آراس_ شکوفه پایدار
نشست خبري مشترك مديرعامل شرکت شهرک هاي صنعتي و مديركل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان ظهر امروز 21 مرداد 96 به مناسبت روز ملی حمایت از صنایع کوچک و همچنین گرامیداشت روز خبرنگار برگزار شد.
اخلاق محمدیان در این نشست خبری اظهار کرد: در سال 1341 سازمان صنعتی ملل متحد کارشناسانی را به منظور ایجاد الگوی شهرکسازی برای تجمیع صنایع در ایران به کشور اعزام کرد. این کارشناسان به بررسی نقاط مختلف کشور می پردازند و اهواز را به عنوان تنها نقطه مناسب که دارای زمین کافی و امکانات مختلفی از جمله آب و... است انتخاب میکنند.
وی ادامه داد: در سال 1343 سازمانی تحت عنوان سازمان نواحی صنعتی ایران تشکیل شد که کار آن ایجاد زیرساختهای سرمایهگذاری مانند شهرکسازی بود. پس از 50سال در سال 93 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی روز 21 مردادماه سالروز تاسیس نواحی صنعتی ایران به عنوان روز حمایت از صنایع کوچک نامگذاری میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان با بیان اینکه حدود 75 درصد از واحدهای بهرهبردار در شهرکهای صنعتی استان، فعال هستند، گفت:تاکنون2هزار و 53 فقره قرارداد در شهرکهای صنعتی منعقد شده که از این تعداد 1252 واحد به بهرهبرداری رسیده است. 938 واحد از واحدهای به بهرهبرداری رسیده در خوزستان فعال و 314 واحد نیز نیمه فعال یا راکد هستند.
محمدیان یادآور شد: شهرکهای صنعتی استان در بحث تامین آب رتبه اول کشور را دارد اما در این زمینه با کمبود مواجه هستیم. 51 شهرک و ناحیه صنعتی در خوزستان به میزان 1551لیتر بر ثانیه دارای آب است اما در این خصوص 856 لیتر بر ثانیه با کمبود آب مواجه هستیم.
وی افزود: در بحث تامین برق که از اساسی ترین مسایل زیرساختی در شهرکهای صنعتی استان است، به 58 شهرک و ناحیه صنعتی در خوزستان به 461مگاوات برق رسانی شده است اما در این زمینه 157 مگاوات با کسری رو به رو هستیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان اظهار کرد: در بحث گاز موردنیاز شهرکهای صنعتی در خوزستان، 32 شهرک و ناحیه صنعتی در استان دارای گاز هستند و 27 شهرک و ناحیه صنعتی دیگر نیاز به گازرسانی دارند. همچنین در خصوص خطوط انتقال تلفن و مخابرات، 47 شهرک دارای خطوط تلفن هستند و 13 شهرک دیگر باید به آنها خطوط تلفن اختصاص پیدا کند.
محمدیان عنوان کرد: کل قراردادهایی که در مجموع در دولت یازدهم در شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان منعقد شده، 517 قرارداد بوده و در این زمینه 372 هکتار زمین به سرمایهگذاران واگذار شده است. در طول این 4 سال 305 واحد به بهرهبرداری رسیده است.
وی بیان کرد: در 4ساله دولت یازدهم به 4 شهرک و ناحیه صنعتی در خوزستان آبرسانی انجام گرفت و آب مورد نیاز این واحدها تامین شد. همچنین برق موردنیاز 8 شهرک صنعتی، گاز موردنیاز 7 شهرک و خطوط تلفن 17شهرک و ناحیه صنعتی در خوزستان تامین شد.
محمدیان ادامه داد: از 4 سال گذشته، عملیات اجرایی 6واحد تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی آغاز شد که تاکنون 3تصفیه خانه به بهرهبرداری رسیده است و سه تصفیه خانه دیگر نیز در تلاش هستیم تا پایان امسال به بهرهبرداری برسند.
وی گفت: در بحث روشنایی معابر شهرکهای صنتعی در طول 4 سال گذشته تاکنون 112 کیلومتر شبکه روشنایی در شهرکهای صنعتی استان اجرایی کردهایم و اکنون بسیاری از شهرکهای صنعتی دارای روشنایی هستند. همچنین در شهرکهای صنعتی 23 کیلومتر شبکه فشار متوسط برق ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان با اشاره به یکی از اقدامات مفید انجام گرفته در سالهای اخیر تصریح کرد: این اقدام بهرهبرداری از مرکز خدمات فناوری و کسب و کار اهواز بود که با ظرفیت 39 دفتر مشاوره فعال شده است. همچنین 8خودرو آتش نشان در این سالها برای شهرکهای صنعتی تامین شده است.
مدیرعامل شهرک های صنعتی خوزستان در پاسخ به سوال خبرنگار آراس مبنی بر تعداد واحد صنعتی راکد در چهارماه نخست سال جاری که به چرخه تولید بازگشته اند چه میزان است اظهار کرد: در طول دوران دولت تدبیر و امید یکی از اتفاقات خوبی که حاصل شد پیگیری امور راه اندازی طرح های راکد بود. در این 4 ساله 157 واحد را مجددا به چرخه تولید بازگرداندیم.
وی افزود: از سال جاری تا کنون حدود 9 واحد به چرخه تولید برگشته است از بین 2هزار و 500 قرارداد واگذاری زمین 2هزار و 252 واحد به بهره برداری رسیده است که از این تعداد 900 و 38 واحد فعال و 314 واحد راکد است.
محمدیان با بیان اینکه در استان خوزستان چند شهر تخصصی وجود دارد بیان کرد: شهرک صنعتی شماره 4 حدود 90درصد واحدهایش فعال است، واحد شماره 3 هم به همین صورت می باشد. تلاش داشته ایم واحدهای راکد به چرخه تولید برگردانده شود.
وی یکی از اقدامات مثبت در حال پیگیری را پیداکردن شریک و سرمایه گذار خارجی عنوان کرد.