شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۳۳۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۱۳ تير ۱۳۹۵

الهه موالی زاده: در خوزستان از ظرفیت و توان زنان عادلانه استفاده نمی شود

صبحانه پرس: زنان خوزستانی از لحاظ تحصیلات و تخصص جایگاه قابل قبولی در کشور دارند، باید در به کارگیری ظرفیت و توان زنان در استان تجدید نظر شود
در خوزستان از از ظرفیت و توان زنان عادلانه استفاده نمی شود


سپیده اسکندری

به گزارش گروه رسانه ای آراس : در بیش تر کشورهای پیشرفته ی جهان به موضوع مشارکت پایدار همه ی گروه های اجتماعی به عنوان یکی از مسائل مهم در مدیریت شهری نگریسته می شود و بی تردید این مشارکت همگانی مهم ترین عامل پیشرفت و دستیابی به آرمانشهری در تمامی زمینه هاست. در این میان نمی توان نقش زنان را به عنوان نیمی از جمعیت فعال و تاثیر گذار در ساخت شهر و کشوری ایده آل نادیده گرفت چنان که امروز در سطح جهان، کشورهای توسعه یافته با استفاده از همین نیروی عظیم بالقوه و توانا شرایط بهتری را برای شهر و نیز زنان کشورشان مهیا کنند.

باید دانست یکی از راه های رسیدن به توسعه ی پایدار، مشارکت و فعالیت پویای زنان در همه ی بخش های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی یک کشور است و بدون حضور زنان به عنوان نیمی از جمعیت یک کشور، امکان برقراری این توسعه ی پایدار میسر نخواهد بود.

زنان نیمی از جامعه ی کنونی کشور را در بر می گیرند و بر اساس آمار آخرین سرشماری نفوس که در در ۲۱ تیرماه سال ۱۳۹۰ انجام شد، تعداد آنان 35 میلیون و 320 هزار و 334 نفر است یعنی به ازای هر 100 زن در کشور، 103 مرد وجود دارد. این در حالی که است که سهم زنان در مدیریت کشور بنا بر آمار رسمی حدود 4 درصد حوزه ی مدیریت کشور است.

ناگفته نماند در  بین 80 کشور دنیا، به طور میانگین 20 درصد سهم مدیریتی در سطوح عالی و میانی به زنان اختصاص داده شده است و کشورهای نروژ و ترکیه با 13.3 درصد و 11.1 درصد بیش ترین آمار زنان مدیر را در جهان به خود اختصاص داده اند.

در بین استان های کشور، استان خراسان رضوی با 112 دهیار زن و 95 زن شورایی و البته بدون فرماندار، بخشدار یا نماینده ی زن، در بالاترین رتبه ی به کارگیری زنان در سطوح مدیریتی قرار دارد و استان خوزستان با 13 دهیار و 38 زن شورایی و اخیرا 8 بخشدار زن، در رده های میانی این جدول قرار دارد.

بر طبق آخرین آمار رسمی از سوی حوزه ی زنان استانداری خوزستان، در ده سال اخیر، زنان خوزستانی تنها یک درصد از مدیریت استان را در دست داشته اند که به گفته ی الهه موالی زاده آمار بسیار اندک و ناچیزی در سطح استان و کشور است.

گروه رسانه ای آراس با الهه موالی زاده، به گفت و گویی در خصوص سهم زنان در مدیریت استان و عدالت جنسیتی در مدیریت کلان استان خوزستان پرداخته که در ادامه می خوانید. 

صبحانه پرس: سهم زنان را در مدیریت استان خوزستان چگونه ارزیابی می کنید؟

موالی زاده: یکی از دغدغه های مهم در بحث مدیریت استان وجود مدیران غیربومی پروازی است که بخش عظیمی از سطح مدیریت استان را در بر می گیرد و توقع ما این است که به طور جدی با این شکل مدیریت برخورد شود و از نیروی توانا و مخلص استان در این زمینه استفاده شود.

در بحث زنان، خوزستان یکی از استان هایی است که در آن از ظرفیت و توان زنان به طور عادلانه استفاده نمی شود اما این که توقع داشته باشیم زنان در مدیریت استان سهم ویژه ای داشته باشند، تفکری نامعقول است و امیدوارم به نقطه ای برسیم که تخصص ها فارغ از پارتی، وابستگی و جنسیت به طور عادلانه تقسیم شوند.

سهم زنان خوزستانی در مدیریت کلان استان و در سیستم های اداری و در بخش مدیریت ها بسیار ناچیز است و در شرایطی که در اکثر نقاط کشور زنان شهردار، فرماندار و بخشدار وجود دارد، در استان خوزستان چنین چیزی را نمی بینیم. البته در این اواخر شاهد انتصاب 8 بخشدار زن از سوی استاندار مقتدایی، پس از آموزش های لازم بودیم که امیدواریم در دوره ی استانداری دکتر شریعتی به این موضوع خدشه ای وارد نشود.

باید توجه داشت که بی عدالتی و نگرش جنسیتی  جز دلسرد کردن جوانان و به ویژه بانوان جوان حاصلی ندارد و از آن جا که زنان خوزستانی از لحاظ تحصیلات و تخصص جایگاه قابل قبولی در کشور دارند، باید در به کارگیری ظرفیت و توان زنان در استان تجدید نظر شود. اگر چه سهم زنان در مدیریت اندک است اما به اعتقاد من در بحث مدیریت، بایست فارغ از جنسیت، تنها توانمندی و تخصص لحاظ شود و افراد توانا فارغ از جنسیت در راس مدیریت های کشور باشند.

صبحانه پرس: نقش استاندار شریعتی در رفع عدالت جنسیتی در مدیریت استان را چگونه می بینید؟

موالی زاده: با توجه به شناخت دیرینه ای که از دکتر شریعتی دارم، مطمئنم که نگاه ایشان به موضوع به کارگیری زنان در مدیریت استان مثبت است اما یادمان نرود که در دوران تصدی وی و هر استاندار دیگری، انتصاب  در بخش مدیریت های درون ستادی استانداری ترجیحا حق وزارت کشوری هاست ولی در سفارش به ادارات کل می توانند نقش بسیار فعالی را ایفا کنند و امیدوارم این نگاه مثبت خودشان را کل سیستم اداری استان تسری بدهند.

صبحانه پرس: راهکار و نظر شما در باره کاهش عدالت جنسیتی و افزایش سهم زنان در مدیریت استان چیست؟

موالی زاده: اگر نگرش و بینش مدیریتی کلان مثبت نباشد، تلاشی هم نخواهد بود و لذا امیدوارم استاندار جدید در مدیریت استان، از افراد فارغ از جنسیت و بر اساس توانایی و تخصص و تعهد بهره برد تا زنان نیز در محیط خودشان ارتقا پیدا کنند.

صبحانه پرس: نظر شما در مورد استفاده از جوانان و به کارگیری مدیران جوان در دوران این استاندار جوان چیست؟

موالی زاده: در بحث مدیریت جوانان معتقدم که جوانان باید وارد سیستم کاری شوند و از آنان در اداره ی کشور استفاده شود اما باید بدانیم در جایگاهی مانند استانداری و در بخش های کلان، بحث مدیریت جوانان یک بحث است و تخصص و تجربه ی آنان بحث دیگری است. در حال حاضر ما وقت آزمون و خطا و تجربه را نداریم پس بهترین کار این است که جوانان در رده های کارشناسی و کارشناسی مسئولی آماده شوند تا در آینده بتوانند پست های مدیریتی را بگیرند.

در یک نهاد ستادی که وظیفه ی برنامه ریزی برای کل استان را دارد، تجربه حرف اول را می زند و آن چه اکنون اهمیت بیشتری دارد و دغدغه ی ما باید باشد، بحث اشتغال جوانان است و نه مدیریت آنان. اگر مدیران بتوانند جوانان را در کنار خودشان قرار دهند و سوابق و تجربه ی  خود را به آنان منتقل کنند، انتقال بعدی این مسئولیت ها  زمان بر و هزینه و مشمول آزمون و خطا بر نخواهد بود.

صبحانه پرس: استاندار چگونه می تواند در کاهش تبعیض جنسیتی موجود در مدیریت استان گام بر دارد؟

موالی زاده: در وهله ی نخست، استاندار باید شناخت بیشتری نسبت توانایی ها در بین زنان داشته باشد و سفارش هایی که می تواند در به کارگیری زنان توانمند به ارگان های مختلف داشته باشد، بسیار موثر است.

امیدوارم وی در کنار اعتقاد به استفاده از زنان در پست های مدیریتی استان، به عمل به این اعتقاد نیز توجه داشته باشد و با مراجعه به لیست زنان شاغل و توانمند که در اداره کل بانوان استانداری موجود است، بانوان متخصص و لایق به رده های مدیریتی ارتقا پیدا کنند.


نظرات بینندگان
آخرین اخبار