواد مخدر برای جوانان استان رقم بزنیم.
منبع؛ ایرنا