صبحانه پرس- رحیم میدانی در جلسه ی بررسی مشکلات آب و فاضلاب شهرستان شادگان که ظهر امروز یکشنبه 26 مرداد ماه در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، در خصوص حل مشکل آب و فاضلاب استان خوزستان اظهار کرد: فاضلاب استان خوزستان مخصوصا شهرهایی که در حوزه ی آبریز کارون هستند، یک بسته ی 1 میلیارد دلاری به صورت فاینانس پیش بینی شده و معاونِ نخست رییس جمهور هم در مورد خوزستان استثناً این را تقبل کرد که ما جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب را در حوزه ی رودخانه ی کارون از محل فاینانس اجرا کنیم.
وی افزود: مسایل ما در خوزستان با این منابع حل نمی شود لذا از صندوق توسعه بین المللی باید برای این کار هزینه شود اما بحث فاینانس مسیر طولانی ای است و مراحل زیادی را باید برای تصویب طی کند با این وجود وزارت نیرو برای رفع مشکلات استان خوزستان تلاش می کند و مرتبا در فکر رفع مشکلات است.
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: اگر به دلیل محدودیت منابع مالی مردم شادگان و باقی شهرها در وضعیت بدی هستند عذرخواهی می کنم و مطمئن باشند که مجموعه ی وزارت نیرو در تلاش است تا این مشکلات در کوتاه ترین زمان ممکن حل شود.
وی با تاکید بر این که وزارت نیرو در خوزستان، در بحث تامین و پیگیری منابع مالی هیچ گاه کوتاهی نکرده است، عنوان کرد: تامین اعتبار پروژه فاضلاب شادگان از محل فاینانس یکی از کشورها تامین شده و پیمانکار در حال اجرای آن است و اگر به مشکلی نخوریم، طبق برنامه ی زمان بندی اش حداکثر دو سال دیگر به بهره برداری می رسد.
میدانی وعده ی بهره برداری از تصفیه خانه آب دارخوین و در نتیجه، بهبود کیفیت آب شادگان را در سال آینده داد و اذعان داشت: تهیه تجهیزات در این تصفیه خانه در حال انجام است و پس از بهره برداری از آن، کیفیت آب شرب شادگان ارتقا پیدا می کند و امیدوارم تا سال آینده به بهره برداری برسد و بهبود کیفیت آب شرب، رضایت مردم را فراهم کند.
وی درخصوص نارضایتی ها و تاثیر اندک اجرای طرح الغدیر عنوان کرد: طبق گزارش ها، آب از نظر کیفیت حداقل 2 هزار واحد ارتقا پیدا کرده و با تکمیل تصفیه خانه دارخوین حتما وضعیت آب بهتر خواهد شد.
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو با تاکید بر وجود مشکلات و کاستی ها در کشور گفت: مسايل و مشكلات موجود را نمي توان كتمان کرد اما اين مشكلات منحصر به شادگان نيست؛ چنان كه دولت امسال اعلام كرده به دليل وجود مشكلات حوزه ي آب، بيش از ٦ هزار ٥٠٠ روستا با تانكر آبرساني مي شوند.
وی یادآور شد: در حال حاضر بسياري از پروژه هاي آب شرب كشور نيمه كاره اند و براي حل ريشه اي مشكلات آب كشور نياز به سرمايه گذاري گسترده در كشور است. ١٨٠ هزار ميليارد تومان پروژه نيمه تمام فاضلاب روي دست دولت مانده است كه تكميل آنان شايد ٥٠ سال طول بكشد.
میدانی حل مشکل فاضلاب شادگان را وظیفه ی مسئولان دانست و اظهار کرد: ما وظیفه داریم مشکلات را حل کنیم اما برای حل آن مردم باید به دولت اعتماد کنند و با پرداخت حق انشعاب خود، بخشی از هزینه ی تکمیل پروژه فاضلاب شادگان را تامین کنند تا آب و فاضلاب در کوتاه ترین زمان ممکن این مشکل را حل کند زیرا تصویب اعتبارات دولتی زمان بر است و در کوتاه مدت میسر نخواهد شد.
وی در خصوص بخش دیگر این هزینه گفت: بخش دیگر منابع مالی را نیز دولت از طریق فاینانس و صندوق توسعه ملی تامین خواهد کرد.
وی در پاسخ به این که هزینه ی تکمیل شبکه فاضلاب شادگان فراتر از حق اشتراک شهروندان است، عنوان کرد: قسمت اعظم شبکه اجرا شده است اما فاضلاب باید تخلیه شود که به نظر می رسد، تنها راه مشارکت مردمی است.
وی در خصوص ره آورد سفرش به شادگان برای مردم این شهرستان بیان اذعان داشت: الان در سطح ملی اعتبارات لازم را در اختیار این مسئله گذاشته ایم و هم زمان به دنبال منابع دیگر ازجمله فاینانس و منابع ملی هستیم تا تغییری ایجاد شود؛ ضمن این که بنا شده فرمانداری شادگان، طی هفته آینده تصمیمات در این خصوص را صورت جلسه کرده و تصمیم شان را برای اجرا اعلام کنند.