آراس- سپیده اسکندری- علیرضا حلاج معاون خدمات شهری شهرداری اهواز در نشست خبری این سازمان که در سالن جلسات معاونت شهرداری برگزار شد، هزینه ی سالیانه ی رفت و روب و حمل زباله در اهواز را 900 میلیارد ریال خواند و اظهار کرد: در حال حاضر در برخی نقاط اهواز مانند مرکز شهر تا روزی 3 بار جمع آوری زباله صورت می گیرد که ادامه ابن روند شهرداری را زیان هنگفتی روبرو می کند لذا با مشارکت شهروندان و فرهنگ سازی، می توان بسیاری از این هزینه ها را کاهش داد.
وی افزود: با در نظر گرفتن متوسط 4 نفر برای هر خانوار شهری، شهرداری سالانه 3 میلیون ریال بابت رفت و روب هر خانوار هزینه می کند؛ در حالی که هر خانوار اهوازی سالانه بین 500 هزار تا یک میلیون ریال برای عوارض، 300 هزار ریال برای پسماند و 1 میلیون تا یک میلیون و پانصد هزار ریال برای عوارض نوسازی هزینه می کند.
حلاج در خصصوص جمع آوری دست فروشان از هسته ی مرکزی شهر بیان کرد: در این باره، با همکاری شورای تامین شهرستان اهواز و قوه ی قضاییه و نیروی انتظامی، با حل مشکل سد معابر در هسته ی مرکزی شهر، محلی برای اسکان دستفروشان در نظر گرفته شد.
وی گفت: به دلیل فاصله ی پارک ربیع(در بلوار ساحلی) از مرکز شهر، برای انتقال رایگان شهروندان به این محل اتوبوس هایی در نظر گرفته شده است که با اسکان کامل دستفروشان دراین محل، فعالیت خود را آغاز می کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به این که اختصاص مکانی دیگر برای دستفروشان میسر نیست، عنوان کرد: با اختصاص پارکینگ فروشگاه رفاه به این امر، حدود 700 خودرویی که روزانه در این پارکینگ مستقر هستند، سرگردان شده و به بار ترافیکی شهر خواهند افزود.
وی جمع آوری دستفروشان را از یکی از بهترین اقدامات شهرداری کلانشهر اهواز دانست و گفت: بیش از نیمی از دستفروشان از استان های همجوار مانند ایلام، کرمانشاه و لرستان به اهواز می آمدند و بیش از 40 درصد آنان را نیز مغازه داران مرکز شهر تشکیل می داد. از آن جا که دستفروشی در هسته ی مرکزی شهر در هیچ یک از شهرهای ایران و جهان مرسوم نیست، با ساماندهی دستفروشان، ضمن کاهش بار ترافیکی هسته ی مرکزی شهر، از تخلفاتی که در انبوه جمعیت ایجاد شده به واسطه ی دست فروشی ایجاد می شد، جلوگیری به عمل آمد.
حلاج به مشکلات ناشی از محل های عرضه ی دام در سطح شهر اشاره کرد و افزود: با اختصاص 5 هکتار زمین جهت خرید و فروش دام در کشتارگاه صنعتی اهواز، این واحدها از سطح شهر جمع آوری و به این واحدهای خرید و فروش دام منتقل شدند.
وی از اختصاص دو مکان در سطح شهر جهت تخلیه ی نخاله های ساختمانی خبر داد و گفت: سکوی ملاشیه در غرب و انتهای بلوار دعبل در شرق اهواز دو محلی هستند که برای تخلیه ی نخاله های ساختمانی در نظر گرفته شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری کلانشهر اهواز از ساماندهی وانت داران و دستفروشان میوه و تره بار خبر داد و گفت: 8 نقطه در سطح شهر برای اسکان این وانت داران در نظر گرفته شد. این نقاط در پشت جداول در نظر گرفته شده اند و بر اساس مصوبه ی شورای عالی تامین، از هفته ی آینده با متخلفان برخورد خواهد شد.
معاون خدمات شهری شهرداری کلانشهر اهواز تنگی نفس های ناشی از کنوکارپوس را فاقد مبنای علمی خواند و گفت: این بحث فاقد سندیت علمی است و در هیچ جا توضیح علمی برای حساسیت زا بودن این درختان ارائه نشده است.
وی گفت: اعلام حساسیت زا بودن درختان کنوکارپوس، بدون این که اثبات شده باشد، موجب قطع بسیاری از درختان کنوکارپوس توسط شهروندان در سطح شهر شد.
حلاج تاکید کرد: علاوه بر این که کنوکارپوس 5 برابر بیشتر در کاهش آلودگی ها و ریزگردهای شهر اهواز موثر است، رشد این درخت به تغییر فضای بصری شهر اهواز کمک بسیاری کرده است.
وی از تفکیک زباله ها در مبدا و احداث کارخانه ی کمپوست زباله و نیز احداث سلول های دفت زباله، به عنوان راه های امحا زباله های شهری نام برد و اذعان داشت: این روش ها به صورت کاملا بهداشتی و به روش نیمه هوازی صورت می گیرد و از آلودگی آب های زیر زمینی جلوگیری می شود.
معاون خدمات شهری شهرداری کلانشهر اهواز با اعلام این که ظرفیت سلول فعلی دفن زباله های شهری بیش از دو ماه است که به اتمام رسیده، اذعان کرد: ساخت سلول جدید تا سه ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و تا آن زمان، دفن زباله ها به روش سنتی صورت خواهد گرفت.
بیان کرد: در حوزه ی توسعه ی فضای سبز شهری در دو سال گذشته، 21 پارک احداث و 81 هکتار به فضای سبز شهری پارک ها افزوده شده است.
حلاج تعهد شهرداری اهواز را در خصوص کمربند سبز 1200 هکتار خواند و گفت: تا کنون شهرداری اهواز هزار هکتار این تعهد را عملی کرده است اما باقی ارگان ها و شرکت های فعال در این شهر تاکنون به تعهد خود در خصوص احداث 6 هزار هکتاری خود عمل نکرده اند.
وی تعداد ایستگاه های آتش نشانی موجود را 15 عدد خواند و افزود: در سال های گذشته 3 ایستگاه آتش نشانی در سطح شهر احداث شده است اما شهر اهواز هنوز با کمبود 9 ایستگاه دیگر مواجه است که امیدواریم با احداث سالیانه 2 ایستگاه آتش نشانی، مشکل کمبود ایستگاه های آتش نشانی کلانشهر اهواز حل شود.
معاون خدمات شهری شهرداری کلانشهر اهواز با اشاره به آرامستان جدید اهواز گفت: باغ فردوس محل جدیدی است که در حال آماده شدن است و خوشبختانه کار غسالخانه، فضای سبز و خیابان بندی آن انجام شده و تنها جاده ورودی آن با تعریض پل تکمیل نشده که امیذواریم تا پایان امسال بتوانیم مشکلات دسترسی را هم برطرف کنیم.
وی گفت: هرچند باغ فردوس کمتر مورد توجه شهروندان قرار گرفته است، اما در حال حاضر هم برخی افراد از جمله افراد کم بضاعت در این آرامستان دفن می شوند.