پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۵ | Thursday , 24 July 2025
کد خبر: ۴۷۵۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ - ۲۸ تير ۱۳۹۵

شریعتی: آگاه باشیم، مشکل تا درب خانه های مان آمده است

در جلسه دیروز مبارزه با مواد مخدر که در سالن جلسات استانداری با حضور نهادها و ارگان های مختلف و اصحاب رسانه برگزار شد، مسائلی از جمله عدم بازدید از کمپ های موجود تنها توسط افراد متخصص و تکذیب آمار منتشر شده از درصد اعتیاد زنان در استان مطرح شد.

صبحانه پرس-مریم کروشاوی-استاندار خوزستان با اظهار تاسف و ناراحتی از غیبت برخی مسولان در جلسه ایی که آن را بسیار مهم دانست، گفت: این جلسات از اهمیت بالایی برخوردارند و غیبت مسولیین غیر قابل توجیه است.

 دکتر شریعتی در خصوص توجه و لزوم اهمیت به این معضل مخرب جامعه عنوان کرد: گستره و اهمیت این موضوع برای ما جا نیفتاده است؛بدون هیچ ثمره ای جلسه می گذاریم که فقط مصوبات را بگوییم و آمار ها را به اطلاع برسانیم. این روند باعث کاهش این معضل نیست، اکثر اتشریف فرما میشوند، صحبت ها را گوش میدهند و میروند.

وی افزود: ما در حوزه کشوری حوزه آسیب های اجتماعی بوجود آمده و مقام معظم  رهبری در جلسات اجرایی برای تصمیم گیری و بررسی این معضل6ساعت جلسه برگزار و بعد ازآن با سران قوا جلساتی را اجرا و بر اهمیت این موضوع اشارات ویژه ایی می کنند. در حالی که رهبری به این موضوع این همه اهمیت می دهند و جلسات متعددی برگزار می شود اما معضل کماکان باقی می ماند، چه انتظاری از ما میرود. وقتی در تصمیم گیری به این موضوع سهل انگاری می کنیم وضعیت ما چگونه خواهدبود. زمان آن است که آگاه شویم ماجرا تا دم خانه هایمان  رسیده است.

  اما اگر به راستی مواد مخدر یکی از پنج معضل تخریب جامعه هستند برنامه و راه کار آن چیست؟ آیا مسولان یک برنامه واحد برای اجرا در دست دارند؟

غلامرضا شریعتی خاطرنشان کرد: لازم است که یک تیم تحقیقاتی از نخبگان و استادان دانشکاهی تشکیل، تا این معضل از ریشه شناسایی شود. مسئله مواد مخدر در حال به قهقرا بردن جامعه است و جامعه را برابر سایر مشکلات نیز سست می کند.

شریعتی در خصوص لزوم فرهنگ سازی در کاهش آمار اعتیاد استان بیان کرد: در بعضی کشورهای اروپایی فروش مواد مخدر آزاد است و شاید آمار پایین اعتیاد  در آن کشور ها همین فرهنگ سازی استفاده آزاد است. نمیخواهم بگویم که این کار درست است یاغلط ولی روشی است که در فرهنگ آن ها جای خود را باز کرده است؛ مانیز به فرهنگ سازی مرتبط با جامعه خود برای کاهش استفاده از مواد مخدر نیاز داریم.

استاندار در برسی اجرایی نشدن کمیته ها و در جواب گله مندان این موضوع گفت: کمیته ها در حال اجرا هستند اما ما نیاز به افراد متخصص و کارشناس داریم که دعوت شوند و راه کارهای کارشناسی شده ارائه دهند. راهکارهای کشوری ارائه شده اگر راه کارهای استانی را به آن ها اضافه کنیم تدوین و مرحله بندی شوند که بتوان از آن ها روش های حل مشکل خوبی بدست آوریم. بدون نظرات کارشناسی شده  نمیتوانیم راهی از پیش ببریم و مشکلی حل نخواهد شد. اهمیت این موضوع باید برای مسولیین مشخص شود. حوزه های ورزش، آموزش پرورش و بهزیستی  می توانند کمک شایانی در کاهش و حتی رفع این مشکل  انجام دهند.



 دکتر جمشیدی:در رابطه با  سرب موجود در تریاک که 65 نفر را درگیر آسیب های بعد از مصرف ان شده اند از جمله شکم درد فلج موقت، کما، هضیان وتوهم که این موضوع فقط در حوزه تریاک نیست صحبت کرد. 

سردارنظری فرمانده مرزبانی استان خوزستان در پاسخ دکتر جمشیدی در رابطه با آلوده بودن مواد اظهار کرد: این پدید آلوده شدن منشا از ایران نیست بلکه در کشورهای کناری که وارد کننده هستند آلودگی صورت میگیرد و به ایران وارد می شود. سال گذشته 3هزار مرگ ناشی از اعتیاد داشتیم که1700 مورد آن ناشی سرب در تریاک بود.

وی ادامه داد: هفته گذشته 2میلیارد مواد مخدر دشت کردیم که البته همیشه راه آسانی در کشف این گونه موارد به علت زیرکی در جاسازی های صورت گرفته توسط قاچاقچیان نیست و به روشهای وسیعی در حال توزیع است.

 فرانک موسوی مدیر کل امور بانوان در راستای کاهش میزان مصرف کننده زن در استان عنوان کرد: نظارت های خاصی باید بردستگاه های متولی امر خانواده برای استحکام وجلوگیری از افزایش آمار و ارقام اعتیاد بانوان استان و از بین رفتن بنیاد خانواده ها انجام گیرد.

موسوی در ادامه صحبت های خود پرسش هایی مبنی بر اهمیت توجه به مسئله اعتیاد بانوان عنوان کرد:  آیا فقط یک در صد از اعتیاد در استان مربوط به زنان است؟ آیا تاثیرات زنان در اعتیاد به اندازه مردان است؟ طبیعتا این گونه نیست  زیرا که استحکام بنیاد خانواده با خانم ها است و این دو باهم متفاوت است و نیاز شدیدی به پیشگیری در حوزه اعتیاد زنان داریم.

پوستچی مدیر کل زندان های استان در رابطه با پیشرفت های حاصله در جهت کاهش و به حداقل رساندن توزیع مواد مخدر در زندانها گفت: قبل ها شیره و تریاک بود واکنون شیشه ودر آینده بدتر و بدتر خواهد شد و این به این بابت است که ما خروجی و ارزیابی نمیکنیم.

 وی در ادامه صحبت  از موفقیت های خود در این راستا عنوان کرد: سال 90 که سال ورودم به این حوزه بود کشف میزان موادر مخدر در زندان 10 کیلو بود اما در سال 94 این میزان کاهش شدیدی پیدا کرد وبه 67گرم رسیده که این حکایت از خروجی و ارزیابی مناسب دارد. مادر زندان چندین حافظ قرآن نیز داریم. یکی از محالات برای سایرین در حوزه من انتقال زندان کارون بود اما من این محال را به ممکن تبدیل کردم.

نظرات بینندگان
آخرین اخبار