به گزارش آراس وبه نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، حجت السلام و المسلمین سید محسن شفیعی امروز یکشنبه 13 اسفندماه در آیین تجلیل از دانشجویان نخبه شاهد و ایثارگر دانشگاه که در آمفیتئاتر دانشکده کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: شهیدان کسانی هستند که در لحظه خطر، تشخیص درست وظیفه و هزینه پردازی در این راه آنها را به میدان آورد؛ در تاریخ هر جامعه و ملتی صحنههایی پیش میآید که تشخیص خطا هزینه ایجاد میکند. فرصتهایی که وظیفه درست تشخیص داده میشود اما کسی پای کار نمیآید؛ سربلندی جایی است که موقع خطر وظیفهاش را به خوبی بشناسد و برای آن هزینه بدهد؛ این امتیاز شهدا است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان، بیان کرد: شهدا یعنی آنهایی که تصویر جنگ تحمیلشده علیه ایران را به حرکتی با عنوان پرافتخار دفاع مقدس تبدیل کردند؛ جنگ در سال 59 برای یک هدف به ما تحمیل شد و آن محو هویت و موجودیت ما بود، همان چیزی که بعدها از زبان یک مقام امریکایی گفته شد.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی، افزود: مردم ما این توطئه اعلامنشده را تشخصی دادند و بعد پای کارآمدند؛ در زمان امام حسن(ع) بخشی از جامعه حقانیت ایشان را میدانست اما ترجیح میداد هزینهای پرداخت نشود. بزرگی شهدا این است که نقش آفریدند و بهترین دلیل به برای اینکه ما جنگ نکردیم بلکه دفاع کردیم این است که شهدای ما صرفاً نیروهای مسلح، نظامیان، ارتش و سپاه نیستند بلکه دانشجوی، طلبه، بازاری و... راداریم و این یعنی دفاع تمامقد یک ملت در برابر هجوم ناجوانمردانه نظام سلطه و این چیزی است که نباید فراموش شود.
وی، ادامه داد: اگر تأکید میکنیم که اینجا دانشگاه شهید چمران اهواز است و گله میکنیم به مسئولان شهری که چرا در تغییر تابلوی شهری واژه شهید از روی تابلوها حذف میشود و اگر گله میکنیم چرا تصاویر شهدا زیر بمباران تبلیغات شورا و مجلس و ... گم میشود و کسی برای بازسازی پا به میدان نمیگذارد برای این است که این حقیقت گم نشود و کسی در قرائت این هشت سال نگوید جنگ ایران و عراق زیرا این دفاع مقدس و ایستادگی یک ملت در مقابل دشمنی تا بن دندان مسلح بود و مهمترین قسمت صحنه این است که جامعهای به درستی وظیفه خود را تشخیص داد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان، اضافه کرد: امام خمینی(ره) اهل مبالغه و تعارف، اهل کم گویی و زیادهگویی نبود؛ امام با تمام بار معنوی این واژه امام بود و تعبیری دارند که ملت ایران چهره منور تاریخ معاصر است؛ تعبیر دیگری دارند که به جرئت مدعی هستم که ملت ایران از مردم کوفه و دوران معاصر ائمه بالاتر هستند و این تعبیر بر خواسته از واقعیتی است. مردم ما به وظایف خود عمل کردند و شهید و جانباز دادند اما از هدف خود کوتاه نیامدند.
حجتالاسلام و المسلمین شفیعی، بیان کرد: شاید رسالت مهم انتقال واقعیتهای تاریخی کمتر از نقشآفرینی در آن صحنه نباشد؛ بسیاری از مواقع در مواجهه به منابع تاریخی شاهد بیصداقتی هستیم. همان دغدغه شهید مطهری درباره تحریفات عاشورا که اگر انتقال صحنه عاشورا به خوبی منتقل نشد انتقال پیام به درستی انجم نمیشود و درباره دفاع مقدس هم همینگونه است؛ آنهایی که در این هشت سال جان دادند، جانبازی کردند و صبوری نمودند به وظایف خود عمل کردند اما چه کسی است که باید این پیام را به نسل آینده منتقل کند.
وی، تصریح کرد: همه آنچه در فضای کشور مسئولیت اهل درد محسوب میشود این است که این درد به درستی روایت شود؛ مسئولیت بنیاد شهید صرفاً دغدغه سختافزاری و آمار و ارقام نیست بلکه مأموریت آنها این است که عَلمی که شهدا برداشتند به خوبی پاسداری شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان، در پایان تأکید کرد: بخشی از این تکلیف برگردن خاندان شهدا است. در دورهای از تاریخ معاصر موج به ناحقی درباره سهمیهها راه افتاده بود که دانشجویان شاهد این مسئله را کتمان میکردند و همان زمان این مسئله به ذهنم رسید که یک مادر حاضر است درازای چه چیزی فرزندش را بدهد و یا یک مرد درازای چه چیزی حاضر است فرزندانش را بگذار و برود؛ این مسئله با چه چیزی قابلبیان است. این نشست در حقیقت تکریم شهدا، جانبازان و ایثارگران است؛ اگر فرزندان آنها را تکریم میکنیم به این دلیل است که ادامهدهنده راه آنها هستند و این مسئله باری بر دوش آنها است زیرا شاهدان در بطن صحنه هستند.