مراسم تودیع و معارفه استاندار جدید خوزستان امروز با حضور قائممقام وزیر کشور، آیتالله موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان، آیتالله شفیعی نماینده استان در مجلس خبرگان رهبری، تعدادی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیران و مسئولان اجرایی و فعالان سیاسی استان در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد.
گلهمندی ناصرینژاد به عدم حضور معاون رئیسجمهور
حجتالاسلام و المسلمین مجید ناصرینژاد در این مراسم که امروز، دوم تیرماه برگزار شد با تقدیر از حضور قائممقام وزیر کشور اظهار کرد: از آقای امیری که در این مدت ما را تحمل کردند، تشکر میکنم؛ البته این گلهمندی هم وجود دارد که انتظار این بود که در این جلسه معاون رئیسجمهور یا حداقل وزیر کشور حضور پیدا کند و از این جهت گله خود را به دولت داریم.
وی افزود: از سوی دیگر سفر مسئولان دولتی نیز به استان کم شده است؛ بسیار توقع بود که در این تودیع و معارفه با این میزان اهمیت معاون رئیسجمهور، حضور پیدا میکرد.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با بیان اینکه استانداری خوزستان مسئولیت عظیمی است، عنوان کرد: این مسئولیت بار سنگینی است و هر کس که سکان استانداری خوزستان را قبول کند باید همه برای موفقیت او دعا کنند. مشکلات بسیاری در استان وجود دارد که قابل شمارش نیستند. آقای شریعتی میتواند در این خصوص تأثیرگذار باشد. آقای مقتدایی نیز تلاشهای بسیاری انجام داد و استاندار جدید باید کارهای انجامشده را ادامه دهد.
ناصرینژاد با بیان اینکه 18 نماینده استان با عزم جدی انتصاب استاندار جدید را پیگیری کردهاند، گفت: اصرار نمایندگان بر این بود که یک استاندار بومی برگزیده شود و تلاشها بر این امر قرار داشت که استاندار بومی متعهد و با سابقه کار اجرایی تعیین شود که این خواسته مردم نیز بود؛ از دولت بابت اینکه این خواسته را با انتصاب آقای شریعتی لبیک گفت از تشکر میکنیم.
وی اظهار کرد: مایه افتخار است که مدیریت استانداری به یک خوزستانی واگذار شود. وحدت و همگرایی در استان باید حفظ شود؛ همه ما یک خانواده را تشکیل میدهیم. استان از اقوام مختلف و طیفهای متنوعی تشکیل شده، اما یک پیکره هستیم و دردها و منافع ما یکی است.
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه دولت باید به همگرایی در استان توجه کند، تصریح کرد: همه طیفها و اقوام باید در امور استان مشارکت داشته باشند؛ یکی از اموری که موجب تفرقه و اختلاف میشود، تبعیض است. اگر تبعیض باشد و تنها از عدهای استفاده و عدهای دیگر کنار زده شوند، اختلاف پیش خواهد آمد.
ناصرینژاد ادامه داد: مردم تحمل اختلاف و چنددستگی را ندارند؛ وقت نداریم که با اختلاف، فرصتها را از دست بدهیم. استاندار جدید باید از تمام افکار، شخصیتها و جریانات چه مخالف و موافق دولت استفاده کند؛ معتقدیم که آقای شریعتی نیز این ظرفیت را دارد که از ظرفیت تمام قومیتها استفاده کند.
بیکاری در مهد تولید مایه تاسف است
وی بیکاری در استانی که مهد تولید است را مایه تأسف خواند و اظهار کرد: مراجعه جوانان تحصیلکرده به نمایندگان استان بسیار اسفناک است؛ روزانه بیش از 100 نفر برای کار مراجعه میکنند و این زیبنده نیست. یکی از دلایل افزایش بیکاری استفاده از نیروهای غیربومی است. بسیاری از نیروها چه در سطح مدیران یا کارمند و کارگر، غیربومی هستند که بهصورت پروازی به استان میآیند و فرصت جوانان استان را سلب میکنند. این غیرقابل تحمل است و مردم استان دیگر تحملی ندارند.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با انتقاد از طرحهای انتقال آب، عنوان کرد: اکثر شهرهای ما با مشکل نبود آب یا کیفیت آب شرب، مواجه هستند؛ همچنین زمینهای کشاورزی در استان نیز با مشکل تأمین آب مواجهاند، با این وضع شاهد تلاش برای انتقال آب رودخانههای استان هستیم که بسیار مایه تأسف است.
مشکلات استانی اما ثروتها و منابع ملی هستند!
ناصرینژاد ادامه داد: اعلام میکنیم که انتقال آب به ضرر تمام کشور و نه فقط استان خوزستان است و این موضوع با شدت گرفتن گردوخاک نمایان شده است؛ مسأله مخالفت با انتقال آب از سرشاخههای کارون و دیگر رودخانهها یک موضوع منطقهای و استانی نیست بلکه یک موضوع ملی است. مشکلات استانی هستند اما در مقابل ثروتها و منابع ملی هستند.
همچنین در این مراسم فرجالله خبیر سرپرست سابق استانداری خوزستان، با اشاره به فعالیت 40 روزه خود در این سمت، اظهار کرد: تمام تلاش ما این بود که خلأ وجود استاندار احساس نشود.
وی ادامه داد: در این مدت تلاش کردیم که تکالیف مقررشده از سوی دولت در استان اجرایی شود. اقتصاد مقاومتی و رفع موانع تولید با همکاری تمام مدیران و معاونان استانداری مورد توجه قرار گرفت. تلاش شده امور استان در این مدت معطل نباشد و توانستیم کارها را پیش ببریم.
به گزارش خبرنگار ایسنا این مراسم همراه با حاشیههایی بود. جمعیت بسیار زیادی در مراسم حضور پیدا کرده بودند، بهطوریکه بیش از ظرفیت سالن بود و بسیاری از افراد مراسم را ایستاده دنبال میکردند؛ برخی از خبرنگاران هم کف سالن نشستند و اقدام به تهیه خبر کردند.
سخنان مقتدایی استاندار سابق خوزستان با تشویق برخی از حاضران همراه بود. واکنش حاضران به مسائل مطرحشده در طول سخنرانی از نکات قابل توجه این مراسم بود. مقتدایی انتقادات تندی را در خصوص برکناری خود متوجه دولت کرد.
از سوی دیگر امیری قائممقام وزیر کشور که در پاسخ به مطالب مطرحشده مقتدایی سخن میگفت نیز مورد توجه برخی دیگر از حاضران قرار گرفت و سخنان او با تشویق و تأیید جمعی از حضار همراه شد.
همهمه حاضران در واکنش به بحثهای مطرحشده از سوی امیری و مقتدایی تا پایان مراسم ادامه داشت و بحث در خصوص این مسائل به جایگاه خبرنگاران نیز سرایت کرده بود.
خوشوبش مسئولان بهویژه نمایندگان استان و استاندار سابق از دیگر مواردی بود که به چشم میآمد؛ مقتدایی استاندار سابق که چندی پیش با نماینده شادگان در یک مراسم عمومی درگیری لفظی پیدا کرده بود پس از پایان سخنرانی خود با او روبوسی کرد و با لحنی طنزآمیز گفت بدون ولیمه با هم صلح کردیم.
مقتدایی همچنین با لحنی شوخ ضمن اعلام اینکه همراه استاندار جدید خواهد بود، گفت: اجازه ندادند نشست خبریام را برگزار کنم، نشست خبری خود را فردا، سوم تیرماه در خانه مطبوعات استان برگزار میکنم.
او همچنین مطابق عادت همیشگی خود، خاطرات بسیاری را در این مراسم نقل کرد. این مراسم با سخنرانی شریعتی استاندار جدید خوزستان به پایان رسید و او نخستین روزکاری خود را آغاز کرد.
استاندار جدید خوزستان با بیان اینکه خوزستان باید گلستان شود، گفت: در استان آسیبها و مشکلات بسیاری از جمله بیکاری، گردوخاک، مشکل آب شرب، وضعیت آموزشوپرورش وجود دارد که در مرحله نخست باید به سوی اصلاح سیاستها پیش برویم.
وی افزود: خوزستان، قلب ایران است و توسعه خوزستان به معنای توسعه کشور است. این راه را باید همه ما با همدلی و همافزایی طی کنیم و اگر در این راه توسعه، تمام گروهها دست به دست هم دهند باز هم کافی نیست.
استاندار جدید خوزستان با تأکید بر لزوم اجماع استان و بهرهگیری از این ظرفیت، تصریح کرد: اجماع نخبگان، علما، اساتید، روزنامهنگاران، سازمانهای مردمنهاد و اقشار مختلف مردم میتواند توسعه استان را رقم بزند.
شریعتی گفت: نهاد استانداری منادی شعار اعتدال است و انشاءالله عامل به آن هم خواهد بود. باید آستینها را بالا بزنیم و همتها را بهکار ببندیم؛ در استان مشکلات بسیاری وجود دارد. بیکاری، گردوخاک، مشکل آب شرب، وضعیت آموزشوپرورش و ... آسیبهای استان هستند. در مرحله نخست باید به سوی اصلاح سیاستها پیش برویم.
وی با بیان اینکه اگرچه مشکلات روزافزون و بسیار زیاد است اما فرصتها نیز بسیار است، عنوان کرد: با دعوت نخبگان و صاحبان اندیشه در بخش خصوصی باید به سوی برطرف کردن مشکلات پیش برویم؛ بهعنوان عضو کوچک جامعه دانشگاهی اعتقاد دارم که مطالعات علمی باید مدار حرکت ما باشد.
استاندار جدید خوزستان اظهار کرد: رفاه، حق مردم کشور و استان است و مدیران دستگاههای اجرایی نباید در این خصوص از هیچ تلاشی دریغ کنند. تردیدی ندارم که آینده بهتری در انتظار جوانان است و خوزستان باید گلستان شود.
شریعتی با اشاره به لزوم همگرایی نیروهای سیاسی گفت: همکاری میان نیروهای اصلاحطلب و اصولگرا با هدف مشترک که همان توسعه استان است، باید وجود داشته باشد. خاضعانه دست یاری را به سوی همه دراز میکنم تا بتوانیم با همفکری و هماندیشی، استان را پیش ببریم.
استاندار خوزستان گفت: از امروز استاندار تمام استان، هم نمازشبخوانها و هم کاهلالصلاةها هستم.
استاندار سابق خوزستان گفت: قرار بود من در تیرماه بروم. آنها با موضوع انتصابات پی بردند که اکنون زمان آن است که ضربه خود را بزنند. نه استعفا دادم و نه بازنشسته شدم. بلکه مقتدایی شبانه عزل شد.
عبدالحسن مقتدایی در مراسم تودیع و معارفه استاندار خوزستان که امروز دوم تیرماه با حضور قائم مقام وزیر کشور برگزار شد، عنوان کرد: در نظام جمهوری اسلامی هر کس مسئولیتی را برعهده بگیرد، باید مشکلی را حل کند. قرار نیست که تنها حرف زده شود. مشکلات بسیاری از جمله ریزگردها و بیکاری در استان وجود دارد.
وی گفت: با شعار و دعوا، هیچوقت مشکلی حل نمیشود. باید همیشه در کنار هم باشیم و برگذشته صلوات بفرستیم و دست در دست هم استان را بسازیم.
استاندار پیشین خوزستان گفت: اگر قرار است کسی را بزنند، زمانی آن را میزنند که فکرش را نکند و این مثل مقتدایی است. البته این به شوخی است و به آقای شریعتی گفتم همانند یک برادر در کنار شما خواهم بود.
مقتدایی با اشاره به اتفاقات آخرین روز کاری خود در استانداری عنوان کرد: امام خمینی(ره) در زمان انقلاب به شاه 10 روز فرصت داد که از کشور خارج شود اما به من تنها 10 دقیقه فرصت داده شد. ساعت 7:10 دقیقه موضوع تغییر استاندار را به من گفتند و ساعت 7:20 جهت عرض خدمت رفتم.
وی با اشاره به 40 روز پس از پایان کار در استانداری گفت: در این 40 روز مردم لطف بسیاری به من داشتند.
استاندار سابق خوزستان در خصوص پرونده خودروهای اروندی تصریح کرد: تاکنون 6 بار به دادگاه رفتم و در این خصوص به پنج نهاد پاسخ و دفاعیات خود را ارائه دادم. در دادگاه تخلفات کارکنان دولت قاضی حکم برائت و عدم تعقیب را صادر کرده بود اما مجدداً از من خواسته شد که در دادگاه حاضر شوم که با حضور مجدد، پرونده مختومه اعلام و حکم عدم تعقیب مجدداً صادر شد.
مقتدایی ادامه داد: تمام نهادهای بازرسی و دادگستری حق دخالت در پرونده خودروهای اروندی را ندارد و این مصوبه کاملاً قانونی است. همچنین هیچکس خارج از منطقه آزاد، چه آقای ترکان و همکارانشان نمیتوانند برای منطقه آزاد اروند نسخه بپیچند و شرایط هیچ منطقه آزادی همانند منطقه آزاد اروند نیست.
وی در خصوص شکایت وزیر صنعت در خصوص طرح مبادلات مرزی عنوان کرد: در این پرونده نیز اعلام شد که حق با استاندار است و ما از 2 سال گذشته نیز به دنبال اقتصاد مقاومتی بودیم و طرح مبادلات مرزی نیز در همین راستا است.
استاندار سابق خوزستان با بیان اینکه هنوز برای بازنشستگی من زمان باقی مانده است، گفت: زمان بازنشستگی من در آذرماه است و طرح این موضوع که با استعفای بنده موافقت شده، منتفی است. البته من نامهای از مدتها قبل به وزیر کشور داده بودم. تا با استعفای من در زمان مشخص موافقت شود؛ البته ظاهراً نامه را به وزیر کشور دادند اما وزیری دیگر آن را عملی کرد.
مقتدایی ادامه داد: تنها کسی که از من حمایت کرد، آقای رحمانی فضلی وزیر کشور بود. شخص آقای روحانی و یکی از وزرا اراده کردند که من نباشم. من اختلاف استراتژیک با رئیس جمهور دارم. البته این مانع نمیشود که عنوان کنم که بهترین خدمات را این دولت ارائه داده است و این را علیرغم گلهمندی خود به برخی رفتارهای دولت میگویم.
وی عنوان کرد: باید در هیأت دولت مجسمه مقتدایی را از طلا درست کنند و قرار دهند و این دفاع از مقتدایی نیست و دفاع از کارشناسان و طرحهایی است که با برنامهریزی، تصمیمگیری و به موفقیت انجام میشود.
استاندار سابق خوزستان با انتقاد از آنچه که پدرخواندههای استان نامید، گفت: به مدت یکسال و نیم آقایان به عنوان پدرخوانده در گوش رئیسجمهور خواندند که من نباشم. این افراد اژدهای اقتصادی هستند که مانع توسعه استان میشوند. زمانی که من به استانداری آمدم پا روی گردن آنها گذاشتم. این افراد 37 سال مانع توسعه استان شدند، در حالیکه خود اژدهاهای اقتصادی هستند اما شهرهای آنها در فقر و محرومیت است.
مقتدایی عنوان کرد: آقای روحانی کلیدساز خوبی است و به تعبیری حسن کلیدساز است اما برخی از قفلها زنگ زده بودند و باید این قفلها را برید. به این جهت به حسن قفلبُر، نیاز بود؛ قرار بود که من تیرماه از استانداری بروم. تمام صحبتهایی که امروز مطرح میکنم برای ثبت در تاریخ است و البته همه را در کتاب خاطرات خود خواهم نوشت.
وی اظهار کرد: معاون وزیر به من گفته بود که در جمع نمایندگان به شخصی گفتهام که نامرد است. به او گفتم که مطرح کردن این موضوع در شأن من و شأن آن مجلس نیست. آنقدر شهامت دارم که در حضور خود وزیر حرفهایم را بزنم. من تلفن وزرا را قطع میکنم اما به او گفتم آن شخص خصوصیات نامرد را دارد.
استاندار سابق خوزستان در خصوص انتصابات جنجالی اخیر خود نیز گفت: من تنها چهار حکم زده بودم اما همزمان با آن در استان یزد، 10 حکم زده شد. قرار بود من در تیرماه بروم. آنها با موضوع انتصابات پی بردند که اکنون زمان آن است که ضربه خود را بزنند. نه استعفا دادم و نه بازنشسته شدم. بلکه مقتدایی شبانه عزل شد.
وی با بیان اینکه حرفهای زیادی دارم، دلنوشتهای را قرائت کرد و گفت: هر خرابی را میتوان درست کرد الا ذات خراب.
رئیس جمهور در عزل استاندار سابق دخالتی نداشت
سخنگوی وزارت کشور گفت: در سطح ملی بسیاری از معاونان رئیس جمهور از مقتدایی گلهمند بودند و رئیس جمهور به کسی دستور عزل نداد و مقتدایی بر اساس درخواست بازنشستگی عزل شد.
گروه رسانه ای آراس - صبحانه پرس: حسینعلی امیری در آئین تودیع و معارفه استانداران سابق و جدید خوزستان، اظهار کرد: عبدالحسن مقتدایی در طول دورهای که سکانداری استانداری استان را به عهده گرفته بود، پرتلاش عمل کرد.
وی در پاسخ به صحبتهای مقتدایی مبنی بر اینکه دولت بدون دادن فرصت به من و حتی قبل از رسیدن زمان بازنشستگیام با تصمیم خود مرا غافلگیر کرد، توضیح داد: برخی از نظرات مقتدایی در مورد دولت بر اساس داوریهای ایشان از دولت است.
سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه مقتدایی به دستور رئیس جمهور اخراج نشد و این موضوع هیچگونه صحتی ندارد، تصریح کرد: در سطح ملی بسیاری از معاونان رئیس جمهور از مقتدایی گلهمند بودند و رئیس جمهور به کسی دستور عزل نداد و مقتدایی بر اساس درخواست بازنشستگی عزل شد.
امیری گفت: در آذرماه سال گذشته و زمانی که مقتدایی 11 خانم را به عنوان بخشدار معرفی کرد تا حدودی در وزارت کشور ناهماهنگی بهوجود آمد.
وی با اشاره به تغییر 20 فرماندار در یک دوره زمانی کوتاه مدت توسط مقتدایی بیان کرد: این فرمانداران از وزیر کشور ابلاغ گرفته بوند و مقتدایی نباید ابلاغیهها را لغو میکرد.
امیری تأکید کرد: برخی از معاونان مقتدایی نیز معتقد بودند که در حال حاضر استان به تغییر فرمانداران خود نیاز ندارد و مقتدایی نباید این تصمیمات را میگرفت.
وی با بیان اینکه استان خوزستان یک استان ویژه به لحاظ استراتژیکی است، اظهار کرد: اکنون با توجه به اوضاعی که در عراق، یمن و سوریه وجود دارد بیش از هر زمان دیگری نه تنها استان بلکه کل کشور نیاز به هماهنگی و وحدت و همدلی دارد.
سخنگوی وزارت کشور تأکید کرد: آنچه را سبب پیوستگی و ارتقای ملی میشود، همان سرمایه اجتماعی است و استان خوزستان با تکیه بر قشر فرهیخته و علماء معظم و منابع مالی بالا میتواند زمینه این سرمایههای اجتماعی را فراهم کند.
وی خطاب به استاندار جدید از او درخواست کرد: با توجه به حضور اقوام و زبانهای مختلف در استان از تمام ظرفیتها و سرمایههای انسانی به نحو احسن استفاده کند به گونهای که هیچ قومیتی احساس تبعیض نکند