يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۳ | Sunday , 08 June 2025
کد خبر: ۲۷۲۱۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۷

تمام گرفتاری های آقای دکتر! شهرام گراوندی

بیکاری وجود دارد. تورم قیمت ها وجود دارد. افزایش قیمت ها بعد از خروج امریکا از برجام، به شکل سرسام آوری اقتصاد و معیشت مردم را نشانه گرفته و اوج گرفتن نرخ دلار و افزایش قیمت سکه که تا این تاریخ به دومیلیون و پانصدهزارتومان هم رسیده، از علائم علنی و بارز این اتفاق است. اعتراضات مدنی مردم هم وجود دارد. عدم پرداخت حقوق معوقه در سازمان ها و ادارت، عدم رسیدگی به مطالبات مردم از موسسات مالی اعتباری ورشکسته شده ووو ؛ همه ی این موارد وجود دارد و نمی شود مثل کبک، سر در برف فرو برد و واقعیت ها را انکار کرد و یا با هر کسی که به این موارد می پردازد، انگ فعالیت علیه امنیت ملی و یا سیاه نمایی را زد.

ولی هیچکسی هم نیست که نداند، نباید با امنیت ملی حاکم بر کشور بازی کرد. امنیت ملی متعلق به یک جریان یا یک تفکر و یا یک طیف و مسلک سیاسی حزبی قومی نیست و پوسته ی محافظ زیست و بقای همه ی احاد ملت در یک سرزمین مشخص و واحد است که همه در قبال حفظ آن مسوول هستند و در پاسداشت آن باید احساس وظیفه کنند. 

فقط کافی است به یاد بیاوریم که در همین خوزستان از کدام استان ها و از کدام شهرها و روستاهای دور سرزمین ایران، در مصاف با دشمن بعثی که نماینده ی تا بن دندان مسلح چندین خصم متحد بین المللی بوده، چه جنگاوران رشیدی خون شان بر زمین داغ و شوره زار ریخت و عطر وجودشان هنوز در سراسر ایران پراکنده می شود. پس خیلی شتابزده می توان این استنتاج ساده ولی حیاتی را به دست آورد که امنیت استان خوزستان، یعنی امنیت ایران. و امنیت ملی در گروی امنیت استان خوزستان است.
 
از سوی دیگر، هیچکسی جز بدخواهان و دشمنان قدیم و جدید ایران، خواهان وارد آمدن کوچکترین  خدشه به کیان ملی و ژله ای شدن ارکان تثبیت نظام  نیستند. 

مردم نظام را دوست دارند و از آن خود می دانند. و در غیاب احزاب فعال و واقعی، رسانه ها بعنوان رکن چهارم دموکراسی یکی از تریبون های مردم هستند و احترام به رسانه ها ، احترام به صدای حرکت مدنی مردم است. مردم نجیب ایران در تمام جهان غیرقابل مقایسه هستند و تمام آحاد مردم عاشق وجب به وجب خاک میهن هستند و این موضوع را همیشه ثابت کردند.

نظام جمهوری اسلامی نیز ماحصل و برآیند اعتماد عمومی است و بدون مردم وجاهت و هویتی ندارد. ولی از چه مکانیزم و از کدام ابزار  باید در راستای اعلام نارضایتی ها و انتقادات عمومی مردم و رسیدن اعتراض مردم به حاکمیت و دولت ( بعنوان نماینده ی حاکمیت ) استفاده کرد؟! آیا در بیان اعتراض و انتقاد، حفظ اخلاق عمومی و چارچوب های برساخته شده از نظام مردم سالارانه باید مراعات شود یا خیر؟! 

 در فقدان احزابی که نماینده ی افکار عمومی با سلایق و علائق مختلف هستند، چگونه و از کدام طرق مناسب و سالم، می توان با نهاد حکومت  و نهاد دولت، ارتباط برقرار کرد که در سایه ی این تعامل، به بهبود شرایط و رفع قصور و نقصان ها رسید؟! توجه به دشمنان قسم خورده ی قدیمی و دشمنان تحریک شده و متولد شده از زهدان افکار سلفی تکفیری را باید با چگونه سیاستی اداره کرد؟! آیا باید این تحرکات را نادیده گرفت و با مماشات، موجب زیرپوستی شدن اعتراضات شد ؟! آیا باید افراد و جریان های مسموم و حاشیه طلب و نافی امنیت ملی را که نام های معروف و شناسنامه های مشخص دارند، به حال خود واگذاشت و با اعتقاد و باور به گفتگو و ( تساهل و تسامح) یا سهل گیری! با این تفکرات مسموم و مخرب که کم کم تبدیل به نقاط بحران آفرین جدی می شود، برخورد قهری نکرد؟! 


در چنین شرایطی اعتراضات بخشی از کارگران گروه ملی فولاد ایران و یا بخشی از کارگران شهرداری و یا بخشی از کارگران توسعه ی نیشکر را در ظرف های مختلف باید به بوته ی نقد و بررسی کشید. 

فراهم کردن امکان اعتراض قانونی در هر قالبی که معترضان خواهان آنند؛ و برخورد با تحرکات غیرقانونی با وجود شناسایی دست های پنهان و پیدا ، هر دو و همزمان باید در حوزه های امنیتی و نیز در بین اهالی رسانه، که باور و معتقد به حفظ اصل نظام و قائل به عرصه ی نقادی اصلاح گرایانه هستند، باید جدی گرفته شود.

شهرام گراوندی
ارشد علوم ارتباطات و مدیرمسوول هفته نامه پیوند ایرانیان

نظرات بینندگان
آخرین اخبار