به گزارش آراس: موسی شاعری، گفت: بر اساس بند 15 ماده 55 قانون شهرداری ها، تنها دفع حیوانات بلاصاحب و مضر با اعلام موسسات بهداشتی بر عهده شهرداری ها است، که وزارت محترم کشور جهت رفع ابهام فرآیند اجرایی این قانون، در سال 87 اقدام به تدوین وابلاغ دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب توسط سازمان همیاری های شهرداری ها کرده است.
وی ادامه داد: بنابراین از سال 87 براساس دستورالعمل ابلاغی، کارگروه ویژه ای در کلانشهرها که شهرداری تنها عضوی از آن مجموعه است وظیفه زنده گیری ، جمع آوری، عقیم سازی و رهاسازی سگ های بلاصاحب را بر عهده دارد.
شهردار اهواز با اشاره به اقدامات انجام شده در این خصوص اذعان کرد: با توجه به عدم انجام تعهدات اعضای این کارگروه و لزوم تلاش برای حفظ و صیانت از سلامت و بهداشت عمومی ، شهرداری اهواز در یک سال گذشته براساس هماهنگی صورت گرفته توسط دادستان محترم و شورای سلامت شهرستان اهواز، براساس جزئیات دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب، اقدام به طراحی و سپس احداث نخستین مرکز کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب در جنوب و غرب کشور در منطقه صفیره به مساحت 7 هزار مترمربع با مبلغ 7 میلیارد ریال کرد.
شاعری برخی از جزئیات این سایت را برشمرد و افزود: در این مرکز اتاق های عمل، ریکاوری، معاینه، قرنطینه، داروخانه، یوتانایز و سالن های پیش و بعد از دوران نقاهت، حمام کنه و محوطه بازی در فضایی مناسب و با اخذ مجوزهای لازم از اداره کل محیط زیست ، احداث شده است.
وی تشریح کرد: پیمانکار ذی صلاح لازم و متخصص نیز برای انجام عملیات زنده گیری و عقیم سازی پس از طی مراحل قانونی انتخاب و در حدود یک ماه به شکل آزمایشی و هم اینک فعالیت رسمی این مرکز در حال انجام است.
شهردار اهواز با تاکید بر اینکه عقیم سازی ، تنها راه علمی، قانونی و اخلاقی برخورد با این معضل اجتماعی است، گفت: تاکنون نیز در حدود 210 قلاده سگ توسط این مجموعه زنده گیری ، عقیم سازی و نهایتأ با الصاق مشخصات رها سازی شده اند.
موسی شاعری ادامه داد: در حال حاضر براساس برخی تخمین ها حدود 4 تا 6 هزار قلاده سگ در سطح شهر اهواز تردد دارند که با توجه به زمین های کشاورزی حاشیه شهر اهواز ، وجود رودخانه، جزایر، نیزارها و لزوم حفظ این موجود در چرخه طبیعت، به نظر می رسد اهتمام جدی به پروسه عقیم سازی در مدت زمان 5 ساله می تواند وضعیت بحرانی شهر را در این بخش ، را برطرف کند.
شاعری تاکید کرد: بی تردید اختصاص بودجه ویژه یا هم افزایی سایر دستگاه های متولی نظیر استانداری، محیط زیست، دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، مراکز بهداشت و سازمان های فرهنگی و اطلاع رسانی بر سرعت این فعالیت خواهند افزود.
شهردار اهواز در پایان گفت: نهایتأ مطابق قانون و دستوالعمل ها ، وظیفه شهرداری جمع آوری موردی بر طبق نظر مراکز بهداشتی است که در حال حاضر فراتر از این وظیفه قانونی ، کل فرآیند در شهرداری اهواز انجام می شود.