صبحانه پرس-مریم کروشاوی-دکتر شریعتی در خصوص لازم بودن خروجی مناسب و نه صرفا برنامه ارائه دادن جهت اجرای پروژه های موجود عنوان کرد: سیاست کلی نظام در حوزه اقتصادی با محوریت مقاومتی شکل گرفت و برنامه های دولت بر اساس این موضوع تنظیم می طرح برنامه های خود همه از اولین بودن استان در هر عرصه ای صحبت می کنند اما نتیجه و خروجی مسائل حکایت از عقب بودن و آخر بودن استان را دارد.
استاندار در خصوص استفاده از موقعیت های موجود ومناسب در استان گفت : موقعیت استان به گونه ای است که باید به دلیل داشتن زمین های وسیع و حاصل خیز،آب فراوان و کانال کشی مناسب اولین باشیم اما متاسفانه اکنون وضعیت به گونه ای است که خروجی کارها با منابع موجود یکسان نیست. در کشاورزی، با وجود منابع بسیار آیا برداشت و تولید محصولات ما هم خوانی دارد؟ اقتصاد مقاومتی از این بابت است لذا باید بهره وری خوبی داشته باشیم.شود، علاوه بر این بحث می بایست که عمل شود و خروجی مثبتی داشته باشد. تولیدات بخش ماهیگیری استان ما با شمال کشور قابل مقایسه نیست، تولید ماهی شمال کشور60هزار تن ولی استان ما تنها 200 است تن بوده است.
استاندار شریعتی حمایت از کار آفرینان را امری لازم دانست و بیان کرد: در بحث مردمی کردن اقتصاد و حمایت از صنعتگران باید بگویم دکتر شریعتی به تولیدات بخش ماهیگیری اشاره کرد و گفت: در کشور ما اتلاف منابع طبیعی زیاد است در حالی که بخش کشاورزی ظرفیت زیادی برای فعالیت دارد؛ برای مثال در حوزه ماهیگیری میزان تولید ماهی شمال کشور با استان که حرف من نیز همین است و طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید در جهت حمایت و گسترش کار آفرینان همت گمارده و توجه زیاد انجام شود آقای صدری در استان خوزستان متولی بخش تعاون هستند و از ایشان انتظارات بسیار است.
دکتر شریعتی انتظارات جذب سرمایه گزاری را از آقای صدری در بخش جذب سرمایه گزار خارجی به جز در حوزه نفت و گاز تلاش بیشتری انتظار می رود. جذب سرمایه گزار خارجی در این زمینه کار هنرمندانه ایی نیست و سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گزاری حوزه نفت و گاز خود به جستجوی ما می آیند.
امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان از برنامه ریزی های ویژه استان برای پروژه های اجرایی گفت: اقتصاد مقاومتی در سطح ملی اجرا و در استان خوزستان به طور ویژه ایی در حال برنامه ریزی است. طبق برنامه اقدام و عمل به ما ابلاغ شده؛ در صورتی که برنامه یک ساله بودجه سال 94 -95 را در 45 روز تدوین کنیم؛ که اکنون تنها استان موفق به انجام این کار هستیم، استان را در اولویت دریافت بودجه در هفت مورد یاد شده قرار خواهند داد. یک مورد از هفت مورد موجود کمک به رونق واحدهای تولیدی است که باعث پایین آوردن نرخ سود و در نتیجه ادامه فعالیت است.
رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی استان خوزستان از برنامه ریزی هایی برای پروژه های مورد نظر بر حسب کارکرد مفید هرکدام خبر داد و افزود: 24بند ابلاغات سیاسی به 12 برنامه در سازمان مدیریت کشور تقسیم شده است و در ستاد فرماندهی به 107 پروژه تقسیم شد؛ که این پروژه ها با بررسی های انجام شده و بر اساس بیشترین کارکرد اقتصادی سنجیده؛ و برای هر کدام برنامه ایی وضع شده است.
امید حاجتی در پایان صحبت های خود با اختصاص دادن یک مدیر در هر یک از بخش های اجرایی اظهار داشت: در هر بخش یک مسئول تعیین شده و یک دستگاه مجری جهت پیش بردن اهداف ملی که برای استان تعریف شده است. به این نکته نیز باید توجه داشت که در هر برنامه و پروژه از صاحب نظران دانشگاهی نیز استفاده شود؛ فارغ از جناح سیاسی و قومی زیرا حوزه فعالیت ما اقتصاد است.
دکتر نیکو معاونت هماهنگی امور اقتصادی، بین المللی ابلاغ و برگزاری جلسات را تشریح کرد و گفت: ما در خوزستان نیاز به برنامه مدون برای دست پر بودن نیاز داریم. از ابتدای فروردین با ابلاغ آقای جهانگیری مبنی بر اجرای مستند جلسات راهبری استان بوده که این امر به خوبی رعایت شده است.
دکترنیکونرم افزار تدوین شده برای ارائه برنامه ها در راستای پیش برد اهداف اجرایی را به مدیرران حاضر در جلسه معرفی کرد و افزود: برای پیش بینی برنامه های اقتصاد مقاومتی یک نرم افزار یکپارچه جهت منشور پروژه که یک نوع موافقت نامه برای اجرای برنامه های پیش بینی شده است که یک نوع برنامه ی مفصل تر از سایر برنامه های موجود است. طبق این منشور لازم است که بر اساس این منشور ارائه برنامه های لازم در تاریخ 6 مرداد؛ معرفی مدیر اجرایی هر حوزه،10 مرداد شناسایی و معرفی برش های استان خوزستان و سر انجام در تاریخ 30 مرداد منشور پروژه ها تکمیل شده باشد و تحویل داده شود.
وی افزود: برای مدیران اجرایی کلاس های آموزشی در سازمان مدیریت برگزار خواهیم کرد برای اشنایی بیشتر مدیران با نحوه اجرای برنامه های پیش بینی شده.
نیکو در پایان خاطر نشان کرد: در بحث تامین مالی پیش بینی شده؛ که به عهده دستگاه مجری باشد. 5 درصد از اعتبارات را برای این موضوع اختصاص دادیم و ما غیر از منابع دولتی لازم است که به فکر منابعی دیگر از جمله صندوق اعتبارات ملی، فاینانس و...،باشیم.
چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در رابطه با اعتبارات و تسهیلات بخش کشاورزی و لازمه حمایت از این بخش عنوان کرد: بعضی از این پروژه ها نیازی به اعتبارات و تسهیلات ندارد با توجه به منابع موجود می توان نیاز ها را بر آورد ساخت. اما از جهت دیگر به حمایت بخش های خصوصی از جمله بانک های خصوصی نیاز داریم.
سردار شاهوارپور فرمانده سپاه ولی عصرپیشنهاد جلوگیری از مهاجرت روستایان برای تامین منابع مالی خود به دلیل عدم وجود شرایط اقتصادی مناسب در روستا ها را این چنین ارائه داد و گفت: بحث مهم دیگری که در زمینه پیش رفت اقتصادی می تواند کمک رسان بخش اقتصادی باشد بحث مهاجرت روستاییان به شهر برای تامین نیازهای مالی به دلیل کمبود شرایط مناسب اقتصادی در روستاها است لذا من پیشنهاد میکنم که اقداماتی در بحث صنایع دستی و فعالیت های خانگی صورت بگیرد تا از این طریق مانع مهاجرت ها به دلیل کمبود منابع اقتصادی در روستاها شویم.
در حاشیه این نشست شاهد تجمع اندک کارگران کارخانه قند اهواز به علت عدم پرداخت حقوق 6 ماه خود رو به رو ی درب ورودی استانداری بودیم.دلیل این سهل انکاری سهام داران این شرکت از نظر کارگران عدم رسیدگی سهام داران و بانک های ملی و ملت به این ماجرا می دانستند و کار به ابطال دفتر چه بیمه کارگران رسیده است.