مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: مدیریت بحران در برگیرنده چهار مرحله مهم پیشبینی، پیشگیری، مقابله و بازسازی است که لازم است به ۲ اصل اولیه این چهار مرحله توجه ویژه تری از سوی مدیران صورت گیرد.
کیامرث حاجی زاده در آیین افتتاحیه کارگاه آموزشی تمرینی مدیریت بحران به میزبانی شهرستان دزفول گفت: در کشور ما در حوزه مدیریت بحران، تنها روی مقابله و بازسازی کار شده است و به اصل پیشبینی و پیشگیری آن طور که باید توجه نشده است.
وی توضیح داد: برای جلوگیری از بحران ها در کشور باید دیدمان را نسبت به پیشگیری تغییر بدهیم و مدیران استان بدانند که وقتی برای پیشبینی مبلغی هزینه میشود سرمایه گذاری است.
مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان ادامه داد: از فرمانداران می خواهم نسبت به مساله پیشگیری از بحرانها توجه بیشتری داشته باشند تا به مرحله مقابله و بازسازی نرسیم.
وی ادامه داد: برخی از بحران های استان نیز به فرسوده بودن تجهیزات استان برمی گردد چراکه زیرساختهای استان با مشکل رو به رو است؛ بخشی از زیرساختها مربوط به قبل از انقلاب است که پس از آن توسعه نیافت و بخشی دیگر هم در هشت سال دفاع مقدس از بین رفت و بعد از جنگ نیز به صورت مُسکنی با آنها برخورد شد.
حاجی زاده ادامه داد: البته دولت تدبیر و امید تلاشهای خود را برای بهبود وضعیت زیرساختی استان شروع کرده که انشالله نتیجه بخش خواهد بود و مصوبات خوبی به ویژه در حوزه آب و فاضلاب داشته است.
وی بیان کرد: خوزستان یک کشور است و می توان از آن با نام یک منطقه کامل جغرافیایی یاد کرد زیرا پنج مدل آب و هوایی را در خود جای داده است، خوزستان علاوه بر این که مهد مقاومت و ایثار است در حوزه اقتصادی نیز در کشور بسیار مهم و تاثیرگذار است.
مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان اظهار کرد: وجود رودخانه ها، سدهای بزرگ، جلگههای متعدد و کوه های سر به فلک کشیده این استان را به منطقه ای متمایز در کل کشور تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: قطعا استانی با این وسعت و این همه ویژگی صاحب بلایا و بحران های بزرگی نیز هست که لازم است ما آمادگی جلوگیری و مقابله با این بلایا و بحرانها را داشته باشیم.
حاجی زاده توضیح داد:یکی از دلایلی که خوزستان را در تیرس انواع بلایا قرار داده وضعیت اقلیمی و جغرافیایی آن است در سالهای اخیر به خاطر کاهش بارندگی این استان با معضل خشکسالی دست و پنجه نرم می کند
وی ادامه دیگر مشکل دیگر دخالت انسان در محیط طبیعی این استان است مانند خشک کردن تالاب برای استخراج نفت.
مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان ادامه داد: از سوی دیگر در کشور همسایه به خاطر مشکلات و جنگ توجه ای به محیط زیست ندارند، ۲سوم تالاب هورالعظیم در عراق واقع شده که خشک است و موجب ایجاد ابر بحرانی به نام ریزگرد برای استان ما نیز می شود.
وی تاکید کرد: لازم است بدانیم چگونه استانی که این روزها با بحرانهای متعدد دست و پنجه نرم میکند را مدیریت کنیم.
حاجی زاده افزود: باید متولیان استان آگاهی نسبی از بحران های داشته باشند و نسبت به این موضوع آموزش ببیند
وی با اشاره به هدف از برگزاری کارگاه های آموزشی و تمرینی مدیریت بحران در سطح استان گفت: این کارگاههای آموزشی برای اولین بار در استان برگزار می شوند و در جهت افزایش آگاهی و آمادگی اعضای شورای بحران استان هستند که تا کنون نیز نتایج خوبی دربرداشته اند.
مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان گفت: ما به عنوان خانواده مدیریت بحران برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید همیشه آماده باشیم.