پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۰۵ | Thursday , 24 July 2025
کد خبر: ۲۲۵۸۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۶

مديرعامل شركت آبفا اهواز: با اجرای طرح های آب و فاضلاب اهواز،تا پایان سال فاضلابی به رودخانه کارون سرازیر نمی شود

در بخش آب نیز دولت اعتباراتي در حدود۱۰۰ میلیارد تومان از محل ۳۰ درصد از سه درصد صادرات نفت و گاز پیش بینی کرده است
آراس_ شکوفه پایدار

فردوس کریمی مديرعامل شركت آبفا اهواز در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای دولت در نشست خبري با خبرنگاران گفت: صنعت فاضلاب در شهر اهواز را اگر در چند سال گذشته با الان مقايسه كنيم ميبينيم كه شهر اهواز با توجه به جمعیت، ابعاد و مشخصاتی که دارد به عنوان یک مرکز کلانشهر و پایتخت خوزستان قلمداد می شود؛ به نسبت شرایطی که باید داشته باشد هنوز از آن شرایط برخوردار نیست.

وی ادامه داد: اگر اهواز را مثل یک بیمار مثال بزنیم خیلی دیر به داد این بیمار رسیدند و نباید امروز كلانشهر اهواز در سال ١٣٩٦چنین وضعیتی داشته باشد؛ باید حداقل ۱۲ سال قبل به فریاد اين شهر می رسیدند و اعتباراتی را تزریق می کردند و مديران قوي استفاده مي كردند تا این دگرگونی ها را زودتر شاهد می بودیم.

كريمي اظهار داشت: دولت سال گذشته با سفری که به خوزستان داشت به صورت اختصاصی برای مشکلات فاضلاب در شهر اهواز پيش بيني ها و برنامه های خوبی ارائه داده است  و در بخش فاضلاب حدود ۸۶۰ میلیارد تومان مصوب کردند.

مديرعامل شركت آبفا اهواز يادآور شد: این اعتبار در بخش فاضلاب را برای یک دوره سه ساله پیش بینی کردند که بتوانیم فاضلاب کل شهر اهواز را به تصفیه خانه های شرق و غرب اهواز منتقل کنیم.

وی با بيان اينكه اين تصفيه خانه در شرق اهواز پیشرفت ۹۰ درصدی داشته است؛عنوان کرد: بنا داريم اهواز را به ۲۵ منطقه تقسیم و کلکتورهاي فاضلاب شرق و غرب اهواز را كه در شرق و غرب کارون قرار می گيرد اجرا كنيم. همچنین کل فاضلاب شرق را به تصفیه خانه شرق و فاضلاب غرب را از طریق همان کلکتورها به تصفیه خانه قدیمی چنیبه منتقل کنیم.

كريمي با بیان اینکه مشکل فاضلاب، اساسی ترین مشکل مردم اهواز است، تصريح كرد: اگر مشكل فاضلاب شهر اهواز حل شود مشكل آب هم به تبع آن حل خواهد شد، در بخش آب نیز دولت اعتباراتي در حدود۱۰۰ میلیارد تومان از محل ۳۰ درصد از سه درصد صادرات نفت و گاز پیش بینی کرده و اگر محقق شود در بحث اصلاحات شبکه آب به کار می گیریم تا مردم نتایج این تغییر و تحولات را احساس کنند.

وي افزود: در حوزه فاضلاب ۸۶ میلیارد برای سال اول مصوب کردند که ابلاغ آن در حال حاضر ۱۸ میلیارد تومان است. اين ١٨ ميليارد تومان را قرار است بكار بگيريم و ٨٦ ميليارد تومان هم عمليات اجراييش را به شبكه هاي فاضلاب در سه منطقه سپيدار، باهنر و اسلام آباد شرق مناقصه آن را برگزار كرده ايم.

كريمي همچنين در بخشي ديگر از سخنان خود در ارتباط با مهمترین برنامه های آینده شرکت گفت: برنامه های پیش روی شرکت در سه حوزه میان مدت، کوتاه مدت و بلندمدت است؛ یکی از برنامه های کوتاه مدت استفاده از تصفیه خانه گروه ملی با ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب هست که اکنون برای جنوب اهواز در حال استفاده است.

مدیرعامل آبفای اهواز همچنين اضافه کرد: یکی از برنامه های میان مدت نیز خط انتقال۷۵۰ میلیمتری است که حدود پنج کیلومتر از تصفیه خانه شماره یک ملی راه به سمت ارتفاعات حصیرآباد و مخازن آن كه سال ها بلااستفاده بوده است. ظرفیت این مخازن ۱۲۰ هزار مترمکعب است و با اجرای این طرح می توانیم شرق اهواز را از افت فشارهاي موجود رها کنیم.

کریمی با بيان اينكه بخش بعدی در حوزه فاضلاب است و راه های اساسی برای برون رفت داریم  خاطرنشان كرد: هدف اول نجات کارون و بهبود محیط زیست است و با اجرای این طرح، یک متر فاضلاب هم به کارون نمی ریزد.

وی با اشاره به برنامه هاي كوتاه مدت اين شركت كه ٥ نقطه از ساحل چپ و راست كارون كه پساب به كارون مي ريزند گفت:  اين نقاط۴۰ درصد کل پساب های ورودی به کارون را شامل می شود که برای مهار آن تا پایان سال برنامه ریزی کردیم.

مدیرعامل آبفای اهواز در بخش پاياني سخنان خود اذعان داشت: برای مدیریتی مثل آب و فاضلاب انتظار این است که مدیر، شهروندان و سیستم های نظارتی هر کدام نقش خود را ایفا کنند.  مردم بدانند تمام تلاش خود را برای بهبود سلامت و کیفیت آب در کنار جلب رضایت مردم به کار می گیریم؛ پرسنل ما شبانه روز در حال فعالیت هستند و وضعیت موجود آبفا به جامانده از سال های قبل است.

وی  با بيان اينكه حل مشکلات آب و فاضلاب را اولویت بندی می کنیم تا این اوضاع نابسامان هرچه زودتر بهبود پیدا کند گفت: البته اين زمان زیادی نمی برد، اما در عین حال از مردم انتظار داریم که انشعابات غیرمجاز كه عده اي استفاده مي كنند را به مجاز تبدیل و سهم مشارکت خود را بالاتر ببرند.

كريمي گفت: هیچ اراده ای در راستای کنترل انشعابات غیرمجاز نیست و باعث افت فشار شبکه هم می شود؛ این انشعابات باعث کمبود فشار در پیک مصرف هم شده  و نارضايتي ايحاد مي كند، امیدوارم به صورت قانونی با آن برخورد و فرهنگ سازی لازم هم صورت بگیرد.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار