دکتر حسینی نژاد مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در سازمان جهانی بهداشت، شاخصهایی به عنوان شاخص عدالت در سلامت محوریت جامعه مطرح شده است و نشان میدهد که حوادث جادهای آنقدر اهمیت دارند که رسیدن به یک جاده سالم جزء شاخصهای عدالت در سلامت برای آحاد مردم در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ارکانهای کلیدی برای کاهش موارد فوت جادهای، دسترسی به جادههای سالم میباشد.
حسینی نژاد اضافه کرد: دانشگاه به عنوان یکی از ارکان اصلی میتواند در کاهش تلفات جادهای نقش موثری داشته باشد اما متاسفانه زمانی فرد به مراکز درمانی میرسد که حادثه دیده است و در شرایط حاد و بحرانی به سر میبرد، لذا اصحاب رسانه در این خصوص میتوانند کمک رسان دانشگاه باشند.
وی تصریح کرد: نگاهی اجمالی به هزینه 40 میلیاردی بار تصادفات در استان خوزستان و اینکه با این مبلغ میتوان بیمارستان ساخت و تجهیزات بیمارستانی تهیه کرد، نشان میدهد که اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این خصوص تا چه اندازه مهم میباشد.
مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه آمار بیماریهای قلبی عروقی رو به تزاید است، یادآور شد: بیماریهای قلبی عروقی یک سوم کل مرگ و میرها را تشکیل میدهند و در واقع یکی از دلایل ناتوانی در سنین بالا نیز این نوع بیماریها هستند.
حسینی نژاد بیان داشت: اغلب کشورهای دنیا درمان سکته های قلبی را از سال 2007 تا 2011 جزء برنامه ملی خود ثبت کردند و برای آن راهکارهایی جهت کاهش این نوع مرگ و میر پیدا کردند.
وی ادامه داد: متاسفانه بیماریهای قلبی عروقی خیلی دیر علائم خود را نشان میدهند و شاید خیلی از مردم بیماری قلبی داشته باشند و از آن اطلاعی نداشته باشند و لذا شخص زمانی به بیمارستان مراجعه میکند که دچار فشار خون شده باشد.
حسینی نژاد با اشاره به اینکه یکی از دلائل افزایش بیماریهای قلبی عروقی در سالهای اخیر تغییر سبک زندگی مردم میباشد و عادات روز به روز تغییر پیدا میکند، گفت: سکونت در منازل آپارتمانی، خانه نشینی در زندگی جدید صنعتی، کم تحرکی، علاقه به استفاده از فست فودها، فشار خون بالا، دیابت و نهایتا افزایش بیماران دیالیزی همگی به خاطر تغییر سبک زندگی مردم میباشد.
وی ادامه داد: یکی از عوارض سبکهای زندگی نوین، اضافه شدن بیماریهای قلبی عروقی میباشد.
حسینی نژاد تصریح کرد: سالانه 17.1 میلیون نفر در دنیا به آمار بیماریهای قلبی عروقی اضافه میشود که این مساله اهمیت اطلاع رسانی در خصوص راههای پیشگیری و خطرسنجی را بیشتر نشان میدهد.
مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پایان گفت: اصحاب رسانه با اطلاع رسانی مناسب به افراد جامعه و عزم ملی جهت مبارزه همه جانبه با عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی،کمک بزرگی به دانشگاه و دولت میکنند.