شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۴ | Saturday , 05 July 2025
کد خبر: ۲۸۰۴۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
رییس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان در گفتگوی اختصاصی با آراس:

جذب 11 هزار دانشجو در مراکز علمی کاربردی در سال تحصیلی گذشته

خداپناه از ضرورت ارتقای کیفیت آموزشی و مجهز شدن بنگاه های اقتصادی و صنایع به دانش و فناوری روز به عنوان یکی از مهمترین اهداف دانشگاه علمی کاربردی یاد کرد و گفت: در این راستا مراکز علمی کاربردی در سراسر استان را ماموریت گرا و تخصصی کرده ایم.
جذب 11 هزار دانشجو در مراکز علمی کاربردی در  سال تحصیلی گذشته   / بیش از  55 درصد از فارغ التحصیلان دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی خوزس شاغل می شوند


آراس - شکوفه پایدار

دکتر مسعود خداپناه رییس دانشگاه علمی کاربردی استان خوزستان در گفتگوی اختصاصی با آراس با اشاره به فعالیت های این دانشگاه در حوزه های مختلف گفت: دانشگاه علمی کاربردی دانشگاه نسل سوم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور  محسوب می شود. کارکرد این دانشگاه تبدیل دانش و آموزش به ثروت است. به عبارتی دیگر دانشگاه های علمی کاربردی دانشگاه های کارآفرین هستند.این دانشگاه ها جز دانشگاه های مهارتی و کاربردی وزارت علوم قلمداد می شود.

رییس دانشگاه علمی کاربردی استان خوزستان وجه تمایز این دانشگاه با سایر دانشگاه ها را ارتباط بدون واسطه آن با صنعت ذکر کزد و گفت: از آنجا که دانشگاه های علمی کاربردی در جوار واحد ها و مراکز صنعتی قرار گرفته است حلقه اتصال دانشگاه و صنعت همیشه پایدار  و مستمر است.

وی افزود: در دانشگاه علمی کاربردی دروس کارورزی و کاربینی تدریس می شود. به طوری که هر دانشجو مکلف است در هر دوره کاردانی و کارشناسی 500 ساعت کارورزی را سپری کند. هدف از گذاراندن 500 ساعت کارورزی  ملکه شدن  حرفه های مورد نظر برای دانشجویان و  مهارت آموزی آنان در رشته های دانشگاه علمی کاربردی است. به طوری که طبق آمارهای بدست آمده بیش از 70 درصد از دانش آموختگان  دانشگاه علمی کاربردی استان خوزستان پس از فارغ التحصیلی جذب بازار کار می شوند.

خداپناه  گفت:   اگر تعداد دانشجویان شاغل در دانشگاه 15 درصد در نظر بگیریم بر این اساس بالای 55 درصد از دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی پس از اتمام تحصیل شاغل می شوند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی استان خوزستان بیان داشت:  برای افزایش درصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی اقدام به راه اندازی کلینیک اشتغال و کارآفرینی در دانشگاه کرده ایم . در این کلینیک کارآفرینان، مدرسان کارآفرین و فارغ التحصیلان دانشگاه که جذب بازار کار شدند تجارب و دانش و  مهارت خود را به دانشجویان انتقال می دهند.  این کلینیک به دانشجویان کمک می کند که اعتماد به نفس خوبی بدست بیاورند و با اطمینان خاطر بیشتری پس از فارغ التحصیلی وارد بازار کار شوند. 

خداپناه از ضرورت ارتقای کیفیت آموزشی و مجهز شدن بنگاه های اقتصادی و صنایع به دانش و فناوری روز به عنوان یکی از مهمترین  اهداف دانشگاه علمی کاربردی یاد کرد و گفت: در این راستا مراکز علمی کاربردی در سراسر استان را ماموریت گرا و تخصصی کرده ایم. به طوری که هر مرکز علمی کاربردی در استان بر اساس ماموریتی که برای آن تعریف شده است اقدام به جذب دانشجو در رشته های مورد نظر خود می کند. به طور مثال در مرکز علمی کاربردی امور مالیاتی تنها رشته های مرتبط با امور مالی و حسابداری تدریس می شود.

رییس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان در ادامه به  پالایش مدرسان مراکز علمی کاربردی در استان اشاره کرد و گفت: در این راستا مدرسان مراکز فنی و حرفه ای در سراسر استان را در جهت بروز کردن دانش خود ملزم به حضور در کارگارهای آموزشی در این مراکز کرده ایم. مدرسینی که نتوانند دانش و علم خود را مطابق فناوری روز ارتقا دهند با این مراکز قطع همکاری خواهند کرد.

خداپناه در ادامه به بازنگری دروس رشته های این دانشگاه اشاره کرد و گفت: حدود 800 درس  از دروس تحصیلی در سراسر کشور در حال بازنگری است. جذب دانشجو در زمان مناسب نیز ازز اولویت های سال تحصیلی جدید در این دانشگاه می باشد بر این اساس زمان جذب دانشجو در مراکز علمی کاربردی سراسر استان از آبان ماه به مرداد ماه تغییر یافته است. این تغیر زمانی در جذب دانشجو باعث جذب دانشجویان کیفی تری خواهد شد. برای افزایش ظرفیت جذب دانشجو 232 کد رشته محل را معرفی کردیم.

رییس دانشگاه علمی کاربردی استان خوزستان گفت: 134 رشته در مقطع کاردانی و 98 رشته در مقطع کارشناسی برای متقاضیان در سامانه دانشگاه معرفی شده است. از 232 رشته 38 تا از آن ها از رشته های جدید محسوب می شوند.در سال تحصیلی گذشته به لحاظ جذب دانشچو در مهرماه رتبه یک کشور را بدست آوردیم. به طوری که در مهر ماه 7 هزار دانشجو و در بهمن ماه 4 هزار دانشجو جذب مراکز علمی کاربردی در سراس راستان شدند. در مجموع 11 هزار دانشجو در سال گذشته جذب شدند و در کل 32 هزار در 32 مرکز فعال علمی کاربردی در سراسر استان  دانشجو در مراکز علمی کاربردی در حال تحصیل هستند.

وی به مزایای تحصیل در مراکز علمی کاربردی استان اشاره کرد و گفت: این مراکز پرداخت کمترین شهریه دانشجویی را برای متقاضیان نسبت به سایر دانشگاه ها در نظر گرفته اند. ارائه وام تحصیلی در هر ترم 500 هزار تومان از مزایای مراکز  علمی و کاربردی در استان است. به دانشجویانی که در حین تحصیل و پس از تحصیل شاغل شوند وام 50 میلیون تومانی با نرخ 2 درصد اعطا می شوند.همچنین دانشجویانی که موفق به کسب مقامات کشوری در جشنواره های فرهنگی ، قرآنی و  ورزشی شوند نیز مشمول تخفیف 50 درصدی در شهریه می شوند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی به کسب مقام اول در مسابقات فوتبال در میان دانشگاه های سراسر کشور اشاره کرد و گفت: در سایر گذشته تیم فوتبال دانشگاه علمی کاربردی استان خوزستان در میان سایر دانشگاه های وزارت علوم به مقام اول نائل آمد. این تیم قرار است به مسابقات دانشجویان جهان راه یابد. همچنین در نمایشگاه کارآفرینی  که سال گذشته در استان خوزستان برگزار شد دانشگاه علمی کاربردی استان عنوان غرفه رتبه برتر را کسب کرد. در طراحی لباس فارغ التحصیلان دانشگاه های سراسر کشور نیز  این دانشگاه رتبه اول را کسب کرد.

نظرات بینندگان
آخرین اخبار