جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۵ | Friday , 25 July 2025
کد خبر: ۲۸۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
دبیر حزب اعتماد ملی خوزستان؛

انحرافات و بدعت ها در عزاداری ها/عنصر سیاست در نهضت کربلا بسیار پر رنگ است

دبیر حزب اعتماد ملی منطقه خوزستان بابیان اینکه عنصر سیاست در نهضت کربلا بسیار پررنگ است، گفت: از نحوه برخورد حکومت یزید با حضرت امام حسین (ع) می‌شود فهمید که سیدالشهدا شخصیتی سیاسی داشتند و سفر وی از مدینه به مکه و بعد به سوی عراق نیز اقدامی سیاسی بود.
به گزارش آراس، جمال درویش در جلسه شورای مرکزی این حزب که شب گذشته 26 شهریور در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی در دفتر این حزب برگزار شد، اظهار کرد:  یک قصه بیش نیست غم عشق و این عجب/کز هر زبان که می‌شنوم نامکرر است،  نهضت کربلا کهنه شدنی نیست و همیشه زنده است، علی‌رغم اینکه در تاریخ اسلام نهضت‌های خون‌بار فراوان‌اند ولی هیچ‌یک جای واقعه کربلا را نمی‌گیرد. در این رابطه می‌توان به ماجرای شهادت شهید فخ یکی از نوادگان امام مجتبی و سیدالشهدا (سلام‌الله علیها) در صحرای فخ اشاره کرد.

وی عنوان کرد: افراد ممکن است باانگیزه‌های مختلف به عزاداری بپردازند، بعضی افراد اصولاً سیاسی نیستند و سیاست را نمی‌فهمند و نمی‌خواهند بفهمند ولی به امام حسین (ع)  علاقه‌مند هستند، هیئت تشکیل می‌دهند و عزاداری می‌کنند این‌ها آزادند اما نباید تبلیغ کنند که نهضت امام حسین سیاسی نیست.

دبیر حزب اعتماد ملی منطقه خوزستان تصریح کرد: عنصر سیاست در نهضت کربلا بسیار پررنگ است! بررسی قیام امام حسین(ع) را اغلب از مرگ معاویه و انتقال حکومت وی به فرزندش یزید و دعوت بزرگان کوفه از امام آغاز می‌کنیم؛ باید پرسید مردم کوفه امام را برای چه کاری  دعوت کردند؟ پاسخی که داده می‌شود به خوبی گویای سیاسی بودن این سفر امام است.

درویش افزود: حتی اگر گفته شود قصد مردم کوفه در نامه‌هایشان رهبریت دینی بوده نه سیاسی! مثل اینکه شما یک مرجع تقلید را به شهر خود دعوت کنید و مردم کوفه هم به امام حسین(ع) به عنوان یک مرجع تقلید می‌نگریستند نه به عنوان یک رهبر سیاسی که البته قرائن و شواهد چیز دیگری را نشان می‌دهد! سؤالی که مطرح می‌شود این است؛ چرا حکومت یزید نسبت به این مرجع دینی این قدر حساس بوده که یک لشکر چند هزارنفری را فرستاد تا از ورود آن حضرت  به کوفه پیشگیری کنند؟ حکومت یزید چه خطری را از ناحیه امام حسین(ع) حس می‌کرد؟ یک مرجع دینی غیرسیاسی که این قدر ترس ندارد، کسی که می‌خواهد برود احکام درس بدهد، طهارت و نجاسات را به مردم یاد بدهد که آن ‌قدر ترس ندارد؛ پس دیگر قرائن را رها کنید از همین نحوه برخورد حکومت یزید می‌شود فهمید که امام(ع)  یک شخصیت سیاسی بوده و سفر ایشان از مدینه به مکه و بعد به سوی عراق نیز یک سفر سیاسی بوده البته این نافی ی دیگر جنبه‌های متعالی شخصیت امام معصوم (ع) نمی‌شود.

درویش گفت: آن وقت بعضی از ما شیعیان امام حسین(ع)، هیئت عزاداری تشکیل می دهیم و میگوییم ما باسیاست کاری نداریم! این به نظر دور شدن از راه و هدف امام حسین (ع) است .بنده وقتی نوحه های انقلابی و روشنگرانه مردم یزد را از سیما می بینم این یک نمونه از عزاداری های است که با روح تشیع انقلابی و نهضت کربلا سنخیت دارد در آن نوحه ها اثری از غلو و خرافه و اینگونه امور نیست. 

گفتنی است در ادامه این نشست اعضا در خصوص کنگره آتی حزب اعتماد ملی که در 6 مهرماه در تهران برگزار می‌گردد به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/
نظرات بینندگان
آخرین اخبار