مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: با برنامه ریزی های انجام شده سیلاب خوزستان با حجم گسترده ای که داشت بدون تلفات جانی مدیریت شد.
کیامرث حاجی زاده شامگاه پنجشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان با حضور رییس قوه قضاییه با اشاره به بازسازی مناطق سیل زده در خوزستان گفت: تشکیل کمیته ، نحوه بازگشت روستاییان و تعیین اداره کل امور روستایی به عنوان ناظر و عضویت دستگاههای اجرایی با هدف پاکسازی و بررسی ایمنی و پایداری منازل مسکونی از جمله اقدامات صورت گرفته است.
وی گفت: امیدوارم مقامات قضایی در خصوص جلوگیری از تجاوز به حریم و بستر رودخانه ها کمک کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان بر لزوم تسریع در تکمیل سد مخزنی بختیاری، جبران خسارات کشاورزی با استفاده از کمک های بلا عوض تسهیلات کم بهره و استمهال وام ها و حمایت مالی در توسعه بیمه حوادث تاکید کرد و گفت: تامین اعتبار لایروبی رودخانه ها و ترمیم سیل بند ها، جبران خسارات وارده به بخش های عمرانی ، تجهیز ستاد های مدیریت بحران، توسعه طرح های آبخیز داری، توسعه و تجهیز ایستگاه های هواشناسی، مقاوم سازی ساختمانهای عمومی و بافت های فرسوده و شریان های حیاتی از جمله پیشنهاداتی است که انتظار می رود مورد توجه قرار گیرند.
وی با بیان این که میانگین بارش از ابتدای سال آبی تاکنون 513 میلیمتر بوده که نسبت به سال قبل 212 درصد و نسبت به بلند مدت 70 درصد رشد داشته توضیح داد: مجموع کل ظرفیت سدهای خوزستان حدود 22 میلیارد متر مکعب است که حدود 97 درصد مخازن سدها پر شده است ، میزان آورد کل حوزهها از ابتدای سال آبی تاکنون به استان خوزستان بیش از 35میلیارد متر مکعب بوده است.
حاجی زاده با اشاره به این که از ابتدای فروردین 13 و نیم میلیارد مترمکعب سیلاب به سدهای استان وارد شده گفت: پیک دبی ورودی سد دز نزدیک به 6 هزار و 578 مترمکعب بر ثانیه و در سد کرخه 8 هزار و 300 متر مکعب بر ثانیه بوده است که تعدیل رهاسازی متناسب با شرایط پایین دست انجام شد.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در پیشگیری از سیلاب تصریح کرد: بازگشایی خروجی های رودخانه کرخه به سمت تالاب هورالعظیم به منظور تسریع در تخلیه سیلاب، پیگیری احیای فیوز پلاک های طبیعی مانند کانال های بحره، مالح و کانال محیط زیست، همچنین شناسایی 513 نقطه بحرانی و ترمیم و استحکام سیل بند ها از تابستان سال قبل از جمله این اقدامات بوده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به این که 274 روستا تخلیه شده است بیان کرد: در حال حاضر 18 هزار نفر در 58 اردوگاه سکونت دارند و تعداد روستاهای آب گرفته استان به 121 روستا می رسد همچنین 800 واحد مسکونی آسیب دیده شهری و هشت هزار و 700 مسکن آسیب دیده روستایی گزارش شده است.
وی ادامه داد: براساس برآورد به دست آمده تا این لحظه بیش از 11 هزار میلیارد تومان خسارت به استان وارد شده است.
سیلاب ناشی از طغیان رودخانه کارون موجب آب گرفتگی برخی شهرها و روستاهای پایین دست این رودخانه در خوزستان شده است.
طغیان رودخانه های کرخه ، دز و کارون تاکنون سبب آبگرفتگی بیش از 270 روستا و بیش از یکصد هزار هکتار از زمین های کشاورزی در خوزستان شده و حدود 400 هزار نفر در معرض خطرات ناشی از این سیلاب قرار گرفتند.
مناطقی از 12شهرستان خوزستان گرفتار سیلاب هستند.