آراس_شکوفه پایدار
نشست خبری هوشنگ صمدی ناخدا یکم تکاوران دریایی بوشهر و از فرماندهان مقاومت و آزادسازی خرمشهر از سوی حزب ندای ایرانیان و انجمن ندای امید به مناسبت روز آزاد سازی خرمشهر پیش از ظهر امروز در خانه احزاب گزار شد.
به گزارش آراس هوشنگ صمدی در این نشست با اعلام اینکه در دوران دفاع مقدس فرماندهی تکاوران نیروی دریایی را عهده دار بوده است اظهار کرد: امیدوارم زحماتی که رزمندگان و دلاورمردان در دوران 8 سال متحمل شدند و نگذاشتند حتی یک وجب از خاک کشور به دست دشمن نیفتد،جوانان و نسل جدید شاهد آن باشند.
وی ادامه داد: صدام انتظار داشت در روز اول خرمشهر را تصرف کند، روز سوم خوزستان را جدا کند و روز هفتم در تهران و در میدان آزادی محاصبه رادیو تلویزیون مطبوعاتی داشته باشد و او این آرزو را با خود به گور برد. صدام تصور می کرد ارتش ایران و ملت ایران به جایی رسیده اند که اجازه دهند این کشور را تصرف کند. گو اینکه دشمنان ما اطلاعات کامل از وضع ارتش بعد از انقلاب را به او داده بودند تصور می کرد که ارتش توان مقابله با او را ندارد.
ناخدا یکم تکاوران دریایی بوشهر در نبرد خرمشهر با بیان اینکه ارتش با این همه نابسامانی ها در آن زمان توانست در روز هفتم تا دهم مهر 59 مانع پیشروی ارتش صدام شود و ارتش صدام زمین گیر شود ، گفت: رزمندگان اسلام و ارتش ایران با هجوم بر سر دشمن آن را به شکست وا داشتند.
صمدی با اشاره به اینکه پشتیبانی که ملت از رزمندگان کردند در دنیا زبانزد است، گفت: هیچ ارتشی به اندازه ارتش ایران پشتیبانی مردمی نداشت. همه برای ایران می جنگیدند و توانستیم وظیفه سربازی خود را به نحو احسن انجام دهیم. امیدوارم سیاسیون هم وظیفه سیاسی خود را در رابطه با حفظ مقام و منزلت این کشور و این ملت بزرگ به درستی انجام دهند.
فرمانده گردان یکم تکاوران دریایی ارتش در نبرد خرمشهر با اشاره به شایعاتی مبنی بر اینکه ارتش در اوایل جنگ غافلگیر شده است بیان داشت: باید بگویم ارتش علاوه بر اینکه غافلگیر نشده است بلکه با توجه به وضعیتی هم که بعد از انقلاب داشت به نحو شایسته ای هم عمل کرد. زمانی که انقلاب شد ارتش در وضعیتی قرار گرفت که از همه جا به آن ضربه وارد کردند. ارتش ایران از 22 بهمن تا 31 شهریور 59 آموزش کامل ندید، تعمیر و نگهداری انجام نداد، استخدام انجام نشد، سرباز جدید استخدام نشد و آنچه که برای ما باقی مانده بود ارتشی با هرم فرماندهی شکسته شده بود. تصمیماتی از طرف غیر تخصصی ها برای ارتش گرفته شده بود بسیار برای ارتش شکننده بود، به عنوان مثال بخشنامه ای صادر شد که خدمت سربازی از 2سال به 1سال تنزل پیدا کرد نتیجه این امر پایین آمدن استعداد پرسنلی ارتش بود.
وی اضافه کرد: از این دست بخشنامه ها که موجب تضعیف ارتش شده بود بسیار زیاد بود یکی از مهم ترین آن ها کنار گذاشته شدن 13 هزار افسر ارشد از ارتش بود. در آن زمان علاوه بر فرماندهی تکاوران دریایی ارتش، جانشین فرماندهی منطقه دوم دریایی بوشهر در خارک نیز بودم. عده ای از افسران جوان فارغ التحصیل از اروپا و آمریکا در رسته های مورد نیاز نیروی دریایی که از خارج برگشته بودند زمانی که متوجه این بخشنامه شدند سریعا استعفا دادند و این ضربه سنگینی بر ارتش ایران بود.
صمدی گفت: اوایل زمستان سال 58 پایگاه ها در حال راه اندازی بود و جمع شدن پرسنل در پایگاه ها صورت گرفت. در بیرون از پایگاه ها زمزمه ای مبنی بر منحل شدن ارتش بود و این مسائل باعث تضعیف ارتش و انضباط ارتش شده بود. 26 فروردین 58 حضرت امان فرمانی صادر کرد که روز 26 فروردین 58 را بنام روز ارتش نام گزاری کردند.
ناخدا یکم تکاوران دریایی بوشهر در نبرد خرمشهر تصریح کرد: اسفند سال 58 من جانشین فرمانده دریایی بوشهر بودم و ضمن اینکه فرمانده گردان تکاوران هم بودم. اسفند ماه عراق یک مانور دریایی در شمال خلیج فارس گذاشت، نیروی دریایی این مانور را زیر نظر گرفت، مشخص بود که این مانور برای جنگ است و حمله ای در پیش است. ضمن اینکه واحد تکاوران از اسفند یک واحد در شهربانی برای تامین امنیت داشت. به تقاضای دریادار مدنی که آن زمان استاندار خوزستان بود و هر روز به ما گزارش می داد یک واحد در فروردین رفت برای کمک به ژاندارمری در پاسگاه های خرمشهر تا شلمچه که پنج پاسگاه داشت.
وی افزود: گزارش همه این واحد ها وقتی جمع می شد نشان می داد در آینده نزدیک در خرمشهر جنگ خواهد شد. ما در بوشهر این ها را بررسی می کردیم و به تهران گزارش می دادیم. به همین علت در فروردین 59 نیروی دریایی یک مانور بسیار سنگین گذاشت با همراه نیروی هوایی و نیروی زمینی. از تنگه هرمز تا شمال خلیخ فارس. تمام یگان های شناور نیروی دریایی به کار گرفته شد. در این مانور ما وقتی نتیجه را تجزیه تحلیل کردیم به نقاط ضعف و قدرت خودمان پی بردیم.
فرمانده گردان یکم تکاوران دریایی ارتش در نبرد خرمشهر گفت: از خرداد 59 آماده باش نیروی دریایی و زمینی آغاز شد 26 مرداد 59 فرمانده ناوتیو هشتم ارتش که در خرمشهر مستقر بود احساس کرد یگان هایش در خطر است و یگان های خود را به طرف شمال خلیج فارس برد، بر این اساس اعلام کردیم نیروی دریایی آماده جنگ شده است.
صمدی با اعلام اینکه 2 شهریور 59 اتفاق عجیبی رخ داد ادامه داد: دو هواپیما سوخو عراقی به ناو نقدی در شمال خلیج فارس حمله کردند، فرمانده ناو هم بی درنگ آتش بار و ضدهوایی را روشن کرد و هر دو هواپیما را نابود کرد. بر این اساس روز 31 شهریور جنگ عراق و ایران با حمله عراق به ایران آغاز شد.
وی افزود: روز 23 شهریور جانشین فرمانده نیروی دریایی ناخدا یک مصطفی مدنی نژاد از تهران آمد در بوشهر و قرارگاه مقدم جنگ نیروی دریایی را در بوشهر تشکیل دادش.کل امکانات نیروی دریایی با یک بخش نامه آمد تحت امر این ستاد و زبده ترین کارکنان نیروی دریایی را هم جمع کرد در همان منطقه. ماموریت دفاع از خرمشهر بود. با این تفاسیر چگونه برخی می گویند ارتش عافلگیر شد.
وی در پایان با انتقاد از انتشار کتاب «دا» و روایتهایی که راوی این کتاب از افسران و تکاوران ارتشی داشت، گفت: انتقادات و اعتراضاتی نجیبانه از ارتش و نیروی دریایی برخاست که واقعیت ماجرا آنگونه هم نیست که سیده زهرا حسینی در «دا» روایت کرده است. حسینی، تکاوران نیروی دریایی را در روزهای مقاومت در خرمشهر به گونهای به تصویر کشیده بود که گویی در شهر اشغالشده کاری جز استراحت ندارند در حالی که بنا بر ادعای مسئولان نیروی دریایی، خط درگیری این افراد با دشمن در بیرون از شهر بوده و این نیروها صرفا برای تجدید قوا و استراحت وارد شهر میشدند و نقطه برخورد و ارتباط راوی کتاب با نیروهای ارتشی دقیقا در این مواقع بوده است.