آراس-عفیفه صیوانی:
تحریریه آراس به این مهم دست یافته که برای اثر گذاری بهتر و بیشتر گزارش های موضوعی توسط این تحریریه را انتخاب و با اولویت گذاری در دستور کار قرار دهد.
در این گزارش ها که سعی شده یک جانبه به قاضی نرویم؛با همه طرف های یک گزارش بدون هیچگونه قضاوت و پیش داوری مصاحبه و گفت وگو خواهد شد زیرا ما همیشه معتقدیم وجدان بیدار جامعه بهترین داور است.
مطمئنا این گونه حرکت های اجتماعی بدون مشارکت جمعی محکوم به شکست است. پس با ارسال نظرات و انتقادات سازنده خود ما را در هر چه بهتر و پربار تر شدن این گزارش ها یاری نمایید .
با توجه به اخبار ناخوشایندی که از جاده ای استان به گوش می رسد و صدای اعتراض اکثر مردم در این زمینه شنیده می شود لذا در اولین بخش از این گزارش ها جاده های استان را هدف قرار داده ایم؛ این گزارش ها به صورت سلسله وار و از بخش های مختلف تشکیل شده تا بیشتر مورد قبول واقع شود.
جاده های دشت آزادگان؛ بیش از یک دهه انتظار
جاده های دشت آزادگان، يكی از پرحادثه ترين جاده های خوزستان است كه به علت وجود سرعت گيرهای غير استاندارد، غیراستاندارد بودن و بی كيفيت بودن این جاده ها سالانه تصادفات بسياری را رقم می زند و اگر راه حلی برای مشکل جاده های شهرستان پیدا نشود حتما از طریق مقامات ذیصلاح و مراجع قانونی موضوع را پیگیری خواهم کرد .
نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی با اعلام مطلب فوق گفت: یکی از شاخصه های توسعه هر منطقه راه های ارتباطی آن است که از آن به عنوان زمینه ساز توسعه فرهنگی و اقتصادی در کل دنیا نام می برند که متاسفانه در شهرستان دشت آزادگان این موضوع به باد فراموشی و اهمال سپرده شده است.
قاسم ساعدی اظهار داشت: جاده حمیدیه - سوسنگرد از سال 81 کلنگ زنی شده اما متاسفانه این جاده که کاملا مسطح ، مناسب استاندارد سازی و بدون هیچ مشکلی است؛ پس از گذشت بیش از 14 سال هنوز به صورت یک جاده کامل و استاندارد تحویل داده نشده است.
ساعدی با بیان اینکه درست است که وضعیت جاده نسبت به ده سال گذشته بهبود یافته افزود: استاندارد جاده بازهم به حد نصاب کیفی لازم نرسیده و برای تردد نامناسب است.
وی با گله مندی از اعتبارات مقرر برای این پروژه گفت: در این میان هرساله اعتباری برای ساخت این جاده مصوب می کنند ولی مردم نه تنها از اعتبارات ملی و نه از اعتبارات استانی هیچ گونه خیری ندیده اند که متاسفانه قربانیایان زیادی نیز بابت بی توجهی مسوولان داده اند.
وی جاده سوسنگرد- هویزه را مشکل اساسی راه های حوزه انتخابیه اش خواند و افزود: این جاده تنها 13 تا 15 کیلومتر بیشتر مسافت ندارد اما به قتلگاهی تبدیل شده است و به طور هفتگی قربانیانی از مردم منطقه می گیرد. به طوری که از ابتدای سا ل تاکنون نزدیک به 40 نفر در این جاده قربانی شده اند.
وی ارتباط جاده ای هویزه به سوسنگرد را بسیار حیاتی دانست و اذعان کرد: این موضوع چالشی بزرگ است که باعث شده تا مردم شهرستان از بی توجهی اداره کل را ه وشهرسازی در بهسازی و استاندارد سازی این مسیر بسیار گله مند و شاکی باشند.
ساعدی از برگزاری نشستی مهم با منوچهر رحمانی مدیر کل راه و شهرسازی استان خبر داد و اظهار کرد: مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان متقاعد شد که باید برای حل این معضل ابتکار عمل را بدست گیرد و برحسب قولی که اقای رحمانی داد گویا پیمانکار احداث جاده انتخاب شده و از نیمه دوم تیر ماه عملیات احداث این پروژه عملیاتی می شود؛ البته باز هم باید گفت احداث این جاده تاکنون در حد قول مانده و تا رسیدن به مرحله آغازبه کار و بهره برداری باید منتظر ماند.
قاسم ساعدی مطالبه خود را از اداره راه و شهرسازی این گونه عنوان کرد: مردم دیگر تحمل و توان دادن این همه قربانی را ندارند؛ چه بسیار جوانانی که در این جاده کشته و کودکانی که یتیم و زنانی که بیوه شدند؛ چه کسی باید بار مسولیت شان را به عهده بگیرد؟ چرا باید خوزستانی که از استراتژیک ترین استان های کشور است از ساخت 15 کیلومتر مسیر جاده ای عاجز باشد؟
نماینده مردم دشت آزادگان اضافه کرد: تا کی مردم باید هزینه اهمال پیمانکاران و نبود ناظران را پس بدهند؟ اینکه پیمانکاران این جاده با فلان مسوول در ارتباط هستند نباید به قیمت عدم کنترل و نظارت بر کار پیمانکار بدل و باعث قتل مردم شود؟با توجه به اینکه بیشترین بودجه کشور به راه ها اختصاص داده می شود اما چه مسائل پیدا و پنهانی در کار است که مانع از ساخت این جاده شده؟ و ساخت آن را بی نتیجه گذارده ؟

نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: من برای بررسی این وضعیت با معاونت عمرانی استاندار نیز نشستی داشتم و اگر راه حلی برای آن یافت نشد حتما از طریق مقامات ذیصلاح موضوع را پیگیری خواهم نمود تا بیش از با جان مردم در جاده های مرگ بازی نشود.
گفتنی است؛ جاده های سوسنگرد و هویزه که محدوده ای 100 کیلومتری از انتهای حوزه استحفاظی اهواز تا چذابه را در بر می گیرد. در کنار اهمیت خاصی که از نظر ترانزیتی و نیز عبور کاروان های راهیان نور دارد به دلیل وقوع تصادفات بسیار به کانون بحران حوادث راهنمایی و رانندگی تبدیل شده است.
طبق آمار رسمی اعلام شده از سوی پلیس راه استان خوزستان 21 درصد مجموع تصادفات رانندگی خوزستان در سالهای گذشته مربوط به این محورها بوده است .