يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۳ | Sunday , 08 June 2025
کد خبر: ۴۱۸۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۲۳ تير ۱۳۹۵

مهندس خبیر: حجاب و عفاف تنها متعلق به جامعه بانوان نیست، بلکه این مهم یک مسئله دو جانبه است

صبحانه پرس:خبیر با اشاره به اینکه زمانی که از حقوق مدنی صحبت می کنیم که در آن هر فردی نسبت به جامعه خود، مسئول و دارای وظایفی است
 به گزارش گروه رسانه ای آراس : سه شنبه 22 تیرماه 95 به مناسبت هفته حجاب و عفاف همایش «همراز یاس» از طرف مدیریت امور فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی و حوزه امور بانوان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با حضور مهندس فرج الله خبیر معاون سیاسی- اجتماعی استانداری خوزستان، دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین عادلی نژاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر علی خدادادی قائم مقام رئیس دانشگاه و مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان، دکتر ساسان موگهی معاون فرهنگی-دانشجویی دانشگاه، دکتر حسین برزگر معاون غذا و دارو دانشگاه، سیده فرانک موسوی مشاور امور بانوان و خانواده استانداری، دکتر فرهاد حمزه لوئی مدیر امور فرهنگی، مهندس کاووس کریمی مدیر حراست، دکتر بیژن حسین پور مدیر امور دانشجوئی، صبیحه ضیاغم مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه، دکتر نیلچی زاده استاد حوزه و دانشگاه و جمع کثیری از کارکنان واحدهای تابعه دانشگاه در محل تالار شهدا دانشگاه برگزار شد.

مهندس خبیر در این همایش بیان داشت: حجاب و عفاف تنها متعلق به جامعه بانوان نیست بلکه این امر یک مسئله دو جانبه بوده که مربوط به دو قشر بانوان و آقایان است و همه افراد باید حریمی برای خود داشته باشند.

وی تصریح کرد: تا پیش از این، استنباط غلطی در خصوص حجاب و حضور زنان در جامعه وجود داشت و برداشت افراد در خصوص رعایت حجاب توسط بانوان به منزله عدم حضور آنان در جامعه و فعالیت های اجتماعی بود، البته بعد از انقلاب اسلامی و گذشت سالیان متمادی به نظر می رسد این تفکر اشتباه منسوخ شده است.

خبیر با اشاره به اینکه زمانی که از حقوق مدنی صحبت می کنیم که در آن هر فردی نسبت به جامعه خود، مسئول و دارای وظایفی است، بحث حجاب و عفاف نیز دارای معنای خاصی می شود، افزود: نکته بسیار مهم در این میان اینجاست که میزان دینداری مردم در یک جامعه دینی و حکومت اسلامی یکسان نیست ولی به دلیل اینکه هر فردی مسئولیت هایی در مقابل جامعه دارد و وجه اشتراک تمام مردم «قانون» به شمار می‌آید؛ باید دیدگاه قانونی و قانون‌مدارانه به این موضوع داشت، علاوه بر آن توصیه هایی بسیار زیادی در آیات و روایات قرآنی در این خصوص مطرح شده که حتی نوع و میزان پوشش نیز مشخص شده است.

معاون سیاسی- اجتماعی استانداری گفت: زمانیکه حجاب را به عنوان محدودیت بدانیم و این موضوع در بین جامعه رواج پیدا کند پیامد آن سوق دادن جامعه به سمت نگرشی اشتباه است و  بخشی از این ناهنجاری که بعضاً باعث ایجاد آسیب های اجتماعی نیز می شود به دلیل عدم رعایت اخلاق و عدم رعایت اصول مذهبی در جامعه است.

وی با بیان اینکه همه ناهنجاریها صرفاً به نوع پوشش و حجاب بانوان مرتبط نمی شود و این دیدگاه نیز اشتباه می باشد، اذعان داشت: امیدواریم با برگزاری چنین جلسات و مراسماتی آگاهی و درک صحیحی از این مسئله بوجود آید و افراد جامعه با انتخاب درست مانع از بروز برخی ناهنجاریها در این زمینه شوند.
 
خبیر تصریح کرد: موضوع دیگری که باید به آن اشاره شود مسئله حفظ حجاب توسط کارکنان دولت است؛ حفظ حجاب اسلامی در دستگاه های دولتی یکی از قوانین مصوب است که در زمان استخدام مورد پذیرش فرد قرار گرفته است و فرد با علم به این موضوع در یک نهاد دولتی مشغول بکار شده است، حال آنکه در صورت عدم پذیرش این موضوع توسط کارمند اصراری بر استخدام وی وجود ندارد، ولی درصورت قبول آن، لازم است مطابق قوانین رفتار کند.

وی در پایان بیان کرد: امیدواریم جامعه بانوان و آقایان به درک صحیحی از این موضوع برسند و با حفظ حریم ها به استحکام خانواده و جامعه کمک کنند تا افراد در جامعه اسلامی به عنوان جامعه ای پویا بیش از پیش به فعالیت بپردازند، که این امر نیز مستلزم تحلیل اصولی و منطقی مسائل موجود در زمینه حجاب و عفاف برای دستیابی به اغنای کامل در این خصوص است.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار