شورای آموزش و پرورش استان خوزستان به ریاست دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در سالن جلسات استاندار برگزار شد.
دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در جلسه شورای آموزش و پرورش که امروز یکشنبه در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد به آمارهاي مطرح شده كودكان بازمانده از تحصبل اشاره كرد و گفت: باید متناسب با آمار بازماندگان از تحصیل، برنامهریزی لازم انجام شود، نباید در خصوص این آمار، خوزستان را خیلی سیاه و با وضع بد نشان دهیم و نباید طوری باشیم که نشان دهیم مشکلی در این زمینه وجود ندارد و همه چيز عالي است، باید آنچه که واقعی است، عنوان شود.
وی ادامه داد: با كارهاي خوب میدانی كه از سوي سازمانهای مردمنهاد و آموزش و پرورش و بهزیستی اجرا میکنند، آمار این افراد کم شده است، اما باید یک کار اساسی انجام شود تا همه افراد بیسواد را پای کلاسهای درس بیاوریم و آمار میل به صفر را برای کودکان بازمانده از تحصیل، هدف قرار دهیم.
استاندار خوزستان با بيان اينكه باید شرایط را با آمارهاي دقیق بررسی کنیم و یک عدد دقیق و واقعی از بازماندگان از تحصیل داشته باشیم اظهار داشت:بر اساس اين آمارها بايد برنامهریزی کنیم.
شريعتي به آمار ١٢ درصدي كه از سوي معاون سياسي و اجتماعي استانداري خوزستان مطرح شد اشاره كرد و گفت: آمار 12 درصدی بازماندگان تحصیل در خوزستان، یک آمار کلی از سازمان یونسکو در تمام مقاطع سنی است. اما 8 درصد جمعیت استان ، بیسوادان در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال هستند که آمار بالایی برای استان است و باید برای آن برنامهریزی موثرتری انجام شود.
وي افزود: 12 درصد جمعیت خوزستان، معادل ۵۰۰ هزار نفر است ، 8 درصد، ۲۳۸ هزار نفر از مردم این استان را شامل میشود که رقم بالایی است. اکنون با برنامهریزی امسال آموزش و پرورش برای سوادآموزی 68 هزار نفر در استان، میتوانیم در طی چند سال شاهد رکورد خوبی باشیم که آمار بازماندگان از تحصیل را به حداقل برساند.
شريعتي عنوان كرد: این کاری است که تنها از عهده آموزش و پرورش برنمیآید و یک اراده استانی باید وجود داشته باشد.
نماینده عالی دولت در استان يادآور شد: توصیه میکنم یک همایش استانی رفع بیسوادی در استان برگزار شود و راهکارها و برنامهریزیهای صحیح و مناسب در این زمینه در این همایش ارائه شود و یک برنامه چند ساله، مشخص شود که در طی این مدت میخواهیم از چه رقمی به چه رقمی برسیم تا به وسیله این برنامه، سطح بیسوادی در استان را به حداقل برسانیم.
وي ادامه داد: لازم است تمام ادارات، نهادها و سازمانها، به اين موضوع بپردازند و به آن ورود کنند و حضور جدي داشته باشند.
استاندار خوزستان با بيان اينكه بايد در مدارس روستاها و حاشیه شهرها، حداقل یک کلاس سوادآموزی تشکیل شود تاكيد كرد: توصیه ميكنم که بیسوادان و کودکان بازمانده از تحصیل در طی برنامهای مدون شناسایی شوند و ارتباط با آن ها داشته باشيم و یک بانک برای این افراد تشکیل شود.
وي افزود: اگر همه در استان بسیج شویم، میتوانیم قدمهای مؤثری در راستای برنامهریزی برای این استان برداریم. فرمانداران بايد متولي اين كار شوند.
شریعتی به اين موضوع اشاره كرد و گفت: خوب است کمیتههای مبارزه با بیسوادی تشکیل شوند و در استان شخص استاندار و در شهرستانها، فرمانداران مسئول این کمیتهها باشند و مرتب روند سوادآموزی را رصد کنند. پيشنهاد مي كنم فرمانداران باید به طور جدی درگیر و متولی این کار شوند٬ بنیاد نخبگان نیز باید در برنامهریزیها به کمک گرفته شود و بر حضور آنها تأکید شود.
شريعتي همچنین به برگزاری کنگره ملی شهدای معلم آموزش و پرورش در دهه فحر اشاره كرد و گفت: باید برای این کنگره یک اهتمام جدی به خرج دهیم. من بر حفظ شأن و حرمت شهدای معلم و در تبدیل آن به فرهنگ اسلامی و توجه دانشآموزان به این کار تاکید میکنم؛ چراکه اگر معلمی برای دفاع از اسلام و میهن از جان خود میگذرد و به شهادت مي رسد، باید برای دانشآموزان تبیین شود و به عنوان یک ارزش در جامعه آموزشی، جا بیافتد.
استاندار خوزستان در پايان تأکید کرد: اگر بتوانیم معلمان شهید را به عنوان اسوه و الگو به دانشآموزان نشان دهیم، بسیاری از نگرانیها و مشکلات کنونی در حوزه فرهنگی رفع میشود، بنابراین باید به طور جدی بر تبیین و تبلیغ این ارزشها تاکید شود. برای پشتیبانی از این کنگره نیز سازمانهای استان را بسیج میکنیم.
دکتر حسین زاده معاون سیاسی و اجتماعی استانداری در شورای دانش آموزی از برگزاری کنگره هایی با محوریت دفاع مقدس وشهدا خبر داد و گفت: در این حوزه ها مطالب و محورهایی عنوان می شد که کمک به ترویج آموزه ها والگوهای جامعه می شود، استان خوزستان هم در زمینه اشاعه فرهنگ دفاع مقدس پیشگام بوده است. لذا موضوعی که اکنون مطرح می شود بحث پشتیبانی است که طی جلسه ای با آقای بحرینی به نتیجه نهایی جهت بلفعل کردن این موضوع خواهیم رسید.
وی با تاکید بر ایجاد نو آوری در این کنگره عنوان کرد: در سایر کنگره ها فعالیت های کلیشه ای صورت می گیرد که در اینجا لازم است اتاق فکری ایجاد شود تا کسانی که در حوزه های هنری فعالیت های جدی انجام می دهند نوآوری هایی را در اختیارما قراردهند تا الگوهای جامعه را به نحو احسن ترویج دهیم.
حسین زاده تصریح کرد: علی رغم فعالیت های حوزه اجرایی در این زمینه، همینکه در این سیستم رویکرد شهدا و دفاع مقدس فراموش نمی شود جای بسی تقدیر و تشکر دارد.
وی با بیان اینکه طبق شمارش یونسکو در بحث بازماندگان از تحصیل، ۵۰۰هزار نفر دچار قاعده بی سوادی در استان خوزستان هستند خاطر نشان کرد: در نرخ بی سوادی باید گفت در ایران بحث درصد و فراوانی مطرح است. فراوانی بی سوادی در ایران جای کار دارد و نرخ خطرناکی است که جامعه ما به لحاظ درصدی میزان بالایی دارد و نیاز به کار اساسی جهت از میان برداشتن این موضوع داریم.
دکتر محمد صادق کریمی کیا مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان نیز در جلسه شواری دانش آموزی خطاب به استاندار خوزستان، گفت: جلسه کمیته کودکان بازمانده از تحصیل با ریاست دکتر حسین زاده معاون سیاسی استاندار خوزستان برگزار شد که متاسفانه یکی از مدیران و حتی معاونین شرکت نکردند که جلسه در حد کارشناسان نیز برگزار شد.
وی افزود: از حضور دکتر حسین زاده معاون سیاسی استاندار خوزستان عذر خواهی کردم و اجازه ورود به جلسه را به ایشان ندادم. لذا عدم حضور مدیران کل ذیربط نشان دهنده بی اهمیتی برخی از آنان نسبت به موضوع بی سوادی در استان است.
کریمی کیا، اظهار کرد: طبق آمارهای بررسی شده 8 درصد مردم استان خوزستان در بی سوادی مطلق به سر می برند و مطمئنا 8 درصد دیگر نیز کم سواد هستند.
وی ادامه داد: این آمار فقط مربوط به سنین 10 تا 49 ساله است، اگر آمار 49 سال به بعد را اضافه کنیم، قطعا بر آمار بی سوادی در استان اضافه می شود.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان با اظهار اینکه علاوه بر مبحث بی سوادی می بایست به کودکان بازمانده از تحصیل هم توجه داشت، تاکید کرد: 11 هزار کودک بازمانده از تحصیل در استان خوزستان وجود دارد که متاسفانه خوزستان رتبه مناسبی در کشور مبنی بر این امر ندارد. اگر به این رویه ادامه دهیم نباید انتظار تغییر در آمار بی سوادی استان داشته باشیم.
وی با تاکید بر عزم استانی جهت مقابله با معضل بی سوادی مطلق در استان خوزستان، عنوان کرد: به نظر می رسد اگر در این خصوص همانند دستور استاندار خوزستان مبنی بر شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل که رویه آن با همت اداره کل بهزیستی و آموزش و پرورش در حال حاضر به خوبی طی می شود پیش برویم، قطعا موفق خواهیم بود.
وی با اعلام اینکه فقر با مبحث بی سوادی در استان خوزستان رابطه مستقیم دارد، تصریح کرد: 35 هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد، در بی سوادی به سر می برند که فقر مانع ادامه تحصیل و با سوادی آن ها شده است. این موضوع توسط مابقی شاخص های اجتماعی نیز تایید شده است.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان، ادامه داد: بالغ بر 750 هزار نفر حاشیه نشین در استان خوزستان وجود دارد که بی سوادی با محرومیت آن ها رابطه مستقیم دارد و کسی نمی تواند این مبحث را کتمان کند.
کریمی کیا با بیان اینکه برخی آمارها نشان از آن است که بی سوادی به ضرر زنان در خوزستان ادامه یافته است، گفت: در شهرستان حمیدیه بی سوادی زنان 32 درصد است که در مردان این رقم نیز کمتر می باشد. همچنین در شهرستان شادگان 26 درصد، هویزه 25 درصد ، شهرستان اندیکا 26 درصد و کارون 23 درصد زنان بی سوادهستند.
وی تاکید کرد: می بایست به دنبال این ساختار باشیم که چرا بی سوادی در استان خوزستان تولید و باز تولید می شود، همچنین لازم است همگی در این جهت دست به دست هم دهیم و در رفع آن تلاش کنیم.
دکتر کریمی کیا، به دغدغه ی اصلی در حال حاضر اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان، اشاره کرد و افزود: چرا تمایل و در خواست برای شرکت در جلسات و یا دوره های سواد آموزی دیده شکل نمی گیرد و در مقابل آن مقاومت می شود؟ همچنین چرا سواد آموزی بعنوان یک شاخص مهم در اولویت نیست و از این سو برای پاسخ به این سوال یک عزم جمعی و همگانی نیز لازم است.
مدیرکل آموزش و پرورش اظهار کرد: آمار ارائه شده از سوی وزارتخانه، استان خوزستان را جزو استانهای برتر در زمینه سواد آموزی معرفی کرده است.
محمد تقی زاده در شورای آموزش و پرورش خوزستان برگزاری کنگره ملی شهدای آموزش و پرورش را یکی از برنامه های مهم پیش روی آموزش و پرورش دانست و گفت: معلم شهید سردار حبیب شریفی راد به عنوان معلم شهید شاخص ملی معرفی شدند که در دهه مبارک فجر کنگره ای توسط آموزش و پرورش و بنیاد مستضعفین برای بزرگداشت این شهید گران قدر در خوزستان ، با حضور وزیر آموزش و پرورش و چهره های ملی و استانی برگزار می شود .
وی افزود: برگزاری کنگره هایی در تجلیل شهیدان معلم در خوزستان، آغاز راهی برای شناساندن آرمان ها ،سیره وزندگی این شهیدان به دانش آموزان است تا از این طریق هویت مذهبی و دینی در جامعه به خوبی اشاعه و تقویت شود و بسیاری از آسیب های فرهنگی با حضور فعال جوانان در آینده کاهش پیدا کند.
تقی زاده در عین حال با تاکید بر رفع هر چه سریعتر معضل بی سوادی به عنوان دومین دستورکار مطرح شده در شورای آموزش و پرورش، اظهار کرد: سواد آموزی جزو اولویت های اول و اساسی آموزش و پرورش خوزستان است که تاکنون در راستای کاهش تعداد افراد بی سواد در جامعه تمام تلاش خود را به کار گرفتیم.
وی افزود: از نظر علمی ثابت شده است که هر چقدر آمار بی سوادی کاهش پیدا کند ،آمار بزهکاری ، ارتکاب جرم و آسیب های اجتماعی نیز کاهش می یابد.
مدیرکل آموزش و پرورش کاهش آمار بی سوادی در بین جامعه آماری اولیا دانش آموزان را مهم و ضروری برشمرد و تصریح کرد: ارتباط بین مدرسه و خانواده زمانی تقویت می شود که اولیا دانش آموزان از سواد لازم برخوردار باشند تا بتوانند اهداف تعلیم و تربیت را به خوبی در خانه و جامعه دنبال کنند.
تقی زاده همچنین با اشاره به آمار ارائه شده از سوی وزارتخانه، استان خوزستان را جزو استانهای برتر در حوزه سواد آموزی عنوان کرد و گفت: معضل بی سوادی در استان خوزستان دارای ریشه های اجتماعی و اقتصادی فراوانی است از این رو باید به شکل بنیادی مورد بحث و بررسی قرار بگیرد تا این آسیب اجتماعی بزرگ از جامعه خوزستان دور شود.
خبرنگاران: شکوفه پایدار، سارا محسنی، مریم کروشاوی