شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۵۶۳۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۵

"تولید" شاه بیت اقتصاد مقامتی است/ بانک ها پرداخت تسهیلات را به طور جدی پیگیری کنند

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت خوزستان گفت: بهبود فضای کسب و کار کشور تنها با تلاش همه ی ارکان نظام میسر است و و همه باید به این نتیجه برسیم که کشور به تحول در سرمایه گذاری نیاز دارد؛ تنها به این شکل است که شاهد بهبود شاخص های اقتصادی در کشور خواهیم بود.

صبحانه پرس-سپیده اسکندری- مهندس نورالله نور الله حسن زاده در همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن و "حمایت از صنایع کوچک" که با حضور معاون طرح و برنامه وزارت صنعت و معدن و تجارت، استاندار خوزستان، نماینده ولی فقیه در استان، مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی و دیگر مسئولان استانی در سالن همایش شرکت شهرک های صنعتی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تولید در اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: تولید شاه بیت اقتصاد مقاومتی است و تولید و تجارت در مجموعه ی صنعت معنا پیدا می کند لذا بهبود شاخص های اقتصادی، حمایت جدی از تولید داخلی، رقابتی و صادرات گرا را می طلبد.


وی تصریح کرد: در بحث رقابت نرخ سود تسهیلات و تورم اهمیت ویژه ای دارند و می توان گفت تولید کنندگان داخلی با وجود تمامی مشکلات اقتصادی، به تولید خود ادامه داده اند که این جای تحسین دارد.

حسن زاده افزود: در خصوص بحث تولید صادرات گرا نیز نبود زیر ساخت ها و یا عدم اصلاح آن ها باعث شده که رقابت تولید کننده داخلی با سرمایه گذار خارجی رقابتی نابرابر باشد که البته امیدواریم پیگیری های دکتر شریعتی این وضعیت را بهبود بخشد.

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان با انتقاد از وضعیت پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی در استان خوزستان، بیان کرد: با وجود این که بسیاری از صنایع توسط خود بانک ها تایید یا معرفی شده اند، اما روند پرداخت تسهیلات به آن ها به کندی صورت می گیرد و با توجه به این که اولویت استاندار خوزستان اشتغال و تولید است، امیدواریم در آینده اتفاق مهمی در این زمینه بیفتد.

وی یادآور شد: در بحث سرمایه گذاری آینده، 25 طرح بزرگ و متوسط در استان در حال انجام است که اتمام آن وضعیت اقتصاد استان را تغییر خواهد داد.

حسن زاده با اشاره به این که رتبه ایران در شاخص کسب و کار رضایت بخش نیست، عنوان کرد: شاخص آزادی اقتصادی و شاخص کسب و کار در سرمایه گذاری اهمیت بسیاری دارد و سرمایه گذاران برای ورود به بازارهای جهانی این شاخص ها را پیگیری و مقایسه می کنند؛ از آن جا که شاخص های کشوری ما در این زمینه شاخص های رضایت بخشی نیستند، سرمایه گذار خارجی نیز رغبت به ورود به این بازار کشور پیدا نمی کند بنابراین بهبود این شاخص ها و رفع مشکلات در این زمینه باید اولویت داشته باشد.

وی گفت: رتبه ایران در خصوص فضای کسب و کار در سال 2010 از بین 183 کشور، 168 بوده و در سال 2016 از بین 186 کشور رتبه ی 171 را داشته ایم که رتبه ی مناسبی برای کشوری مانند ایران نیست.

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت خوزستان درخصوص رفع موانع تولید خاطر نشان کرد: رفع موانع تولید در سال اقتصاد مقاومتی یکی از اولویت هابوده به همین دلیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به طور جدی بحث تسهیلات بنگاه های اقتصادی پیگیری شد.

وی افزود: در سال گذشته 111 جلسه ی کمیته کارشناسی و 23 جلسه ی کارگروه تسهیل برگزار شد و 1275 بنگاه اقتصادی کوچک و متوسط بررسی شدند که در نهایت 424 واحد پذیرفته و 120 واحد به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی رد شدند.

حسن رزاده عنوان کرد: برای این تعداد واحد پذیرفته شده تنها 5 میلیارد تومان در نظر گرفته شد که رقم بسیار ناچیزی است و مشکلی را در بخش صنعت حل نخواهد کرد؛ لذا انتظار می رود بانک ها با تغییر رویه و افزایش همکاری خود در این زمینه، در بهبود وضعیت اقتصادی استان گام بردارند.

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان تاکید کرد: بهبود فضای کسب و کار کشور تنها با تلاش همه ی ارکان نظام میسر است و و همه باید به این نتیجه برسیم که کشور به تحول در سرمایه گذاری نیاز دارد؛ تنها به این شکل است که شاهد بهبود شاخص های اقتصادی در کشور خواهیم بود.

نظرات بینندگان
آخرین اخبار