يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳ | Sunday , 08 June 2025
کد خبر: ۲۸۵۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۲ - ۰۳ تير ۱۳۹۵

جریان سازی یا شفاف سازی

صادق سامانی

دولت و ملت و رابطه تعریف شده این دو رکن از نظر جامعه شناختی یک مقوله دو طرفه با حالت صداقت و‌ شفافیت است،مردم در قبال دولت منتخب خویش دارای مسولیت هایی از قبیل نقد صحیح،همگام بودن با سیاست های صحیح دولت در موارد مختلف است،در حالت وظیفه دولت نسبت به ملت،ایجاد شفاف سازی از چگونگی اداره کشور و در میان گذاشتن مسایل مهم اجتماعی اعم از اقتصادی،سیاسی،هنری،ورزشی و رفاهی با مردم است،شفاف سازی و نبود پرده ابهام موجب درک دو طرفه از شرایط و اوضاع محیط میشود.

آنچه در مطالب بالا بیان شد زمینه ای برای وضع موجود و علنی کردن برخی از فیش های حقوقی مسولین است که این روزها در فضای رسانه ای در حال گردش میباشد و ضرورت ایجاب میکند تا تحلیلی بر چگونگی شکل گیری این پدیده و طرز مدیریت آن از طرف دولت است بپردازیم؛

دولت ها بعد از روی کار آمدن خود بر مسند قدرت برای آنکه بتوانند به شعارها و برنامه های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشانند سعی میکنند به شیوه ای برنامه ریزی کنند که موجب سلب اعتماد و عدم اطمینان مردم بخود نشوند در مقابل جناح شکست خورده در انتخابات نیز تمام برنامه ها و عملکردهای دولت حاکم را در نظر میگیرید و اگر نقطه ضعفی در برنامه مشاهده گردید با زبان غیر مستقیم سعی میکنند مردم را از انتخاب خود مایوس کنند و‌ غیر مستقیم فاصله و ایجاد بی اعتمادی در نزد مردم و دولت بوجود آورند، آنچه در این غالب موضوعی میتوان جا کرد و به تحلیل آن بپردازیم آیا طرح فیش های حقوقی مسولان،اقدام سیاسی و تخریبی« جریان سازی» است یا در جهت پاک سازی و شفاف گری و پاک کردن سیستم از معایب میباشد؟!

بر آورد کلی از نمایش فیش های حقوقی،هر چند که درست و غیر قابل انکار هستند و دولت میبایست جوابگو باشد ولی بیان آن از طرف منتقدین دولت هم میتواند یک «جریان سازی با حالت تخریبی» تصور شود،این جریان سازی بیشتر با نگاه «حب و بغض» به دولت اعتدال نگریسته میشود بیشتر شکل سیاهنمایی از اوضاع دولت در وضع کنونی را نشانه گیری کرده است،و قصد ایجاد فضای بحران آمیز و تشنج در جامعه حاصل این برنامه ها میتواند تصور شود.

اما آنچه در این راستا مهم و اساس تلقی میشود در بیان و شفاف سازی این نوع موارد قابل ذکر است که دولت بر مبنای قانون و وضع موجود اقتصادی در کشور بتواند بر این نوع معضلات موجود بیشتر نظارت داشته باشد و به مدیران و مسئولان در رده های مختلف مدیریتی با در نظر گرفتن کلیه شرایط اعم تورم،بیکاری،رکود و...نسبت به نحوه دریافت حقوق و مزایا اقدام کند و سعی کند با بکارگیری شیوه مطلوب اعم از اطلاع رسانی و شفافیت درباره مسئولان به اعتماد دو جانبه و جلوگیری از عدم اعتماد دست بزند.

برای جلوگیری از این نوع معضلات سیستمی و جلوگیری از  ورود بحران فکری به جامعه،نیازمند قوانین ضابطه مند و محکم از طرف دولت در این راستا هستیم و هرگونه اهمال کاری و ساده گیری مسایل مربوط به نحوه درآمد مدیران مختلف دولتی، با برخورد صحیح مسایل را حل و نزد مردم به شفافیت بیان کنیم.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار