آراس_شکوفه پایدار
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در جلسه شورای مدیریت بحران استان خوزستان در خصوص معضل کم آبی با اشاره به اینکه جهان با چالش بحران کم آبی مواجه است اظهار کرد: پیش بینی می شود تا سال 2050 ، 40 درصد جهان با تنش آبی مواجه خواهد شد، این مساله آثار مخربی برای امنیت غذایی، کنترل فقر اقتصادی و ثبات اجتماعی دارد.
وی با بیان اینکه آگاه سازی شهروندان از راه کارهای اصلی گذر از این بحران است، ادامه داد: توسعه دانش، اجتناب از درگیری و جلوگیری از تنش اجتماعی نیز از راهکارهای تاثیرگزار هستند.
شریعتی به نقش مسئولین و نمایندگان مجلس ، ائمه جمعه، فعالان بخش کشاورزی و رسانه در اقناع عمومی مبنی بر کمبود آب اشاره کرد و گفت: مسئولین و رسانه ها باید علاوه بر همدلی با مردم و ارائه راهکار از حاشیه نشینی و مهاجرت مردم جلوگیری کنند.
استاندار خوزستان ضمن تاکید بر تشکیل ستاد خشکسالی استان بیان داشت: کمیته هایی متشکل از منابع و مصارف آب، کشاورزی، تولید و مصرف برق، محیط زیست، بهداشت، اطلاع رسانی و انتظامات با سرپرستی ارگان های مربوطه تشکیل گردد و طی جلسات هفتگی مشکلات استان را مورد ارزیابی قرار داده و راه کار هایی برای آن بیاندیشند.
وی همچنین به بیمه محصولات کشاورزی، بیمه بیکاری و بیمه اجتماعی با توجه به مشکلات معیشتی مردم اشاره کرد و گفت: بیمه مردم باید مورد پیگیری قرار می گیرد تا در مواجه با بحران کمک حال مردم باشند.
این مقام عالی دولت در استان تصریح کرد: لازم است از همین زمان برای اصلاح آبگیرها برنامه ریزی شود و به طور جد محل های تامین آب لایروبی شود تا در شرایط بحران مخازن آب پر شود.
استاندار خوزستان با توجه به کاهش دبی ۴۰ درصدی کارون تصریح کرد: در خصوص افزایش دبی آب کارون نیاز به برنامه ریزی های ساختاری برای اصلاح آبگیرها و لایروبی جهت تامین آب داریم، که در دست اقدام هستند.
وی افزود: در مبحث دفع فاضلاب نیز ایستگاه های پمپاژ بسته به نیاز مجهز به ژنراتور هایی شوند که در صورت قطع برق با مشکل مواجع نشوند.
شریعتی در ادامه به حضور مدیران استان و کارشناسان برای اداره صحیح این وضعیت بحرانی در استان تاکید کرد و گفت: مدیران استانی باید از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند و در استان برای کنترل این وضعیت بحرانی حضور داشته باشند.
استاندار خوزستان همچنیین بنا به پیشنهاد دکتر قمشی مشاور استاندار در امور آب مبنی الگوی مصرف آب اظهار کرد: باید کارگروهی با حضور همه مسئولین تشکیل داده شود تا به یک راهکار عملی رسید. مبنا بر کاهش 20درصدی مصرف آب ر همه زمینه های آب شرب، کشاورزی و صنعتی باشد.