سید نوراله حسنزاده، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با حضور در این جلسه با اشاره به اهمیت بحث توریسم درمانی در خوزستان، گفت: با توجه به فرهنگ و زبان مشترک مردم خوزستان با استانهای میسان و بصره عراق، ظرفیت عظیمی در حوزه گردشگری سلامت پیش روی ما وجود دارد که متأسفانه تاکنون از این امکان نتوانستیم بهرهبرداری لازم و کافی را داشته باشیم.
حسن زاده افزود: مشکلاتی مانند ساماندهی شرکتها پیش روی ما وجود دارد که باید هرچه سریعتر برطرف شود.
وی ادامه داد: این جلسات درگذشته بهصورت منظم برگزار میشد که نظم آنها کاهش یافت و اکنون مصمم هستیم بهصورت منظم، جلسات این حوزه را برگزار و موضوعات آن را با جدیت دنبال کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تصریح کرد: عمده مشکل ما از ورودی گردشگران سلامت به کشور و دلالبازی و بینظمی در ورود آنها آغاز میشود.
وی بیان داشت: تلاش داریم مشکلات اولیه را با ساماندهی شرکتهای گردشگری و تغییر نوع رفتار و برخورد آنها با بیماران، خدمات جا به جایی و امکانات اولیه مانند خودروی حملونقل مناسب برای بیماران برطرف کنیم.
حسنزاده با اشاره به اینکه از منطقه آزاد اروند انتظار میرود بحث گردشگری سلامت را کاملاً پوشش دهد، گفت: از سوی منطقه آزاد اروند تاکنون در این خصوص کمکاری صورت گرفته و ورودی پایانهها در منطقه آزاد اروند و چذابه باید آماده پذیرایی از گردشگران سلامت شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در خصوص لزوم پرداختن به موضوع گردشگری سلامت عنوان کرد: این موضوع از اواخر دولت دهم مطرح و هدف بر ورودیهای عراق بود که پس از مدتی عملاً کار راه افتاد و سال گذشته 6 هزار نفر برای انجام کارهای درمانی به خوزستان آمدند.
وی افزود: در سالهای گذشته بحث امضای تفاهمنامهای با عراق وجود داشت اما هند از طریق لابی دولتی با عراق قرارداد بست و ما این فرصت را از دست دادیم.
حسنزاده درباره لزوم سازوکار قانونی برای رسیدگی به شکایات گردشگران، گفت: در حال حاضر شرکتهایی که در این کار فعالیت میکنند با برخی بیمارستانها ارتباط برقرار کردند و اگر مشکلی برای بیمار عراقی در استان به وجود آمد سازوکار قانونی برای اعاده حق آنها وجود ندارد.