پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۵ | Thursday , 24 July 2025
کد خبر: ۲۳۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۷ - ۳۰ مهر ۱۳۹۶
دکترموالی زاده:

انتخابات تبدیل به بخش نهادینه شده در فرهنگ عمومی شده است

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور : لازم می دانم از دکتر شریعتی استاندار فهیم ، با تدبیر و سختکوش و مردمی صمیمانه قدردانی کنم
دکترموالی زاده:  انتخابات تبدیل به بخشی نهادینه شده در فرهنگ عمومی است/نیازمند یک سند ملی مدیریت آب هستیم

آراس_ شکوفه پایدار

دکتر سید محمد رضا موالی زاده دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور پیش از ظهر امروز در نشست شورای فرهنگ عمومی استان خوزستان که در استانداری خوزستان  برگزار شد، اظهار داشت: لازم می دانم از دکتر شریعتی استاندار فهیم ، با تدبیر و سختکوش و مردمی صمیمانه قدردانی کنم. در سفرهایی که همراه ایشان بودم پیگیری ها و تعامل ایشان با مردم را شاهد بودم و از این بابت از صمیم قلب خوشحالم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در خصوص مفهوم فرهنگ عمومی گفت: فرهنگ عمومی عبارت است از ارزش های بکار بسته شده توسط یک جامعه و باورهای آحاد یک جامعه است.  کنش ها و واکنش های همگرای یک جامعه نسبت به یک رویداد و پدیده  می باشد. 

موالی زاده با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی بخشی از فرهنگ قابل پیش بینی جامعه است، تصریح کرد: فرهنگ عاشورایی از جمله مولفه های مثبت در فرهنگ عمومی است. برای همه دنیا قابل پیش بینی است که در ماه محرم و صفر چه اتفاقاتی رخ می دهد و مردم چگونه رفتار خواهند کرد. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور فرهنگ راهپیمایی اربعین و فرهنگ شهدا را هم از جمله مولفه های مثبت فرهنگ عمومی عنوان کرد و گفت: راهپیمایی اربعین در کشور ما نهادینه شده است.

موالی زاده همچنین به مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی و اجتماعی خود در انتخابات اشاره کرد و گفت: مردم در مقاطع مختلف در انتخابات شرکت می کنند. انتخابات تبدیل به بخشی نهادینه شده در فرهنگ عمومی است. 

وی نوروز ایرانیان که موسوم به نو شدن و عاطفی شدن در جامعه است را بخشی از فرهنگ عمومی دانست و گفت: فرهنگ روزه داری، فرهنگ شادمانی در عید فطر جز مولفه های مثبت فرهنگ عمومی ماست.

موالی زاده بیان کرد: باروری فرهنگ ما همچنان پابرجاست اما در جاهایی دچار آسیب شده و نیاز به مرمت دارد.اگر باور داشته باشیم که فرهنگ عمومی بسترساز رشد و توسعه متوازن کشور است آن عزم و اراده جدی ایجاد خواهد شد که بخش هایی از فرهنگ عمومی که دچار آسیب شده است مرمت شود.

وی به فرهنگ کار و سختکوشی در کشور اشاره داشت و عنوان کرد: قدری دچار تنبلی اجتماعی شدیم و این نکته مهمی است که باید به فرهنگ سخت کوشی برگردیم. 

وی ادامه داد: امروز متأسفانه واژه زرنگی دچار تحول مفهومی شده و به کسی زرنگ می گویند که کمتر درس بخواند و راحت تر نمره بگیرد یا کمتر کار کند و زودتر نمره بگیرد.

موالی زاده افزود: برخی از کتاب هایی که در جامعه به چاپ می رسند، روی فرهنگ راحت طلبی و گسترش این فرهنگ در بین مردم تأثیر می گذارد؛ این مسئله به نفع کشور نیست و باید فرهنگ سخت کوشی و کار جمعی را در جامعه نهادینه کنیم. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: نیازمند یک سند ملی مدیریت آب هستیم که همچون یک میثاق ملی در حد قانون اساسی به آن پایبند باشیم و عمل کنیم. باید همین میزان آب موجود را به خوبی مدیریت کرده و با برنامه ریزی صرف کنیم.

دبیر شواری فرهنگ عمومی کشور  در بخشی دیگر از سخنان خود یکی از ویژگی های ارزشمند جامعه خوزستان را توجه به کیان خانواده دانست و گفت: این فرهنگ باید حفظ و تقویت شود. خوشبختانه در استان خوزستان انصافا مؤلفه های بسیار ارزشمندی در حوزه فرهنگ عمومی داریم؛ دینداری، ولایتمداری، مهمان نوازی، شجاعت و خونگرمی از جمله این مؤلفه ها هستند. مردم نیازمند به نشاط اجتماعی هستند و باید خدمات دولت در خوزستان را منعکس کنیم؛ همچنین تلاش های مسئولان و دستگاه های اجرای مختلف نیز باید بازگو شود.

موالی زاده بیان کرد: سلام یک کلمه کوچک زیبا اما مؤثر در تنظیم روابط اجتماعی است؛ سلام بسیار اثربخش است و روابط را تلطیف می بخشد و هنوز این فرهنگ در خوزستان وجود دارد که از جمله ویژه های مثبت هست که باید تقویت شود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه ازدواج سخت و طلاق آسان شده است،گفت: موضوع اعتیاد و طلاق جز آسیب های اجتماعی است، باید به آسیب های نوپدید اجتماعی گسست نسلی و مشکلات فضای مجازی توجه بیشتری داشته باشیم. 

موالی زاده همچنین وجود اقوام در خوزستان با گویش های مختلف را یک وفاق اجتماعی دانست که باید تقویت شود.

وی در پایان به فرهنگ گفتگو و لزوم تقویت آن اشاره کرد و گفت: بسیاری از سوظن ها و مشکلات و برداشت ها با همین گفتگوهای چهره به چهره حل می شود و به تلطیف روابط اجتماعی کمک می کند.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار