شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۵۳۶۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۸ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۵

حذف تخصیص اعتبارات برای خود کفایی شهرداری

معاون مشارکت های اقتصادی در نشست مطبوعاتی معاونت مشارکتهای اقتصادی شهرداری اهوازعنوان کرد: در این چند وقتی که معاونت اقتصادی راه اندازی شده خیلی از پروژه ها به سرانجام رسیده خوشبختانه اولین کار بحث برون سپاری کشتارگاه است.
صبحانه پرس-طیبه قاسمی: معاون مشارکت های اقتصادی  در نشست مطبوعاتی معاونت مشارکتهای اقتصادی شهرداری اهوازعنوان کرد:
در این چند وقتی که معاونت اقتصادی راه اندازی شده خیلی از پروژه ها  به سرانجام رسیده خوشبختانه اولین کار بحث برون سپاری کشتارگاه است. 
عباس دغاغله با بیان اینکه شهرداری ها قدمت چند دهه دارند و در ابتدا وظایف متعدد داشتند یاد آور شد امروزه با توسعه یافتن شهرها وظایف تخصصی تر شده  است. بعضی حوزه ها از زیر نظر شهرداری بیرون آمده اند و به وزارت ها سپرده  شده اند به همین دلیل شیوه درآمد زایی شهرداری ها تغیر کرده است؛ در گذشته بودجه شهرداری ها به صورت دولتی تهیه می شد تا اینکه در اواسط دهه 60 تخصیص اعتبار مستقیم از طرف دولت برداشته شد وقوانین به این شکل که شهرداری ها خود کفا باشند درآمد. هر چند بابت طرح های عمرانی وارزش افزوده هنوز هم یک سری اعتبارات استانی به شهرداری ها اختصاص داده می شود که بر اساس فراخوراستان، نیازهای شهرستان ها وفرمانداری ها با هماهنگی شهرداری تقسیم می شوند. 
وی افزود: این مقدار بودجه نسبت به هزینه ها ممکن است رقم چشمگیری نباشد  .که بنا بر پیشرفت هایی که در یکی دودهه اخیر ایجاد شده وافزایش نرخ ساخت پروژه های شهری وهمچنین نرخ هزینه های جاری خدماتی وعمرانی که باعث فشار مضاعف به شهرستانها می شد، از طرفی شهرداری ها قرار بود خود گردان اداره شود ومتکی به درآمدهای خود باشد همه این عوامل مجموعه شهرداری ها را به سمت به مشارکت گرفتن بخش خصوصی کشاند تا سرانجام به تاسیس معاونت ها یا مدیریت های مشارکت اقتصادی سرمایه گذاری انجامد  تا  شهرداری ها بتوانند کارها را با مشارکت بخش خصوصی انجام دهند.
دغاغله توضیح داد: بحث مشارکت ها به چند شکل انجام می شود که معاونت مشارکت، مدیریت مشارکت و سازمان مشارکت از جمله آن هستند، وما به شکل معاونت مشارکت فعالیت داریم.
وی عنوان کرد بخش معاونت مشارکت در اهوازجدید التاسیس است اگرچه در کلان شهرها از آن ده سال می گذرد. 
وی ادامه داد: بدون این مشارکت ساخت یک پل که برای یک شهربسیار حایز اهمیت است با اعتبارات معمولی شهرداری یا دولت علی الخصوص با تحریم های اخیرسالهای سال به طول می انجامد در صورتیکه حداکثر 18 ماه برای ساخت آن کافی است. نمونه بارز در اهواز پل نهم است که قرار بود خیلی زودتر انجام شود ولی تا به حال به پایان نرسیده است.
دغاغله بیان کرد: وزارت کشور یک وحدت رویه به کلان شهرها به دنبال سازمانی شدن سرمایه گذاری که همدان تاسیس کرد و کلان شهر های دیگر هم به دنبال آن هستند ابلاغ کرد  چارت جدیدی هم وزارت کشور مشخص کرده که در آن پیش بینی شده در اهواز معاونت مشارکت به سازمان مشارکت اقتصادی تبدیل می شود.
وی اظهار داشت: تلاش ما بر این است تا بحث زمین ومسکن را هم به آن اضافه کنیم تا اگر ادغامی از سازمان مشارکت و زمین ومسکن شود بتوانیم لااقل روان ترو سریع تر کارها را انجام دهیم چون این شیوه نامه اگرچه خوب است ولی بعضی از بندهای آن دست وپا گیر است و روند کارها را کند می کند.
معاون مشارکت اقتصادی در ادامه در مورد طرح های انجام شده و طرح های در دست ساخت این چنین توضیح داد: در این چند وقتی که معاونت اقتصادی راه اندازی شده خیلی از پروژه ها  به سرانجام رسیده خوشبختانه اولین کار بحث برون سپاری کشتارگاه است. 
با توجه براینکه وضعیت آن از نظر بهداشتی مشکلاتی داشت اعتراضی از بهداشت اداره دامپزشکی انجام شده بود به همین دلیل تصمیم گرفته شد کشتارگاه به بیرون از شهر منتقل شود، هم اکنون .
شهرداری کار برون سپاری را با اعتبار حدود 70 میلیارد ریال راه اندازی کرده و در حال کار است  و تکمیل بحث صنایع جانبی آن هم در شرف انجام می باشد که برآورد سرمایه این صنایع جانبی حدود 18 میلیارد ریال است، ساخت صنایع جانبی از این لحاظ اهمیت دارد که می توان از اضافات کشتارگاه هم استفاده بهینه داشت. 
پروژه دوم:
هتل
دغاله بیان داشت: با توجه به اینکه اهواز شهر توریستی وبزرگی است وهتل کم دارد، بنا رابر این گذاشتیم که فکری برای ساخت یک هتل درخور نام اهواز وقدمت آن داشته باشیم،سعی بر آن است این هتل 5 ستاره باشد، با تایید اداره اوقاف بامشارکت ستاد اجرایی فرمان امام  ونیروهای زیر مجموعه های بنیاد برکت وابسته به بیت رهبری این امکان فراهم شده است،ضمن اینکه مدیر این هلدینگ دکتر نیکزاد وزیرسابق راه و شهرسازی بوده است.
 یک شرکت به نام امید
برآورد مااز ساخت این پروژه حدود 3500تا 4000میایارد ریال است که ممکن اين رقم زیادتر يا کمترهم شود، بابت این کار فرا خوانی از مشاورین بزرگ با همکاری ستاد اجرای حضرت امام برگزارکردیم تا بالاخره طرح تایید شد وبا همین قیمت در مناقصه برنده شده با همکاری شرکت ام کو به انجام رسید. مدیر عامل این پروژه دکتر خراسانی و مدیر پروژه  تحصیل دوست می باشد.
وی از تبادل تفاهم نامه  وچند جلسه رفت و آمد به تهران برای برآورد هزینه، نقشه اولیه، طرح و پیش طرح نیز خبر داد.
شرکت تدبیر
دغاغله مکان جاده سازی  پروژه دیگر شهرداری را خیابان میهن تا خیابان پنج عنوان کرد و با اشاره به زیر بنای هزار متری آن گفت: که بعد از استعلام از اداره میراث این پروژه شروع می شود.
معاون مشارکت اقتصادی در مورد سینما 6بعدی هم توضیح مختصری داد، پارکینگ ورودی پارک لاله که حدود 3/5تا 4میایارد ریال سرمایه گ ذاری شده وبه بهره برداری رسیده وفعال است

پروژه زاگرس
این مقام معاونت درادامه از دو پروژه در دست اقدام هم نام برد: زاگرس ترمینال فعلی شوشتر _مسجد سلیمان باتعداد 2یا3برج  به مساحت 12هزار متر مربع، که وسعت خوبی دارد و درنقطه خوبی هم هست که پس از مشورت با بنیاد پاسداران اقدام به کار خواهد شد.
پروژه سروش
برای کاربردهای مختلف تجاری،اداری، وشايد پزشکی که به خاطر  امکان ترافیک هنوز مورد مطالعه است، قظعی نیست سه قطعه برج 25تا 30 طبقه ای می باشد .
مکان این پروژه  در خیابان سروش واقع است.

دغاغله در پایان از  یک زمین دو هزار متری سه بر نام برد ( خیابان کارون، خیابان مارون 2 ومارون 3) که قرار است برای ساخت یک پارکینگ طبقاتی استفاده شود که البته برای جذاب کردن پروژه یک طبقه تجاری یک رستوران بزرگ ودوتالار عروسی هم در آن ساخته می شود، آخرین طبقه این طرح رستوران بزرگ است. وی گفت:
شیوه کارمشارکتی هم به این صورت است که 3کارشناس رسمی دادگستری ارزش گذاری زمین را انجام می دهند کاربردی بودن آن را مشخص کرده قیمت را هم بر آورد می کنند تا هر کدام از شرکا به اندازه سرمایه سهم داشته  باشند.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار