آراس: مهندس مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ضمن بیان این خبر از نظارت مستمر بر مراکز تهیه وتوزیع مواد غذایی و کنترل مواد غذایی توزیع شده در طول سال خبر داد و در این باره گفت:بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی، بهداشت وکیفیت مواد غذایی مصرفی است می باشد و رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل تهیه، تولید، توزیع و عرضه موجب می شود تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالا به دست مصرف کننده برسد .
شریفی گفت: بهداشت مواد غذایی عبارت است از رعایت کلیه موازینی که در تولید ، فرایند ،نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کنددگان برسد .
وی افزود: از روشهای کنترل مواد غذایی می توان به دو روش سنتی یعنی نظارت بر کنترل محصول نهایی مواد غذایی و روش HACCP یعنی تجزیه و تحلیل خطر و نقاط بحرانی که ناظر بر کنترل تولید مواد غذایی از مرحله تهیه مواد اولیه تا مرحله مصرف آن می باشد اشاره کرد .
وی ادامه داد: پیامد فساد و آلودگی غالبا پیدایش شرایطی در ماده غذایی است که مصرف آن خواه در کوتاه مدت و خواه درصورت تداوم مصرف، آثار نامطلوبی بر سلامت انسان می گذارد. شریفی ادامه داد تأمين سلامت غذا در كنار تلاش براي تهيه غذا اهميتي دو چندان دارد . مسئوليت مهم دولت ها تأمين سلامت زنجيره غذايي از مزرعه تا سفره است و براي عملي كردن آن همكاري بين بخشي وسيعي لازم است.
وی افزود:پديده جهاني شدن و افزايش مسافرت ها و توسعه گردشگري و همچنين افزايش مصرف غذا در خارج از منزل در جوامع مختلف، بيماريهاي منتقله از غذا را به عنوان يك مشكل بهداشتي جهاني مطرح كرده است .
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در همین راستا اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از 550 مورد نمونه برداری مواد غذایی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی تحت پوشش غرب اهواز انجام گردیده است و پس از آنالیز و انجام آزمایشات اقدامات اصلاحی جهت موارد نامطلوب صورت گرفته است .
شریفی در پایان صحبتهای خود گفت: در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی چند عامل مهم همچون : بهداشت مواد غذایی و استفاده از مواد اولیه سالم و با کیفیت ،رعایت بهداشت فردی پرسنل ، رعایت بهداشت ابزار کار ، بهداشت ساختمان باید رعایت شود تا مواد غذایی تحویل مصرف کننده برسد. و در همین خصوص به شهروندان توصیه نمود از خرید موادغذایی از دوره گردان مواد غذایی و واحدهای صنفی که موردتایید مراجع بهداشتی نمی باشند خودداری نمایند ودرصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در اصناف مواد غذایی بویژه اصناف حساس همچون رستورانها-قنادیها-فست فودها ونان فانتزی و.. مراتب را به سامانه 190اطلاع دهند.