صبحانه پرس- مریم کروشاوی
صدای زنگ ترک تحصیل دانش آموزان دختر در مدارس مناطق مختلف شهرستان کارون شنیده می شود، کودکانی که طعم شیرین دانش به کام آنان در اوان کودکی تلخ می شود و با بی مهری مسوولین از تحصیل باز می مانند.
یکی ازعمدترین مشکلات شهرستان کارون در استان خوزستان کمبود امکانات آموزشی به ویژه نبود مدرسه درمقاطع راهنمایی ودبیرستان می باشد که سالانه باعث ترک تحصیل نوجوانان زیادی شده است. خانواده های روستایی به دلیل فقر، محدودیت مکانی و زمانی نمی توانند فرزندان خود را به شهرها بفرستند و این نوجوانان به اجبار اقدام به ترک تحصیل می کنند.
حسن ناصری عضو شورای اسلام آباد سویسه در این باره گفت: پدیده ترک تحصیل درمیان دانش آموزان دختربیش از پسران نمایان ومشهود است. این مساله همواره باعث ایجاد نگرانی درمیان روستایان شهرستان هایی همچون کارون را به دنبال دارد. درهمین راستا روستای اسلام آبادسویسه ازتوابع بخش سویسه شهرستان کارون از نبود خدمات آموزشی به ویژه مدرسه دخترانه رنج می برد.
نبود سیستم حمل و نقل عمومی
حسن ناصری در ادامه خاطر نشان کرد: روستای اسلام آباد تقریبا دارای بیشترین جمعیت و مساحت در بخش سویسه است. جمعیت اسلام آباد بیش از 2450 نفراست ولی متاسفانه بااین همه جمعیت فقط یک مدرسه ابتدایی فرسوده با قدمت 30 ساله در این روستا وجود دارد که پاسخگوی نیاز های آموزشی این روستا با این جمعیت نیست. نبود وسائل نقلیه همچون خط واحد دیگر مشکل عمده ای است که دانش آموزان این روستا را در رفت و آمد دچار دردسر می کند که در نهایت به ترک تحصیل منجر می شود.
وی افزود: نبود ناوگان اتوبوس رانی، تاکسی و یا مینی بوس را یکی از مهمترین مشکلات دانش آموزان ودانشجویان اسلام آباد وکل بخش سویسه اعلام کرد و افزود: ما در استانی به نام خوزستان زندگی میکنیم یعنی مرکز استخراج نفت ایران، سوال بنده وتمام اهالی بخش سویسه ازتمام مسولین محترم این است:آیا کسی از مشکلات رفت و آمد اهالی، محصلین و دانشجویان خبرندارد؟آیا نامه نگاری های شورا، دهیاری اسلام آباد، بخشدار و شورای بخش دست هیچ مسئولی نرسیده است؟چرا دختران وپسران بخش سویسه فقط به خاطر نبود یک اتوبوس یا وسیله عمومی مجبورند ترک تحصیل کنند؟
ناصری در ادامه با بیان اینکه بیشتر اهالی از مشکلات فقر و نداری رنج می برند و قادر نیستند مایحتاج فرزندان خود را تامین کنند؛ گفت: بابررسی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که اگرهردانش آموز برای رفت و برگشت خود روزی 5تومان ببرد هرماه 150 تومان فقط باید کرایه بدهد حالا شما حساب کنید یک خانواده 3فرزند دارد که باید برای ادامه تحصیل به شهر بروند آیا پدر خانواده که از راه بنزین فروشی و یا آب فروشی امرار معاش می کند می تواند پاسخ گوی خرج فرزندان خود باشد؟
در خواست توجه ویژه استاندار
عضو شورای روستای اسلام آباد سویسه از استاندار توجه وِیژه و رفع مشکلات این روستا را خواستار شد و عنوان کرد: ازتمام نماینده های مردم و جناب استاندار و تمام مسئولین برادرانه میخواهم فقط و فقط به یکی از مهمترین مشکلات بخش که یک خط واحد است رسیدگی کنند کار های عمرانی به کنار بماند. انتظار میرود استاندار محترم و نمایند ه های مردم ضمن بازدید از این روستا و دیگر روستاهای بخش سویسه مسیر جاده اهواز آبادان و بررسی این مشکل درخصوص فضایی آموزشی و رفع سایر مشکلات تصمیمی اتخاذ کنند و مردم را از گرداب این دردها ورنج ها که ناشی از سو مدیریت است رهایی بخشند.
ناصری از مسئولین برای پایان دادن به موضوع ترک تحصیل دانش آموزان این روستا درخواست همکاری کرد و یاد آور شد: تمام خواسته اهالی اسلام آباد سویسه چیز زیادی نیست؛ فقط یک اتوبوس خط واحد است تا به تراژدی ترک تحصیلی دانش آموزان خاتمه بدهیم، دانش آموزانی که درسالهای نه چندان دور پدران ومادران این سرزمین هستند.
مشکلات اقتصادی خانوادهها را یکی از عوامل مهم ترک تحصیل دانشآموزان
مدیر آموزشوپرورش شهرستان کارون با اشاره به ترک تحصیل گروه زیادی از دانشآموزان ساکن در روستا، مشکلات اقتصادی خانوادهها را یکی از عوامل مهم ترک تحصیل دانشآموزان عنوان کرد و عنوان کرد: بضاعت مالی بسیار کم در برخی از خانوادهها مانع تحصیل دانشآموزان شده است.
عزیز مزرعه یادآور شد: با توجه به برنامههای منسوب به توسعه آموزشوپرورش استان که یک برنامه استانی است سعی در رفع مشکلات آموزشی در شهرستان کارون داریم.
وی در ادامه اضافه کرد: در راستای رفع مشکلات آموزشی شهرستان کارون اداره کل نوسازی مدارس پروژههایی که در شهرستان کارون بهصورت نیمهتمام سالیان سال باقی مانده بود توسط اداره کل نوسازی کامل شد.
مدیر آموزشوپرورش شهرستان کارون تأکید داشت: با وجود ارسال برخی تجهیزات به مدارس شهرستان اما سطح محرومیت فوقالعاده زیاد است که بازنگری ویژهای توسط مسئولان را میطلبد که در شهرستان کارون میبایست انجام شود.
مزرعه اظهار کرد: در مورد مشکلات آموزشی شهرستان کارون و تغییر چارت ادارات با نمایندگان مجلس شورای صحبت شد که در نتیجه با رئیس مجلس و وزیر آموزشوپرورش بهمنظور حل مشکلات مکاتباتی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه با شرکتهای حاضر در شهرستان کارون از جمله شرکت توسعه نیشکر مبنی بر کمک به حل مشکلات اظهار داشت: سه مدرسه توسط خیرین در شهرستان کارون ساخته شد.
مدیر آموزشوپرورش شهرستان کارون گفت: بالغ بر یکهزار و 400 نفر معلم 30 هزار 500 نفر دانشآموز در مدارس این شهرستان در حال تحصیل و تدریس هستند.
وی از وجود پنج هزار فرد بیسواد در ابتدای تشکیل آموزشوپرورش در شهرستان کارون خبر داد و تأکید کرد: از این تعداد یک هزار و 200 نفر جذب و آموزش داده شد که در سال جاری، این تعداد به 3000 نفر رسید.