
آراس، آن چیزی که باید امروز برای آن پاسخ درخور و عاجل پیدا کرد این است که آیا لزوم تغییر در مدیریت سازمان اینقدر الزامی و عاجل شده است که به قیمت دلسردی و سردرگمی مهمترین صنعت تعادلبخش در استان یعنی صنعت آب و برق، شمسایی باید عوض شود؟ آیا لازم بود قبل از شناسایی و ارزیابی جانشینی معتبر و اثرگذار، نظم و اعتبار سازمان را دستخوش تضعیف نمایند؟ آیا به فرض شناسایی ناکارآمدیهای مدیریت فعلی سازمان، برجستگیها و فرصتهای اثباتشده در شمسایی را بهدرستی و بدون بغض شناسایی کرده بودیم و کسی را که بتواند همینقدر مؤثر و موفق در این امور عمل کند شناخته و در کنار آن قادر باشد نقاط ضعف او را نیز به نقاط قوت تبدیل کند می شناسیم؟ به عبارتی حالا که بهقصد درست کردن ابرو عمل کردهایم مبادا چشم را کور کنیم.
امروز به خوبی دیده می شود که نمایندگان محترم نمی دانند چه می خواهند، فقط شمسایی را نمیخواهند و بیش از آن دیگری نمودی از رفتارشان در تضعیف مدیریت سازمان، این تنها جزیره ثبات در بخشهای دولتی استان دیده نمیشود. به جراید مراجعه کنیم، تنها سازمانی که در سالهای بحرانی اخیر موجب شد نمایندگان در تمام شهرهای استان در قاب عکاسان قرارگرفته و با مردم شهرشان ارتباط تصویری و گفتاری برقرار کنند طرحهای افتتاحشده توسط سازمان آب و برق خوزستان بوده است. بیدلیل نیست که در دو سال اخیر چهار بار وزیر نیرو و یکبار معاون اول رئیسجمهور برای افتتاح طرحهای آبی به استان خوزستان آمدهاند. بیایید سادهتر بگوییم. تنها دستگاه دولتی که در سالهای اخیر، افتتاح طرحهای بزرگ افزایش کمیت و کیفیت در خدمات، استخدام ، ثبات در تأمین معیشت کارکنان، خدمات جانبی به شهر و قابلیت برای حل بحرانها را داشته است سازمان آب و برق بوده است و بس. شاید مردم شهر ندانند اما نمایندگان و استاندار محترم و محبوب شهر که تاکنون بزرگترین پشتیبان شمسایی بوده است، خوب میدانند که دعوا بر سر تعویض چه مدیری از استان است.
مردم عزیز استان ، دو عامل در تعویض شمسایی قابلشناسایی هستند اول خواست تمام نمایندگان استان، دوم اراده وزیر. برای آنکه پیش قضاوت نشود از نمایندگان محترم استان چند سؤال میشود امیدوارم نمایندگان محترم با پاسخ به این سؤالات مردم را با خود همراه کنند.
1- شمسایی چهکارهایی را باید انجام میداد که عدم انجام یا موفقیت در آن موجب عقبگرد یا خسران و یا آسیب در استان شده است؟
2- مدیرعامل سازمان که امیدوارم به انتخاب نمایندگان بیاید باید دارای چه خصوصیاتی باشد که شمسایی دارای آن نیست.
3- مدیرعامل بعد را با نام ، مشخصات و سوابق مستند و دارای نقاط قوت در نقاط ضعف شمسایی به مردم شهر معرفی نمایید که کیست.
پاسخ به این سؤالها هم گذشته را روشن میکند هم چراغ راه آینده است.
اما در مورد عامل دوم که وزیر باشد این سؤالها طرح میشود و آرزو داریم نمایندگان که باید حافظ منافع استان باشند از پاسخهای احتمالی وزیر قانع شوند:
1- شمسایی کدام سیاستهای عملیاتی وزارتی را که در چهار سال گذشته یک ریال بودجه عمرانی به آن نداده است را عملیاتی نکرده است که باید او را تعویض کرد؟
2- مدیرعامل بعدی با چه دستورالعملی به استان میآید و قرار است کدام ضعفها را برطرف کند.
3- کدام بخش از عملکردهای سازمان در عمیقترین خشکسالی تاریخ در بخشهای تأمین آب کشاورزی ، تولید برق و آبرسانی به شهرها دارای اشکال است.
اگر رسانهی ما فرا استانی نیست، انتظار داریم مردم و نمایندگان محترم سؤالات و ابهامات این سطور را پاسخ دهند. نویسنده بهعنوان یک هم استانی نگران است. 18 نماینده محترم استان که بدون استثناء رأی به عزل شمسایی دادهاند در معرض نظرات ناخرسندی هستند که آینده انتخاباتی آنها درگرو روشنگری و اقدام خیرخواهانه آنها است. دوست نداریم در دور بعدی مجلس تمام 18 نماینده مجرب استان را در اثر ناراحتی مردم از این اقدام نامفهومشان از دست بدهیم و تجاربشان از کف مردم برود.
مردم میگویند و نویسنده این مقاله فقط راوی است و هیچ تحلیلی ندارد.
1- نمایندگان از شمسایی ناراحتاند که خواستههای آنان را که ربطی به مردم ندارد به قدر کافی برآورده نکرده است.
2- مردم می گویند نمایندگان استان با توجه به مدارک تحصیلی و سوابق کاری از پزشک گرفته تا معلم و کشاورز و کارمند شرکت و صنایع و .... به دلیل عدم اشراف اطلاعاتی بر مسائل آب دارند باعث میشوند که استانی را که در معرض تعرضهای مکرر در حق آبه های بالادستی است، دچار ضعف بیشتر کنند.
3- مردم میگویند برخلاف استان اصفهان که در بحث آب اهمیت را دریافته و تمام مقامات
سیاسی استانش را هم از میان متخصصان آب انتخاب کرده ، استان خوزستان تنها مدیر توانمند استانی خود را که از منابع و مصارف آب اطلاعات و تجربه کافی دارد را فدا مینمایند.
در ایام گذشته افرادی برای تصدی این جایگاه توسط وزیر محترم و نمایندگان استان معرفی میشوند که همگی دارای برجستگیها و سوابق خدمت در جایگاههای مختلف هستند. این سرمایههای ملی هرکدام هر چه میتوانستند از خدمت انجام دادهاند اما حالا که بر ترازوی مقایسه با شمسایی گذارده میشوند، افکار عمومی و متخصصان فقط به نقاط ضعف آنها میپردازند که در مقام نسبت با شمسایی و تجاربش واقعاً ملموس هستند. این واقعه سه دستاورد بیشتر ندارد.
اول آنکه منزلت شمسایی را بیشتر کرده و عملکرد مسببین تضعیفش را با سؤال مواجه کرده است. دوم آنکه ارزشهای فرزندان متخصص پیشنهادی استان را در تندباد نقد و مقایسه کمارزش کرده و این نیز عدالت نیست. سوم آنکه با حذف این عزیزان و مهندس شمسایی، کمکم زمزمه میشود که مدیری از خارج از استان برای سازمان انتخاب شود و این عاقبت تلخ را فقط نمایندگان محترم باعث شدهاند. آنها به تمام ایران دارند مخابره میکنند نه شمسایی تواناست و نه دیگر کاندیداهای درون استان.
عزیزان نماینده ، برداشت آب از سرشاخهها، کاهش درآمدهای صنعت آب و برق و ضعف در قدرت چانهزنی در دولت، بعد از حذف شمسایی برای تمام مردم استان آشکار است. پیشنهاد این نویسنده کوچکتر خود را بپذیرید. به وزیر محترم بگویید شمسایی هنوز برای استان میتواند منشأ خیر باشد. برای چند سال بحرانی اخیر به وجودش نیاز داریم. در همین ایام با کمک خود او و با استفاده از ظرفیتهای استانی، شخصی را در کنار او با تجربه پرورش خواهیم داد و در زمان بازنشستگیِ عزتمند مهندس شمسایی، ما نمایندگان استان باعزت و احترام او را بدرقه و جانشین برحق و کارآزموده و استانیاش را جایگزین خواهیم کرد. هر چه جز این بشود استان ضرر خواهد کرد.
انتهای پیام/