آراس_ سارا محسنی
دکتر ایرج نظری رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سمینار آموزشی مدیریت بحران با موضوع بهداشت و درمان با "محوریت مشکلات تنفسی" به مسائل تنفسی ناشی از درختان کنوکارپوس در سطح شهر اهواز اشاره کرد و گفت: فرضیات متعددی در خصوص این گیاه وجود دارد و عده ای بر این گمانند که کنوکارپوس عامل اصلی مشکلات تنفسی است.
وی افزود: امروز اگر چه نقش این گونه گیاهی می تواند در بروز حادثه موثر باشد اما قطعا همه عوامل فقط محدود به این گونه گیاهی نیست.
نظری، اذعان داشت: درختان کنوکارپوس باعث سرسبزی استان شده اند، که خوشبختانه با هرس به موقع آن در زمان گرده افشانی، وقوع مشکلات تنفسی نسبت به سال گذشته 80 درصد کاهش یافته است.
رییس داشنگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، تصریح کرد: در سال 93 و 94 تعداد مراجعین بسیار افزایش یافته بود و در سال ۹۴حدود 25 تا 27 هزار نفر به مزاکز بهداشتی مراجعه کردند، امیدواریم با همکاری ویژه حوزه خدمات شهری، شهرداری و مشارکت دیگر دستگاه ها تعداد بیماران بیش از سال گذشته کاهش یابد و دیگر شاهد حضور مراجعین با مشکلات تنفسی نباشیم.
وی همچنین با اظهار اینکه مسائل زیست محیطی، مسائل پیچیده با بازه زمانی طولانی مدت هستند، تصریح کرد: معضلات زیست محیطی یک روزه پدید نیامده اند که یک روزه از بین بروند و زمان بسیاری در رفع و کاهش آن ها نیاز است.
نظری ادامه داد: از تمام مسئولان کشوری و نمایندگان استان خوزستان تقاضا دارم، مسائل زیست محیطی را به صورت جدی در سطح ملی پیگیری و بعنوان مطالبه ملی و جدی در نظر بگیرند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، هر گونه تصمیم گیری در حوزه ی آب دور از در نظر داشتن شرایط کنونی استان را، غیر معقول برشمرد و افزود: تصمیم گیری بدون در نظر داشتن شرایط دشوار استان مبنی بر خشکسالی و کمبود شدید آب می تواند مشکلات عدیده ای را در منطقه به وجود آورد.
وی در پایان خطاب به نمایندگان و مسئولان استانی، تاکید کرد: از بخشی نگری دوری و به کلیت مسائل کشور توجه شود، تمامیت ارضی کشور را در نظر بگیرید و دور از منطقه نگری مشکلات کشور را به نحو احسن و به نفع کل کشور از بین ببرید.