دبیر حزب اعتمادملی منطقه خوزستان بیان کرد: از لحاظ اخلاقی مسئولین باید خود را خادم مردم بدانند اما در قاموس دمکراسی مردم را باید طوری آموزش داد که مسئولین را خادم خود بدانند و ملت به گونه ای تربیت شوند که به مسئولان اجازه ندهند هر کاری دوست داشتند انجام دهند زیرا آنان در بهترین حالت فقط نماینده گان مردم هستند نه صاحبان کشور !
به گزارش روابط عمومی حزب اعتمادملی منطقه خوزستان، جمال درویش در دومین نشست بررسی بحران دموکراسی در ایران که در دفتر اهواز این حزب برگزار شد، اظهار کرد: اندیشه تعطیل بردار نیست و در هر شرایطی باید کارهای فکری را دنبال کرد که امیدواریم این اصل در جامعه کنونی ما تحقق یابد.
وی گفت: برخی عنوان می کنند در شرایطی که جامعه ما در آن به سر می برد و با وجود بحران های مختلف لزوم برگزاری اینگونه نشست ها و تحقیق در مسایل تاریخی خصوصا در حوزه انقلاب مشروطه و دموکراسی چیست؟ بحث از دمکراسی و موانع تحقق آن در جامعه ایران با استناد به جریانات تاریخی موضوع کهنه و بلا استفاده ای نیست زیرا در حال حاضر این مساله یکی از مهمترین مسایلی است که کشور با آن مواجه شده است.
دبیر حزب اعتمادملی منطقه خوزستان، افزود: اگر پس از انقلاب مشروطه در جامعه بر روی مبانی فکری و موانع خارجی دمکراسی کار می شد وضعیت امروز ما به گونه ای دیگر بود؛ اما به دلیل همان موانع از آغاز در این کار احتیاط کردند و سعی بر این بود به گونه ای انجام شود که مورد اتهام قرار نگیرند.
درویش، تصریح کرد: به همین دلیل پس از 112 سال که از صدور فرمان مشروطیت میگذرد باید گفت حرکت جامعه ما در نیل به دمکراسی بسیار کند بوده است و بسیاری از مسائل ما با یک قرن پیش هیچ تفاوتی ندارد. وی در این مورد به رد صلاحیت نماینده زرتشتیان در انتخابات شورای اسلامی شهر یزد اشاره کرد و گفت: همین موضوع در اولین مجلس مشروطه نیز رخ داده یا موضوع بحث بوده است.
وی افزود: روحیه قانون گریزی و مقابله بعضی از متشرعین با اجرای برخی از مواد قانون اساسی علی رغم اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی در مجلسی با حضور تعداد زیادی از علما و مجتهدین نوشته شده همچنان باقیست و همین امر موجب تشکیل مجمع تشخیص مصلحت است تا به بهانه مصالح نظام گامی به جلو برداشته شود .
دبیر حزب اعتمادملی منطقه خوزستان با تاکید بر اینکه اقتدار یعنی کاربرد قانونی زور گفت: قانون در حقیقت زور است اما زوری مشروع که جامعه برای بقاء خود آن را پذیرفته است و هر دولتی برای پیشبرد برنامه های خود به این زور مشروع نیازمند است که به آن اقتدار می گویند .
درویش اظهار کرد: جامعه ایران پس از مشروطه برای چند سال در هرج و مرج کامل به سر می برد؛ وقتی امر دائر شود بین استبداد و هرج و مرج، مردم استبداد را ترجیح میدهند، نمونه آن حاکمیت عبدالحسین میرزا فرمانفرما بود که همگان با وابستگی او به خاندان قاجار و خصلت استبدادی او آشنا بودند ولی مردم تبریز برای نجات از هرج و مرج به حاکمیت او تن دادند! او نیز آرامش را به تبریز برگرداند اما خود مانند موریانه ای در تخریب بنای نوپای دمکراسی از طریق اعمال نفوذ در انتخابات انجمن ایالتی دست به کار شد.
وی افزود: در آن روزگار و شاید به میزان زیادی در روزگار خودمان نیز مردم فرق میان استبداد و اقتدار را نمی دانند زیرا از نظر ظاهر نوع برخورد یک مدیر مقتدر و یک مدیر مستبد بسیار به هم شبیه است الا اینکه مدیر مقتدر با استناد به قانون و مدیر مستبد بر اساس رای و نظر خود عمل می کند بنابر این یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد اهمیت امر آموزش در نهادینه کردن دمکراسی است زیرا دمکراسی نه دادنی است و نه گرفتنی بلکه یاد گرفتنی است !
گفتنی است سلسله نشست های بررسی بحران دموکراسی در ایران تا پایان مردادماه امسال در دفتر حزب اعتمادملی خوزستان برگزار خواهد شد.