شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۲۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۵

تورج فتاحی: حمایت جدی حزب مردمسالاری از استاندار جدید

دبیر حزب مردمسالاری گفت: در استانی با این همه ظرفیت، انتظار می رود این امکانات گسترده موجب رشد سریع و توسعه ی همه جانبه شوند اما پارادوکس عجیب وجود منابع متعدد در مقابل محرومیت های مضاعف را شاهد هستیم لذا استاندار جدید، به مانند استاندار پیشین کار دشواری پیش رو دارد.

تورج فتاحی: حمایت جدی حزب مردمسالاری از استاندار جدیدتورج فتاحی گفت: حزب مردمسالاری حمایت جدی خود را از گزینه ی استانداری اعلام می کند و با تمام ظرفیت در مجموعه ی حزب، به کمک وی خواهد شتافت.

گروه رسانه ای آراس-صبحانه پرس-سپیده اسکندری- دبیر حزب مردمسالاری با اعلام حمایت حزب مردمسالاری از دکتر شریعتی، اظهار کرد: از دوستان اصلاح طلب و اصول گرا نیز درخواست می کنم این همکاری همه جانبه را با استاندار جدید داشته باشند.

وی افزود: ما سال های دشواری را می گذرانیم و سال های دشوار تری پیش رو داریم و برای رسیدن به یک ساحل آرامش، باید فارغ از این که چه کسی استاندار شده است و آیا به طیف فکری ما نزدیک است یا نه، صرفا توسعه ی استان را به عنوان هدف مشترک مد نظر قرار دهیم و اگر توانایی گام برداشتن برای توسعه ی استان را دارد، همه در کنار وی قرار گیریم.

فتاحی در خصوص انتصاب استاندار بومی از سوی دولت و پیام دولت به مردم خوزستان اذعان داشت: درباره ی تحولات جدیدی که شکل گرفته، بحث استاندار به عنوان عالی ترین مقام استان، بحث مهمی است. بیش از 40 روز رسانه ها، نخبگان و گروه های مختلف و حتا توده ها در استان درگیر این موضوع بودند و یکی از مسایل مهم بوده که توسط آنان پیگیری شده است چون این انتصاب می تواند تاثیرگذاری جدی روی تصمیمات استان داشته باشد.

وی تصریح کرد: سال 92 تغییراتی در کشور رخ داد و پس از دو دوره ی 4 ساله، تغییرات جدیدی را شاهد بودیم. فجایعی در حوزه ی سیاست داخلی و خارجی و اقتصاد شکل گرفت که با گوشت و پوست مردم حس شد، سفره ها کوچک شد و انبوهی از منابعی که از درآمدهای دولتی شکل گرفت، میل و حیف شد. انواع پرونده های ده ها هزار میلیاردی که در رسانه ها مطرح شد و هنوز هم هست، ره آورد آن دوره ای است که فجایع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برای دولت به بار آورد. مردم در سال 92 رویکرد جدیدی نیبت به موضوع داشتند. با روی کار آمدن دولت روحانی، پیامی که مردم به فضای سیاسی کشور دادند، تغییرات جدی در همه ی عرصه هایی را می خواستند که در دوران قبل به شدت دچار آسیب شده بودند. سال 94 این پیام تایید و تاکید شد که مردم هنوز به جد پیگیر این مطالبات هستند.

دبیر حزب مردمسالاری افزود: یکی از جاهایی که دولت باید این پیام را می گرفت، بحث انتصاب استاندار خوزستان بود. استان خوزستان به عنوان استانی مرزی و استراتژیک، با دسترسی به آب های آزاد، دارا بودن منابع، از اهمیت خاصی برخوردار است و طبیعی بود که دولت این پیام را نگه دارد و تغییراتی را که مردم مایل بودند، اعمال کند.

فتاحی تاکید کرد: پیامی که دولت به سوی مردم و نخبگان استان روانه کرد، نوعی اجابت خواسته ی مردم برای انتصاب استاندار بومی است و خوشبختانه این اتفاق افتاد. دولت با انتصاب استاندار بومی، به یک خواست عمومی حاکم بر استان پاسخ جدی و مثبت داد و به نظر می رسد با این انتصاب درست، مسیر تازه ای را در سطح استان باز شود که امیدواریم وضعیت تازه ای را رقم بزند.

وی با اشاره به منابع عظیم استان خوزستان و در عین حال محرومیت های گسترده در استان، عنوان کرد: در خوزستان علی رغم همه ی ظرفیت های عظیم انسانی، اقتصادی و اجتماعی که وجود دارد، به همان نسبت دشواری داریم. در استان های محروم که صنایع و منابعی ندارند، فقدان توسعه و وجود محرومیت ها و دشواری ها طبیعی می نماید اما پارادوکس عجیب استان خوزستان این است که انبوهی از محرومیت ها در کنار انبوهی از منابع قرار گرفته اند.

دبیر حزب مردمسالاری گفت: در استانی با این همه ظرفیت، انتظار می رود این امکانات گسترده موجب رشد سریع و توسعه ی همه جانبه شوند اما پارادوکس عجیب وجود منابع متعدد در مقابل محرومیت های مضاعف را شاهد هستیم لذا استاندار جدید، به مانند استاندار پیشین کار دشواری پیش رو دارد.

وی ادامه داد: خوزستان مجموعه ای از دشواری ها دارد که تفکیک آن ها از یکدیگر و تعیین اولویت، کار دشواری است و اگر فکر می کنیم یک مورد جدی است و باقی سطحی، نوعی ساده اندیشی و سطحی نگری خواهد بود.

فتاحی توسعه به معنای کامل و همه جانبه را اولویت نخست استان خواند و گفت: توسعه انواع و ابعاد گوناگون دارد. در بعد اقتصادی توسعه، مشکلات وسیع، پیچیده و تو در تویی در استان هست که ارتباطی ارگانیک با یکدیگر دارند و برای حل یک مشکل، باید مشکلات دیگر را نیز در نظر گرفت.

وی افزود: در اقتصاد مشکل بیکاری را به عنوان معضلی جدی داریم؛ در حالی که روزگاری به دلیل فرصت های شغلی، خوزستان استانی مهاجر پذیر بود و منشا کاریابی به شمار می رفت، امروزه با روندی وارونه مواجه هستیم و سرمایه گذاری اندکی در حوزه هایِ مختلف که بتواند ایجادِ کار کند، داریم.

دبیر حزب مردمسالاری خاطرنشان کرد: یکی از پارادوکس های جدی استان این است که صنایع غیر فعال و نیمه فعال زیادی داریم در حالی که انبوه سپرده گذاری ها را در استان داریم. خوزستان رتبه 2 سرمایه گذاری اما رتبه ی 30 کشوری در ارائه ی تسهیلات را دارد، اتفاقی که در کمتر جایی در کشور وجود دارد.

وی به مشکلات حوزه ی محیط زیست اشاره کرد و گفت: در حوزه ی زیست محیطی دچار چالش های جدی هستیم که پیش تر منحصر به استان بوده اما الان بیش از 10 استان را درگیر خود کرده است. ریزگردها به معضلی تبدیل شده که نه تنها توسعه ی اقتصادی، بلکه انسانی را تهدید می کند. موج مهاجرت های بالا از استان که برخی رسانه به تمایل بیش از 97 درصدی مردم برای مهاجرت اشاره می کنند، به همین دلیل است.

فتاحی اضافه کرد: در بحث آب و خاک نیز دچار مشکل هستیم. انتقال آب از سرشاخه های کارون، استان را با معضل بی آبی شدید مواجه کرده است و در خصوص بحث خاک، کاهش ورودی آب کارون موجب شده زمین های قابل کشت کشاورزی به کانون های ریزگرها تبدیل شوند.

وی افزود: بحث آسیب های اجتماعی به شدت در استان پررنگ است به عنوان مثال در بحث حاشیه نشینی پس از خراسان در رتبه ی دوم حاشیه نشیتی کشور قرار داریم و تصور کنید این مجموعه ی حاشیه نشین چه آسیب های اجتماعی ایجاد می کند. و رتبه ی کشوری ما در بحث آموزش فاجعه بار است و اگر به این مشکلات تک بعدی نگاه کنیم، به هیچ جا نمی رسیم.

فتاحی تاکید کرد: ریشه ی این رتبه باید در کنار مشکلات دیگر مانند آسیب های اجتماعی، اشتغال بررسی شود و به صورت یک مجموعه ی کلی نگریسته شود. طیف وسیعی از مشکلات در استان وجود دارد که کار را دشوار می کند. اما جای امیدواری هست. ظرفیت های متعدد و مدیر توانمند با مولفه های خاص، می تواند تلفیق این منابع را تبدیل به فرصت های آموزشی، فرهنگی، اقتصادی کند و به این شکل می توانیم به سمت رفع این مشکلات گام برداریم.

وی با تاکید بر همراهی و همکاری نخبگان گروه های مختلف سیاسی، اجتماعی با استاندرا جدید خوزستان بیان کرد: حضور شریعتی به عنوان یک متخصص بومی، نیازمند همگرایی و همراهی تمام طیف های سیاسی است. اصول گرایان باید در کنار اصلاح طلبان باید به شدت فعال شوند تا مشکلات را در استان حل کنند.

دبیر حزب مردمسالاری یادآور شد: شریعتی به عنوان یک بومی فعال و پر جنب و جوش می تواند بخشی از مشکلات را در مسیر حل شدن قرار دهد و ساز و کارهایی به کار ببنند تا آن ها در مسیر رفع شدن قرار بگیرند؛ ضمن این که همراهی و همگامی تمام طیف های سیاسی، قومی و دیدگاه ها در ابعاد گوناگون لازمه ی توسعه ی استان است.

وی گفت: مجموعه ی نخبگان استان باید دست به دست هم دهند زیرا ما از جهات گوناگون در شرایط بحرانی قرار داریم. باید یک استان بالنده وجود داشته باشد و بعد درباره ی طیف ها صحبت کرد.


نظرات بینندگان
آخرین اخبار