شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۶۰۷۴
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۴ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۵

دکتر سلمان زاده: میکروب "ایی کولای" عامل مرگ بیماران دیالیزی/ دستگاه های دیالیز بیمارستان سالم هستند

معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با اشاره این که دستگاه های دیالیز بیمارستان سینا مشکلی نداشته اند اظهار کرد: عامل بیماری منجر به فوت چهار بیمار دیالیزی بیمارستان سینا باکتری روده ای " ایی کولای" بوده است که از طریق دهان و دستگاه گوارش منتقل می شود.

صبحانه پرس-سپیده اسکندری- معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار صبحانه پرس با اشاره این که دستگاه های دیالیز بیمارستان سینا مشکلی نداشته اند اظهار کرد: عامل بیماری منجر به فوت چهار بیمار دیالیزی بیمارستان سینا باکتری روده ای " ایی کولای" بوده است که از طریق دهان و دستگاه گوارش منتقل می شود.

وی تصریح کرد: با توجه این که سندرومی که بیماران با آن مواجه بوده اند، یک سندروم گوارشی و اسهال خونی است، عمده ترین راه انتقال بیماری از طریق دهان و دستگاه گوارش است زیرا اگر از راه خون وارد شود، اسهال خونی ایجاد نخواهد شد.

دکتر شکراله سلمان زاده با بیان این که در حال حاضرعلت یابی مرگ بیماران دیالیزی بیمارستان سینا اولویت دارد، گفت: از زمان بروز این حادثه با یک تیم اپیدمیولوژی با کمک کارشناسان وزارت بهداشت با روش های علمی به دنبال علت وقوع این پدیده بوده ایم.

وی خاطرنشان کرد: از تمام موادی را که فکر می کردیم بیماران در طول دیالیز مصرف کرده باشند از جمله غذای بیمارستان، آب مورد استفاده، غذای میان وعده و از از محیط و به ویژه قسمت های مختلف آشپزخانه بیمارستان نمونه برداری شده و تا چند روز آینده نتیجه آزمایش ها اعلام خواهد شد.

معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان یادآور شد: عامل میکروبی که باعث بیماری در افراد شده، یک باکتری روده ای به نام "ایی کولای" است که تایید می کند عامل بیماری از طریق دهان و دستگاه گوارش وارد شده است و دستگاه های دیالیز مشکلی نداشته اند؛ ضمن این که در روزهای اخیر مشکلی نداشته ایم و تنها در فاصله ی زمانی محدود این اتفاق افتاده است.

وی در خصوص منشا این بیماری توضیح داد: این عامل بیماری از یک بیمار جدا شده و نمونه یرداری شده است و منشا آن نامعلوم است اما این کمک می کند تا در محیط به دنبال این میکروب که در واقع منشا انتقال است، به دنبال آن بگردیم.

سلمان زاده در خصوص اقدامات کمیته ی بررسی حادثه ی بیمارستان سینا به خبرنگار صبحانه پرس گفت: کمیته ی استانداری از اعضای هیئت علمی دانشگاه هستند و مستقل از هیئت رییسه دانشگاه در حال بررسی این موضوع هستند و کمیته ای فنی با دستور رییس بیمارستان نیز برای بررسی این اتفاق تشکیل شده است و در این زمینه با تمام افراد دیالیزی که از دستگاه استفاده کردند یا برای دیالیز بعدی مراجعه کرده اند، تماس گرفته شد و ررسی شد که آیا دچار علائم مشابهی شده اند یا خیر و از چه موا غذایی و آبی استفاده کرده اند.

معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان بیان کرد: آن چه که به طور قطع می توان گفت، انتقال میکروب از راه دهان و نه خون است اما تا نتیجه ی نهایی و پیدا کردن منشا این اتفاق باید صبر کرد.

گفتنی است در روزهای اخیر 8 بیمار دیالیزی بیمارستان سینا پس از دیالیز، با علایم یکسان به مراکز درمانی اهواز مراجعه کردند که چهار نفر آن ها در روزهای مختلف فوت کردند و طبق اظهارات معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، حال عمومی چهار نفر دیگر خوب است و خطری آن ها را تهدید نمی کند.


نظرات بینندگان
آخرین اخبار