آراس_ شکوفه پایدار
آخرین وضعیت عملیات مهار چاه رگ سفید
بیژن عالیپور در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز، 13آبان ماه در حاشیه نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت در اهواز برگزار شد، برگزار شد، به آتش سوزی چاه 147 رگ سفید اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر شرکت مناطق نفت خیز جنوب با همکاری شرکت ملی حفاری ایران در حال آماده سازی محل چاهها، جادههای دسترسی و استخر آب هستند و كمتر از چهار روز بيش از 250 كيلومتر خط لوله آب از دو منطقه رودخانه زهره و اميديه به سمت چاه 147 كشيده شده است .هم اکنون پنج خط آب چهار اینچ و سه انشعاب از منطقه تله چگا و ۲ انشعاب از داربهاره به محل حادثه کشیده شده است و به محض آماده شدن چاهها، دکلهای شرکت ملی حفاری در منطقه مستقر خواهد شد.
عالیپور ادامه داد: اينكه ساختار ساختمانی منطقه رگ سفيد ساختاری پيچيده از گل و سنگ است، کار سختی می باشد. این كار از طريق بكارگيری بلدوزر و بيل مكانيكی در حال انجام است و خوشبختانه استخر خوبی در محل آماده و اقدامات مناسبی در اين استخر برای جلوگيری از هدر رفت آب انجام شده است.
عالی پور با بیان اینکه تجهيزات آسيب ديده در محوطه چاه رگ سفید در حال انتقال است، گفت: بعد از آماده شدن محل چاه ها دو دکل حفاری که ابعاد و حجم آن نسبت به دکل های چینی کمتر است به منظور خاموش كردن چاه 147 رگ سفید در آن محل استقرار و نصب خواهد شد .
مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه علاوه بر احداث چاههای انحرافی، از ظرفيت استخر و پمپهای آتشنشانی که با ظرفیت بسیار بالایی به وسیله دستگاهی بنام استینگر برای خاموش کردن آتش سوزی استفاده خواهد شد، گفت: در حال حاضر تجهيزات آسيب ديده از روی چاه با همكاری شركت ملی حفاری ايران به سختی در حال انتقال است تا برای استفاده از چاه انحرافی و استخر آب مشكلی ايجاد نشود .
عالی پور با اشاره به همکاری صمیمانه شرکت مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری در بحث آتش سوزی چاه 147 رگ سفید، ادامه داد: آوردن کلیه تجهیزات آسیب دیده بر روی چاه بسیار کار سختی است،این تجهیزات که با فشار بسیار زیادی در حال سوخت است روی چاه ۱۴۷ این تجهیزات خارج می شود.
وی افزود: کارها به خوب پیش می رود، افراد به صورت تمام وقت در حال کار هستند و تمام تجهیزات کامل است وکم و کسری وجود ندارد.
عالیپور همچنین در رابطه با نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت اطهار داشت: تشکر می کنم از برگزار کنندگان این نمایشگاه و همچنین از سازندگان و شرکت های خدماتی.
مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به اینکه حدود ۶۱ درصد سازندگان ، ۳۴ درصد تامین کنندگان و حدود ۵ درصد هم شرکت های خدماتی در این نمایشگاه هستند، تصریح کرد:تمام اهداف ما آن است که در راستای شعار سال مقام معظم رهبری در جهت اقتصاد مقاومتی، توليد و اشتغال كار را پيش ببريم ، خوشبختانه با طرحهايی كه از سوی وزير نفت ابلاغ شده، نوسازی تأسيسات شركت ملی مناطق نفتخيز جنوب خیز که این تاسیات در تولید ۳ میلیون نفت خام و با گاز مایع بیش از ۳۱۷۰ هزار بشکه تولید ی کند در دستور كار قرار دارد .
نوسازی تأسيسات توسط صنعتگران داخلی، اشتغالزايی را به دنبال دارد
عالی پور ادامه داد: نوسازی تأسيسات شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب كه حدود 3 ميليون بشكه نفت خام و با احتساب نفت و گاز مايع بيش از 3 ميليون و 170 هزار بشكه توليد دارد، عمدتا بر عهده صنعتگران داخلی است که این نوسازی تأسيسات توسط صنعتگران داخلی، هم اشتغالزايی را به دنبال دارد و هم صنعتگران کلیه تاسیساتشان از داخل است هر صنعتگری که هر دستگاهی را داخل بسازد دیگر آن قطعه را از خارج وارد نخواهیم کرد.
وی با بیان اینکه خطوط لوله موردنياز شركت ملی مناطق نفت خيز از لوله سازی اهواز و سایر لوله سازی های داخلی تامین میشود، عنوان کرد: هدف ما این است که کلیه تجهیزات خود را از داخل تامین کنیم.
عالی پور با اشاره به اینکه پيش از انقلاب كليه تجهيزات نفت از خارج تأمين میشد یادآور شد: خوشبختانه در سالهای اخير بسياری از كالاها و تجهيزات صنعت نفت از داخل تأمين و همكاریهای بسيار خوبی با سازندگان داخلی ايجاد شده است .
حدود 41 درصد قطعات و تجهيزات مورد نياز مناطق نفتخيز جنوب از سازندگان خوزستانی تأمين میشوند
وی اضافه کرد: حدود 41 درصد قطعات و تجهيزات مورد نياز مناطق نفتخيز جنوب از سازندگان خوزستانی تأمين میشوند و در مجموع 80 درصد از تجهيزات مورد نياز ساخت داخل كشور است. با ابلاغيه وزير نفت در خصوص 10 گروه كالای اساسی، اميدواريم اين كالاها نيز توسط سازندگان داخلی توليد شوند تا نيازی به وارد كردن تجهيزات و تاسيسات صنعت نفت وجود نداشته باشد. در حال حاضر پمپهایSRP، پمپهای فرآيندی، پمپهای نفت خام و كمپرسورهای C16 که سازنده اصلی آن در آمریکا بوده است و بر خلاف گذشته در داخل كشور توليد میشوند.
عالی پور با اشاره به اقلام دهگانه که شامل شير سرچاهی ساخت شركت بهسازان جنوب، پمپ ميلهای مكشي و ساير تجهيزات كه ساخت آنها توسط معاونت پژوهشی دانشگاه شهيد چمران اهواز صورت گرفته است، بیان داشت: این اقلام از جمله تجهيزات مهم توليد داخل هستند.
مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به وضعیت فعلی تولید و فرآیند تولیدات شرکت ملی مناطق نفت خیز پس از برجام، اظهار کرد: صادرات ما در زمان تحريم بين 600 تا 700 هزار بشكه بود، پیش از تحریمها كشورهای عربی حوزه خليج فارس بويژه عربستان با كنايه عنوان میكردند، ايران درنظر دارد طی 6 ماه 500 هزار بشكه نفت افزايش توليد داشته باشد اما پس از تحريمها در سفر وزير نفت به نروژ وزرای حاضر در اين سفر عنوان كردند ايران توليد خود را افزايش ندهد و در همين حد حفظ كند كه با مخالفت وزير نفت مواجه شدند.
هيچگونه وقفهای در توليد و صادرات و تامین خوراك پالايشگاههای كشور و پتروشيمیهای استان بوجود نيامده است
وی ادامه داد: بيش از يك ميليون نفت خام، نفتا و گاز مايع توليد كرديم و صادرات غرب كارون و ساير شركتهای نفتی كشور بيش از يك ميليون بشكه بود و بيش از 3 ميليون و 400 هزار بشكه صادرات داشتيم. بنابراین خوشبختانه آن ها ناامید شدند علی رغم فرسوده بودن تأسيسات که محدوديتی برای توليد وجود ندارد با تلاشهای صورت گرفته در شركت ملی مناطق نفتخيز جنوب تاکنون هيچگونه وقفهای در توليد و صادرات و تامین خوراك پالايشگاههای كشور و پتروشيمیهای استان بوجود نيامده است.
جمع آوری فلرهای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در آینده نزدیک
عالی پور گفت: با امضای تفاهم نامه با يك شركت ايتاليايی، در آينده دیگر شاهد جمع آوری فلرهای شركت ملی مناطق نفتخيز خواهیم بود. پيش از اين نيز با دو شركت قراردادی به امضا رسيد كه گاز فلرهای میادین نفتی كرنج، پارسی، منصوری و مارون را به برق توليد كرده و گاز آنها را به شركت گاز و يا شركت مناطق نفتخيز جنوب ارسال كنند.
وی افزود: در حال حاضر به علت آنکه در اهواز دو و اهواز سه، مقداری گاز سوزانده میشود، دو شركت در حال كار هستند كه تا چند ماه آينده دیگر شاهد فلرهای نفتی در اطراف اهواز نباشيم.
همچنین با دستور وزير نفت در اهواز و مارون هيچ نفت و گازی در گودال سوزانده نمیشود و توسط دستگاه MOT فرآوری میشود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه تحريمها برای ما فرصت بود، اظهار کرد: سازندگان داخلی از فرصت تحریم استفاده كرده و به توليد خود شتاب دادند. پيش از تحريم حضور سازندگان تجهيزات داخلی استان خوزستان حدود 23 درصد بودند كه در حال حاضر اين رقم در استان به 41 درصد و در كشور به 80 درصد رسيده است.
خشک کردن تالاب هور العظيم برای رسيدن به توليد نفت روش اشتباهی بود
عالی پور با بیان اینکه در دوره تحريم اقدامات بسیار خوبی انجام شد، گفت: بيش از 30 هزار مورد اقدامات مهندسی درون چاهی و بيش از 6 هزار مورد تعميرات اساسی تجهيزات، بيش از 700 مورد تعميرات اساسی ماشين آلات، توربين و كمپرسور، بيش از 7 هزار مورد اصلاحيه فرآيندی، تاييد بيش از 5 هزار مورد اصلاحيه خطوط لوله و بيش از 30 هزار خطوط لوله در 5 شركت بهرهبردار مناطق نفت خيز انجام شد كه همه اين اقدامات موجب شد پس از رفع تحريم، توليد حداكثری را داشته باشيم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب خاطرنشان کرد: طبق دستور وزير نفت چند جلسه در خصوص 11 مخزن كه به صورت EPCF هستند، برگزار شد تا با انعقاد قرارداد با اين شركتها بتوانيم با هزينهای معادل 3 ميليارد دلار، علاوه بر توليد موجود به ميزان 200 تا 300 هزار بشكه افزايش توليد داشته باشيم.
عالی پور همچنین با بیان اینکه علت حادثه چاه 147 هنوز مشخص نیست، عنوان کرد: پس از خاموش شدن چاه نفت، كارشناسان مربوطه علت اين اتفاق را مورد بررسي قرار خواهند داد.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب خشک کردن تالاب هور العظيم برای رسيدن به توليد نفت روش اشتباهی بود، و همچنین طبق اظهارات وزير نفت برخورداری هورالعظيم از آب مهمتر از نفت است.