جمعه ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۴ | Friday , 04 July 2025
کد خبر: ۲۴۶۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۵
آیا استان از بزرگترین پروژه درمانی کشور محروم می شود؟

2000 تخت بیمارستانی در وادی اهمال اداره راه و شهرسازی خوزستان

اکنون که در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل قرار داریم از ادارات ذیربط همچون اداره راه و شهرسازی توقع می رود که نسبت به تلاش مجموعه علوم پزشکی استان بی توجه نبوده و…

آراس- عفیفه صیوانی 

 احداث بیمارستان 2000تختخوابی قرار بود گره گشای مشکلات درمانی استا ن باشد اما گویا این پروژه نیز در وادی بی توجهی مسوولان مربوطه ، ممکن است رنگ واقعیت را به خود نبیند.

استان خوزستان با جمعيت حدود 4ميليون و 600 هزار نفري  54بیمارستان  دارد  که  از این شمار، 49 بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و 5 بیمارستان نیز غیردانشگاهی ، در مجموع تعداد  حدود 7000 تخت بستري را برای درمان خوزستانی ها در خود جای داده است.
شهرستان اهواز به عنوان مرکز استان دارای 20 بیمارستان است که 16باب آن دولتی  و بقیه خصوصی می باشند.  البته بیمارستانهایی در حال احداث هستند   كه ساخت آنها با درصد پیشرفت فیزیكی متفاوت، به دلیل كمبود اعتبارات به كندی پیش می رود. 

جالب است بدانید میانگین قدمت ساخت بیمارستان‌ها در استان خوزستان 18 سال است که این امر سبب گشته  فرسودگی در بیمارستانهای اهواز بالا باشد. که یکی از معضلاتررا که این فرسودگی  ایجاد نموده کمبود فضای درمانی در سطح این استان پهناور و زرخیز می باشد.

بیمارستان 2000تختخوابی؛  امیدها و راحل پیش رو

وزارت بهداشت برای سال 95 برنامه‌ریزی کرده بود تا حدود 19 هزار و 500  تخت بیمارستانی با استفاده از منابع خارجی ایجاد گردد. شکل کار به این صورت است، شرکت‌های خارجی دارای  توانایی مالی بالا در زمینه احداث بیمارستان ، اعلام آمادگی کرده و تفاهمی سه ماهه را با وزارت بهداشت و استان هدف امضاء می‌نمایند. در زمان توافق شده طرف خارجی ، اطلاعات و طرح مورد نظرش را مشخص کرده و بعد از تایید، نهاد نظارت در زمینه  توانایی مالی آن شرکت ،اجازه حضور در مناقصه به آنها داده خواهد شد.
در این میان، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عنوان یکی از دانشگاه های علوم پزشکی منتخب، تفاهم نامه ساخت و تجهیز بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی 2000 تختخوابی در اهواز را با شرکتی ایتالیایی به عنوان طرف دوم در برنامه کاری خود قرار داد که این تفاهم نامه از یک سو به امضاء مدیرعامل شرکت مذکور و از سوی دیگر به امضاء دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز رسید.

   تا اینکه در 27 اردیبهشت ماه 95 تفاهم نامه ساخت و تجهیز بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی 2000 تختخوابی در اهواز با شرکتی ایتالیایی منعقد شد،  و پس از انعقاد این تفاهم نامه، بلافاصله تلاش برای فراهم سازی مقدمات و مراحل ابتدایی ساخت این بیمارستان که 85 درصد هزینه های مورد نیاز برای ساخت و تجهیز آن توسط شرکت خارجی تأمین می گردد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی علاوه بر پرداخت مابقی هزینه، هزینه کرد کامل انجام شده را نیز پس از ساخت به صورت اقساط بازپرداخت خواهد کرد، از اولویت ها و جزء مهم ترین دستورات کاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز قرار گرفت.

با توجه به گفته  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ،خوزستان به 1500 تخت بیمارستانی نیاز داشت که  در نتیجه احداث بیمارستان 2000 تخت خوابی  که بزرگترین طرح عمرانی - درمانی کشور است  در دستور کار قرار گرفت و در صحبت های اولیه، محل این بیمارستان را  شهرستان باوی  اعلام  شد، با اجرایی شدن این بیمارستان ، طرح مذکور می توانست  نه تنها نیاز استان بلکه استانهای همجوار را نیز تامین کند.

فرصت سوزی، 2000 تخت بیمارستانی 

اما امروز خبر ی در مورد نتیجه احداث بیمارستان منتشر شد که بسیار تعجب بر انگیز  و شوکه کننده است " بدلیل عدم اعطاء زمین مناسب به دانشگاه و عدم همکاری ارگان های ذیربط مجوز بیمارستان 2000 تختخوابی در اهواز در مرز ابطال است!!!

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به مهلت کوتاه تفاهم شده طبق جدول زمانبندی جهت فراهم آوردن بسترهای لازم به منظور آغاز به کار ساخت پروژه بیمارستان 2000 تختخوابی در اهواز، خاطرنشان کرد: در صورت عدم همکاری فوری سازمان ها و ادارت کل استان به ویژه استانداری خوزستان، اداره کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن استان با دانشگاه و عدم همراهی و حمایت تمام مسئولان ارشد استان، امکان لغو مجوز بیمارستان 2000 تختخوابی و واگذاری امتیاز آن به استانی دیگر وجود دارد، بنابراین از مسئولین مربوطه انتظار داریم تا با اقدام به موقع خود، کمک کنند تا استان محروم و نیازمند خوزستان از این فرصت استثنائی محروم نگردد.

 دکتر ایرج نظری  با تأکید بر فرمایش مقام معظم رهبری (مدظلعه العالی) که می فرمایند: "ما می خواهیم مردم تنها دغدغه بیماری داشته باشند و بابت مسایل جانبی نگرانی نداشته باشند" و همچنین اشاره به لزوم همکاری و حمایت های تمام سازمان ها و ارگان های ذیربط در خوزستان برای تحقق این اقدام بسیار بزرگ و مهم در حوزه درمان استان گفت: با توجه به مقدار استاندارد زمین مورد نیاز به ازای هر تخت بیمارستانی که 82 تا 100 مترمربع می باشد، بنابراین برای احداث این بیمارستان با در نظر گرفتن فضاهای جانبی، به زمینی بیش از 30 هکتار نیاز می باشد که متأسفانه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز زمینی یکپارچه و با این وسعت و مشخصات را در اختیار ندارد.

در خاتمه باید گفت  با توجه به اینکه  تمام اموری که مرتبط با حوزه درمان می‌شود، از فوریت ویژه‌ای برخوردار است و از طرفی سرمایه‌گذاری که در حوزه درمان می‌شود، بسرعت جوابگو نیست، زیرا ساخت یک بیمارستان با هزینه‌های بالا و بازگشت سرمایه آن، سال‌ها طول می‌کشد؛ لیکن با توجه به شرایط اقلیمی استان خوزستان، تعداد بیمارستانهای موجود جوابگوی جمعیت و مشکلات بهداشتی استان نیست و به نظر می رسد ارگانهای دولتی خصوصا را ه و شهرسازی  باید اقدامی جدی برای بهره برداری از بیمارستانهای در دست ساخت انجام دهد.

اکنون که در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل قرار  داریم از ادارات ذیربط همچون اداره راه و شهرسازی توقع می رود که نسبت به تلاش مجموعه علوم پزشکی استان بی توجه نبوده و برای تامین زمین مورد نیاز بیمارستان 2000تختخوابی که به حق گره گشای بسیاری از مشکلات درمانی استا ن خواهد بود همت کنند.


نظرات بینندگان
آخرین اخبار