جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۵ | Friday , 25 July 2025
کد خبر: ۲۶۰۹۱
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۴ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۶

رئیس مركز بهداشت غرب اهواز از550مورد نمونه برداری از مواد غذایی توسط كارشناسان بهداشت محیط این مركز در سال جاری خبر داد

بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی، بهداشت وکیفیت مواد غذایی مصرفی است می باشد و رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل تهیه، تولید، توزیع و عرضه موجب می شود تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالا به دست مصرف کننده برسد .
نتیجه تصویری برای مهرداد شریفی بهداشت غرب

آراس: مهندس مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ضمن بیان این خبر از نظارت مستمر بر مراکز تهیه وتوزیع مواد غذایی و کنترل مواد غذایی توزیع شده در طول سال خبر داد  و در این باره گفت:بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی، بهداشت وکیفیت مواد غذایی  مصرفی است می باشد و رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل تهیه، تولید، توزیع و عرضه موجب می شود تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالا به دست مصرف کننده برسد .

شریفی گفت: بهداشت مواد غذایی عبارت است از رعایت کلیه موازینی که در تولید ، فرایند ،نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کنددگان برسد .

وی افزود: از روشهای کنترل مواد غذایی می توان به دو روش سنتی یعنی نظارت بر کنترل محصول نهایی مواد غذایی  و روش HACCP   یعنی تجزیه و تحلیل خطر و نقاط بحرانی که ناظر بر کنترل تولید مواد غذایی از مرحله تهیه مواد اولیه تا مرحله مصرف آن می باشد اشاره کرد .

وی ادامه داد: پیامد فساد و آلودگی غالبا پیدایش شرایطی در ماده غذایی است که مصرف آن خواه در کوتاه مدت و خواه درصورت تداوم مصرف، آثار نامطلوبی بر سلامت انسان می گذارد. شریفی ادامه داد تأمين سلامت غذا در كنار تلاش براي تهيه غذا اهميتي دو چندان دارد . مسئوليت مهم دولت ها تأمين سلامت زنجيره غذايي از مزرعه تا سفره است و براي عملي كردن آن همكاري بين بخشي وسيعي لازم است. 

وی افزود:پديده جهاني شدن و افزايش مسافرت ها و توسعه گردشگري و همچنين افزايش مصرف غذا در خارج از منزل در جوامع مختلف، بيماريهاي منتقله از غذا را به عنوان يك مشكل بهداشتي جهاني مطرح كرده است .

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در همین راستا اظهار داشت:  از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از 550 مورد نمونه برداری  مواد غذایی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی تحت پوشش غرب اهواز  انجام گردیده است و پس از آنالیز و انجام آزمایشات اقدامات اصلاحی جهت موارد نامطلوب صورت گرفته است . 

شریفی در پایان صحبتهای خود  گفت: در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی چند عامل مهم همچون  : بهداشت مواد غذایی و استفاده از مواد اولیه سالم و با کیفیت ،رعایت بهداشت فردی پرسنل ، رعایت بهداشت ابزار کار ، بهداشت ساختمان  باید رعایت شود تا مواد غذایی تحویل مصرف کننده برسد. و در همین خصوص به شهروندان توصیه نمود از خرید موادغذایی از دوره گردان مواد غذایی و  واحدهای صنفی که موردتایید مراجع بهداشتی نمی باشند خودداری نمایند ودرصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در اصناف مواد غذایی بویژه اصناف حساس همچون رستورانها-قنادیها-فست فودها ونان فانتزی و.. مراتب را به سامانه 190اطلاع دهند.

نظرات بینندگان
آخرین اخبار