صبحانه پرس-
سپیده اسکندری-مریم کروشاوی
در حالی که کشور با بحران کم آبی و به تبع آن کمبود برق در برخی مناطق روبروست، و در حالی که برق مناطق مختلف اهواز به دلایل مختلف از جمله همین کمبود برق قطع می شود، مشاهده می شود که در برخی نقاط شهر اهواز، چراغ های روشنایی جاده های مسیرهای مختلف در طول روز هم چنان روشن مانده و با مصرف بیهوده ی برق، بر آمار 49 هزار مکاواتی مصرف برق کشور می افزاید.
هرچند شرکت توزیع نیروی برق اهواز در سایت رسمی خود به راهكارهاي مديريت مصرف برق اشاره می کند و با اعلام ساعات اوج مصرف برق در اهواز (همه روزه از ساعت 1 تا 5 بعد از ظهر و از غروب آفتاب تا ساعت 1 بامداد)، از شهروندان درخواست می کند تا برای بهرهمندی همگان از برق مصرف انرژی خود را مدیریت کنند، اما در جای جای شهر با هدر رفت این گونه ی برق و عدم رسیدگی و بازرسی دوره ای تاسیسات شرکت برق در سطح شهر مواجه ایم.
اخیرا مشاهده می شود چراغ های روشنایی برخی مسیرهای رفت و آمد در سطح شهر ماننده جاده ی پشت کوی معین زاده یا پارک قوری در طول روز هم چنان روشن مانده و بی جهت کار می کنند. این امر باعث شد تا در گفتگویی، جزییات این موضوع را از شرکت توزیع برق اهواز جویا شویم.
(عکس ها مربوط به دو روز متوالی در یک نقطه است)
مردم مخبر شرکت توزیع برق باشند و مشکلات را اطلاع رسانی کنند
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اهواز در گفتگو با خبرنگار صبحانه، در خصوص اهمیت نگهداری درست از تاسیسات برق و مصرف بهینه ی برق اظهار کرد: با توجه به گرمای بیش از حد اهواز، انرژی برق و به ویژه استفاده از کولرها برای ما عنصر مهمی محصوب می شوند لذا مدیریت مصرف آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
علیرضا شکرخدایی با اعلام بی اطلاعی از وضعیت روشنایی برخی چراغ ها در طول روز گفت: مردم باید مخبر ما باشند و به محض مشاهده مشکل از طریق سامانه 121 اطلاع رسانی را انجام دهند و ما به سرعت رفع مشکل را اعمال خواهیم کرد.
وی در این خصوص گفت: به دلیل نصب سیستم اتوماتیک به تیر چراغ برق های جاده یی، چراغ ها با طلوع خورشید خاموش و در غروب روشن می شوند.
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اهواز درباره ی علت روشن ماندن این چراغ ها در طول روز، عنوان کرد: بر اثر گرمای زیاد تشکیلات درون پایه برق دچار مشکل سیستمی می شود و چراغ ها در تمام روز، حتا هنگام طلوع خورشید روشن باقی می مانند و مصرف برق را دو چندان می کنند لذا نیاز به اطلاع رسانی مردم داریم.
علت قطعی برق، رعایت نکردن الگوی مصرف برق توسط خانوارهاست
وی هم چنین در پاسخ به علت قطعی های مکرر برق در برخی نقاط اهواز، بیان کرد: در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف برق توسط خانوارها در یک منطقه، قطعی برق برای آن منطقه صورت می گیرد؛ البته خانم های خانه دار به دلیل گذاراندن وقت زیاد در خانه کمک خوبی برای پایین آوردن مصرف برق هستند.
شکرخدایی ادامه داد: تمام این مشکلات و بهتر بگویم اکثر این مشکلات در فصل تابستان و با بروز پدیده وحشتناک گرما رخ می دهد که مردم نیاز شدیدی به برق پیدا می کنند؛ به همین دلیل مصرف نامتعارف برق بالا می رود و مردم مناطق با قطعی برق روبه رو می شوند.
وی یادآور شد: ما در اهواز 13هزار ترانسفرماتور داریم و از این طریق از میزان مصرف آگاه می شویم و با توجه به مصرف زیاد برق در این روزها، خواسته ما از مردم مصرف متعارف برق است تا در فصل تابستان دچار مشکلات برقی نشویم.
عدم نصب لامپ های LED، ایراد در مصوبات قانون است
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اهواز با بیان این که حوزه های نگه داری و نصب و تعمیرات چراغ ها تفکیک شده است، توضیح داد: روشنایی پارک ها، پل ها و میادین بر عهده شهرداری است و روشنایی معابر برعهده شرکت توزیع برق اهواز است.
وی افزود: برای نصب روشنایی شهری دو نوع لامپ سدیم و لامپ جیوه وجود دارد و لامپ مورد استفاده شرکت توزیع برق اهواز سدیم است که از 70 وات تا بالای 100وات است.
وی با بیان این که لامپ های LED که نمونه آن ها را بر روی پل بازسازی شده ی کیانپارس می بینیم، بسیار بهتر هستند و کیفیت و کارایی بیشتری دارند، اذعان داشت: این لامپها به جهت طول عمر بالا، نور بالا و استاندارد مناسب و عدم ایجاد مشکل مانند سایر لامپ ها، خیلی می تواند به شرکت توزیع برق اهوز کمک کند اما امری که در مصوبه قانون به ما محول می کنند چیز دیگری است.
وی در خصوص اهمیت استفاده از لامپ های LED گفت: هر تکنولوژی جدیدی که تکنولوژی قبل خود را منسوخ کند قطعا باید برای رفاه و ارتقا سطح کیفیت و معیشت مردم استفاده شود. ما پیگیری های لازم را جهت استفاده گسترده از لامپ های LED انجام داده ایم و امیدواریم که این موضوع را با موفقیت پشت سر بگذاریم زیرا که در کاهش مصرف برق نقش مهمی را ایفا می کند.
شوک برقی که این ماه اتفاق افتاد وباعث شد کارکنان ما در گرمای هوا با زبان روزه مشغول بازسازی و رفع این مشکل شدند مربوط به ایستگاه توزیع برق صنایع فولاد است که 312 نقطه در اهواز دچار مشکل شدند بطوری که بازسازی برخی مناطق به دلیل نفوذ اساسی مشکل در انها چند ساعت بطول انجامید.ما در حوزه توزیع هستیم اما صنایع فولاد فوق توزیعی هستند.