پنجشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۴ | Thursday , 03 July 2025
کد خبر: ۳۵۹۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۵ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۹

استارت‌آپ‌های سلامت؛ خط مقدم مقابله با ویروس کرونا

از ابتدای شیوع این ویروس نیز استارت‌آپ‌ها به خصوص استارت‌آپ‌های حوزه سلامت همگام با کادر درمانی کشور سعی کرده‌اند با ارائه سرویس‌های ویژه به بهبود شرایط و کاهش شیوع این ویروس در کشور کمک کنند.
آراس_ اوایل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ بود که برای مقابله با سیل و کمک به مناطق سیل‌زده نخستین‌ همکاری‌ استارت‌آپ‌ها با دولت شکل گرفت و برخی از استارت‌آپ‌ها با انواع هشدارها و ارائه سرویس‌های ویژه در تلاش بودند تا سطح خسارت و تلفات احتمالی را کاهش دهند. حال پس از گذشت یک‌سال سخت و پرفراز و نشیب در این روزها کشور درگیر بحرانی دیگر به نام ویروس کرونا است که به سرعت در حال شیوع و گسترش است. از ابتدای شیوع این ویروس نیز استارت‌آپ‌ها به خصوص استارت‌آپ‌های حوزه سلامت همگام با کادر درمانی کشور سعی کرده‌اند با ارائه سرویس‌های ویژه به بهبود شرایط و کاهش شیوع این ویروس در کشور کمک کنند.
 
در طول بیش از یک ماه گذشته که ورود ویروس کرونا به کشور تایید شد،‌ استارت‌آپ‌های مختلفی سعی کرده‌اند به صورت شبانه‌روز کاربران خود را در حوزه‌های مختلف محتوا و آموزش، مشاوره آنلاین، تست آنلاین کرونا، چگونگی گذراندن دوره‌های نقاهت در این ایام  راهنمایی و هدایت کنند. از سوی دیگر علاوه بر این استارت‌آپ‌ها بسیاری از سازمان‌های بهداشتی و درمانی و دانشگاه‌هاییان نیز با عرضه سامانه‌ها و اپلکیشن‌هایی چون اپلکیشن ماسک و سامانه ۱۲۳ سعی کردند نقشی در مقابله با این ویروس ایفا کنند. در این گزارش برخی از استارت‌آپ‌ها و سرویس‌هایی که به کمک دولت برای مقابله با شیوع ویروس کرونا آمده‌اند را معرفی می‌کنیم:
 
مشاوره آنلاین و تولیدمحتوا
بسیاری از استارت‌آپ‌های حوزه سلامت در حوزه مشاوره و نوبت‌دهی آنلاین فعالیت می‌کنند تا کاربران در هر ساعت از روز به پزشک متخصص دسترسی داشته باشند. در این شرایط که کشور به آن دچار شده و مردم باید در خانه‌های خود در قرنطینه به سر ببرند نگرانی آنها از اینکه به این ویروس دچار شده‌اند یا نه هم افزایش پیدا کرده است،  بنابراین  در روزهای اخیر کاربران این نوع استارت‌آپ‌ها افزایش یافته است. البته این نوع سرویس‌ها در کنار فعالیت روزمره خود، سرویس‌های دیگر هم ارائه می‌دهند.
 
برای نمونه استارت آپ «دکترساینا» از جمله استارت‌آپ‌هایی است که در زمینه مشاوره پزشکی ونوبت‌دهی آنلاین فعالیت می‌کند. مهدی خدادادی، مدیرعامل «دکتر ساینا» در مورد خدمات و سرویس‌های این پلتفرم  در این روزها به پیوست گفت: «مشاوره آنلاین پزشکی را نمی‌توان محدود به کرونا کرد. چون بسیاری از مردم در قرنطینه هستند و امکان دارد به مشکل سلامتی بربخورند مانند خانم‌های باردار یا مادری که بچه کوچک دارد یا پیرمرد سالمندی که برای چک کردن دوز داروی خود به پزشک نیاز دارد؛ اما این افراد در صورت بروز مشکل در این شرایط نمی‌توانند به مراکز درمانی مراجعه کنند. بنابراین می‌توانند از پزشکان در سامانه ما مشاوره بگیرند.»/ منبع: پیوست
نظرات بینندگان
آخرین اخبار