جلال الدین میرازی رزاز ( سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور) در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: اصول رعایت تغذیه سالم در شرایط عادی لازمه یک زندگی سالم و محور توسعه پایدار در جامعه است، اما وقتی با بحرانی مانند کرونا مواجه می شویم، رعایت اصول تغذیه سالم یکی از ارکان مهم و اثرگذار در تامین سلامت و کوتاه تر کردن دوران بحران است.
او ادامه داد: با شیوع کرونا با ۹هزار نفر از فارغ التحصیلان رشته تغذیه در کنار مدافعان سلامت در حال ارائه خدمت هستیم چرا که تغذیه در کنار تمام ارکان سلامت نقش مهم خود را ایفا می کند و به دست یافتن زودتر سلامتی کمک می کند.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: از شروع بحران تیم های مختلفی را تشکیل دادیم و موفق شدیم در زمینه پیش گیری از کرونا از بعد تغذیه ای از طریق تقویت سیستم ایمنی دستورالعملی را به مردم ارائه دهیم که با همکاری اعضای هیات علمی و دست اندرکاران حوزه بهداشت انجام و بلافاصله در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار داده شد. دستورالعمل دوران نقاهت بیمارن کرونایی نیز بلافاصله آماده و ابلاغ شده است تا بتوانیم شرایط خاصی را برای مردم در بعد تغذیه ای ایجادکنیم.
او با بیان اینکه در شرایط عادی بیمارانی که در بیمارستان ها چه در ایران و چه در جهان حضور دارند، دچار سوتغذیه هستند گفت: براساس آمار ما در حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران بستری در بیمارستان ها دچار سوتغذیه هستند و در این شرایط بحران که به وجود می آید باید به صورت خاص تری به این مساله توجه کنیم.
او با اشاره به اینکه از نظر تعداد کارشناسان و متخصصین تغذیه کشور در شرایط مطلوبی است گفت: در مقایسه با سایر کشورهای همسایه، تعداد فارغ التحصیلان تغذیه ما در کشور ۱۱نفر به ازای هر ۱۰۰هزار نفر است که این رغم در کشورهای در کشورهای در حال توسعه ۰.۵ به ازای هر ۱۰۰هزار نفر است. به اندازه کافی فارغ التحصیل برای ارائه خدمت داریم و هیچ نگرانی از این بابت نداریم.
منبع:ایلنا