فرهاد قلی نژاد ظهر امروز شنبه در کارگاه تخصصی آموزشی پیشگیری و مدیریت حریق در سالن امام رضا (ع) شهرک نفت اهواز اظهار کرد: ۸.۷ درصد جنگل های زاگرسی کشور را در خوزستان داریم. همچنین آخرین بازمانده جنگل های گرمسیری و نیمه گرمسیری یا همان بین النهرین در خوزستان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه زیستگاه پلنگ ایرانی، خرس قهوه ای، بز کوهی و سمندر امپراطور در خوزستان است، گفت: پارک ملی دز، کرخه، تالاب های مختلف و به صورت کلی ۲۴ منطقه حفاظت شده در خوزستان داریم.
قلی نژاد با اشاره به اینکه ۲۴ درصد مساحت استان را مناطق حفاظت شده تشکیل می دهند، تصریح کرد: آتش سوزی های کنترل شده و آتش سوزی های اتفاقی دو نوع آتش سوزی در سطح جنگل ها و مراتع هستند که دومین مورد در خوزستان بیشتر مشاهده می شود.
رئیس اداره محیط زیست دزفول بیان کرد: شهرستان شوش بیشترین تعداد وقوع آتش سوزی و منطقه حفاظت شده شیمبار اندیکا با ۸۳۳ هکتار حریق بیشترین سطح دچار آتش سوزی شده را داشته اند. به ترتیب شوش، اندیکا و دزفول آسیب پذیرترین شهرستان های در معرض خطر هستند. همچنین اختلافات عشایر، مالکیت های محلی، تصرف عدوانی اراضی جنگلی و ملی، چرای دام و دسترسی به چراگاه ها از جمله علل عمدی آتش سوزی ها در مناطق حفاظت شده هستند.
قلی نژاد گفت: پیشگیری، مهار و کنترل و همچنین احیا و ترمیم اکوسیستم از جمله عوامل مدیریت و پیشگیری آتش سوزی جنگل ها و مراتع هستند. همچنین عشایر، دامداران، روستاییان، گردشگران، مدیران، نیروهای عملیاتی، شهرداران، بخشداران و دهیاران نیز از جمله جامعه هدف برای آموزش هستند.
وی با بیان اینکه برای اطفای حریق جنگل ها و مراتع به وسایل انفرادی و ادوات مکانیکی گفت: تدوین برنامه مدیریت پیشگیری و مهار آتش سوزی های مناطق تحت حفاظت محیط زیست در سه فاز کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت به روش تأمین بودجه و منابع مالی، ضمانت اجرایی، مهار و کنترل، شناسایی علل و همچنین پیشگیری از جمله پیشنهادات است.
قلی نژاد با تقاضای احداث ایستگاه های محیط بانی و جنگل بانی در تمام مناطق زاگرس گفت: فعال کردن این ایستگاه ها باعث حضور پایش و پیشگیری شبانه روزی می شود.
منبع: مهر