آراس_ سارا محسنی
مدیر عامل شرکت آبفا اهواز در نشست خبری با اصحاب رسانه پس از افتتاح پروژه های مختلف در شهرستان کارون در خصوص مشکلات بوجود آمده در حوزه آب و فاضلاب استان، اظهار کرد: شرکت آبفای اهواز دارای ساختار خدماتی مناسبی نیست و فرسودگی تاسیسات و مشکلاتی که در زیر ساخت ها وجود دارد به دلیل عدم پرداختن و رسیدگی به مسائل زیر ساخت فاضلاب است که در 12 گذشته ساله باید به آن پرداخته می شد.
فردوس کریمی افزود: متاسفانه این ضعف رشد پیدا کرده است و اکنون نیاز به جراحی دارد. باید بگویم خوشبختانه دولت تدبیر و امید در این خصوص اهتمام و عزم و اداره جدی دارند تا با تامین اعتبارات لازم شبکه آب و فاضلاب خدماتی به طور ویژه برای شهروندان خوزستان ارائه دهد.
وی به اعتبار تاریخی دولت تدبیر و امید برای ارائه خدمات در حوزه آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: تصویب اعتبار کلان به میزان 860 میلیارد تومان برای یک دوره سه ساله جهت ترمیم و بازسازی زیر ساخت های فاضلاب تاریخی است. اگر ظرف مدت سه سال تحقق یابد می توانیم زیر ساخت فاضلاب استان را ترمیم کنیم. که طی این برنامه سه مسئله مهم بهبود محیط زیست، جلوگیری از ورود پساب به رودخانه کارون و تامین خوراک تصفیه خانه شرق و غرب است.
مدیر عامل شرکت آبفا اهواز، اظهار کرد: از بدو آغاز فعالیت خود در حوزه آب و فاضلاب شهر اهواز شاهد مشکلات کمی و کیفی آب بودیم. در این راستا برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند برای تامین آب و ساماندهی آن پیش بینی کرده ایم.
وی با اظهار اینکه افزایش میزان آب غدیر از سرشاخه های سد کرخه، باعث بهبود کیفیت آب شده است، عنوان کرد: نسبت به دوران گذشته آب کرخه به لحاظ کمی و کیفی بهبود یافت به طوری که کیفیت آب کرخه مناسب تر از رودخانه کارون شده است. همچنین آب حیاط شوشتر که تامین کننده آن شرکت آبفا خوزستان است که برای ما تامین می کند و ما در سطح شهر اهواز توزیع می کنیم.
کریمی با اعلام اینکه برای تامین مشکلات فشار آب اهواز اقدام به احداث یک خط 850 میلی متری کرده ایم، ادامه داد: این خط لوله از تصفیه خانه شماره یک به مخازن حصیر آباد که 120 هزار متر مکعب ظرفیت دارد را آّبدار کنیم. سازمان آب و برق در حال اجرا آن است و تا کنون 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تلاش بر این است مخازن آب دار کنیم که در نهایت شهر اهواز از کمبود فشار آب رها خواهد شد.
وی، در ادامه تصریح کرد: تامین آب در تصفیه خانه گروه ملی فولاد از اردیبهشت ماه سال جاری با 10 هزار متر مکعب ظرفیت آغاز شد تا مناطق گلستان، پردیس و جنوب شهر اهواز با کمبود آّب مواجه نباشند، امسال اولین سالی بود که شهروندان در جنوب اهواز مشکلات کمتری در جهت افت فشار آب را شاهد بودند.
مدیر عامل آبفا اهواز به دیگر اقدامات انجام شده در سال جاری اشاره کرد و افزود: در شهر شیبان بازسازی و اضافه فیلترباعث شد 10 هزار متر مکعب به تولید آب شرب این شهر اضافه شود و باعث شد در شهر شیبان و اهواز که بخشی از آن از این شهر تامین شود. مشکلات افت فشار آب را نسبت به سال گذشته نداشته باشیم. ما مشکلات فرسودگی شبکه را داریم به این دلیل که 60 درصد شبکه آب و 40 درصد خطوط اصلی انتقال آب در استان فرسوده هستند و شاهد شکستگی ها لوله ها در سطح شهر هستیم.
مهندس کریمی، از احداث 4 ایستگاه جهت رسیدگی به حوادث حوزه آب و فاضلاب در شهر اهواز خبر داد و گفت: در مناطق سپیدار، ملی راه، فرهنگ شهر و کمپلو شمالی، برای رسیدگی به وضعیت آب و فاضلاب ایستگاه هایی طراحی شده است تا طی تماس با سامانه 122 سرعت رسیدگی به امور شهروندان سرعت بخشی بیشتری پیدا کند و ازخدمات بهتری بهره مند شوند. امید است این وضعیت بهبود در سطح استان و شهر اهواز افزایش یابد.
وی، اظهار کرد: برای اینکه غرب اهواز را از افت فشار آب رها کنیم، مخزن 50هزار متر مکعبی که در تصفیه خانه شماره 2 که 12 سال گذشته احداث شده بود با خرید تجهیزات نوپا راه اندازی شد. که 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و دیگر با کمبود آب مواجه نیستیم.
وی به اقدامات انجام شده از ابتدا سال جاری اشاره کرد و گفت: 22 پروژه فاضلاب در مناطق ملاشیه، عین دو، پردیس، زرگان و مناطق کمتر توسعه که تاکنون 95 و 100 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و برخی در مرحله مناقصه هستند. همچنین11پروژه آب راه اندازی شده است که عملیات برای ارائه خدمات اجرایی آماده می باشند. 56 میلیارد تومان از محل درآمده های نفتی تامین و سایر منابع را استاندار خوزستان قول دادند تامین کنند و از دکتر شریعتی به دلیل توجه و حمایت ایشان از حوزه آب و فاضلاب نهایت تشکر را دارم.
فردوس کریمی در خصوص رفع مشکلات آّب، یاد آور شد: 100 میلیارد تومان از محل 30 درصد از 3 درصد صادرات نفت و گاز برای دوره سه ساله به آب و فاضلاب قرار است تخصیص داده شود که اولویت با شبکه های فرسوده و مشکل دار است.
وی بر تعامل و هم سویی مدیران استان برای رفع هرچه سریعتر مشکلات تاکید کرد و گفت: یک شهر باید شبکه دفع آب های سطحی داشته باشد و لازم است وظایف شهرداری و شرکت آبفا از هم جدا شود. اگر شهر اهواز به مدیریت کلان برای دفع آب سطحی اعتقاد نداشته باشد شهر با معضلاتی روبه رو خواهد شد. اکنون بسیاری از خدمات شرکت آبفا اهواز با شهرداری ادغام شده است. امید وارم شهرداری دفع آب های سطحی را متقبل کند و مدیران کلان شهر باید باهم هم سو و تعامل مناسب داشته باشند.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه 122 به منظور رسیدگی به امور مردم، خاطر نشان کرد: این ایستگاه سرعت رسیدگی را افزایش می دهد و باعث می شود مردم از خدمات بیش تری بهره مند شوند. این سامانه اکنون بای شهرهای ویس، شیبان، ملاثانی و حمیدیه هم فعال شده است و ارائه خدمات به بیش از 30 هزار نفر از مردم این شهرها را آسان تر کرده است. همچنین دو پروژه آب و یک پروژه فاضلاب در شهرستان کارون،احداث حوضچه پیش ته نشین در تصفیه خانه آب شهدای کارون پروژه ایجاد شبکه فاضلاب در بخشی از منطقه درویشیه به طول 6530 متر و پروژه توسعه شبکه آب قلعه چنعان بزرگ و کوچک به طول 3400 متر از دیگر اقدامات شرکت آبفا اهواز در هفته دولت بود.