يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۵ | Sunday , 27 July 2025
کد خبر: ۴۸۳۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۲۸ تير ۱۳۹۵

گزارش دیده‌بان حقوق بشر درباره وضعیت زنان سعودی

گزارش دیده بان حقوق بشر تحت عنوان "همچون کسی که در جعبه زندگی می‌کند: زن و نظام مردسالاری در عربستان" به حقوق زنان در عربستان اشاره کرده و آورده است که ریاض زنجیره‌ای از تغییرات محدود را در طول بیش از 10 سال برای کاهش محدودیت‌های اعمال شده بر زنان اجرا کرد که از جمله آنها لغو قانونی بود که زن را ملزم می‌ساخت از ولی امر خود برای کار کردن اجازه بگیرد.
صبحانه پرس-سرویس بین الملل- گزارش دیده بان حقوق بشر تحت عنوان "همچون کسی که در جعبه زندگی می‌کند: زن و نظام مردسالاری در عربستان" به حقوق زنان در عربستان اشاره کرده و آورده است که ریاض زنجیره‌ای از تغییرات محدود را در طول بیش از 10 سال برای کاهش محدودیت‌های اعمال شده بر زنان اجرا کرد که از جمله آنها لغو قانونی بود که زن را ملزم می‌ساخت از ولی امر خود برای کار کردن اجازه بگیرد.

گزارش دیده بان حقوق بشر به این امر اشاره کرده است که زنان در عربستان همچنان به اجازه ولی امر خود چه پدر، همسر یا پسرشان برای سفر کردن یا تحصیل یا ازدواج نیاز دارند.

در این گزارش آمده است: با وجود اینکه اصلاحات گامی در مسیر درست بوده است، اما این اصلاحات جزئی بوده و کامل نیست و همچنان مردسالاری به قوت خود باقی است و بر سر اصلاحات سنگ اندازی می‌کند و گاهی اصلاحات را بی‌محتوا می‌سازد.

در همین حال، مفلح القحطانی، رئیس جمعیت ملی حقوق بشر در عربستان در مصاحبه با رویترز گفت که این گزارش سنت‌های جامعه و سیاست‌ عربستان را که بر بهبود وضعیت زنان تاکید دارد، با هم ادغام کرده است.

القحطانی از این گزارش انتقاد و اعلام کرد که نظام مردسالاری هدفش حمایت از زن و کمک به آن است، همانطور که محدودیت‌هایی را بر زن آن طور که دیده بان حقوق بشر به تصویر کشیده است، اعمال نمی‌کند.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار