جمعه ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۲:۰۴ | Friday , 04 July 2025
کد خبر: ۲۲۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۵ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۶

قمشی: بی تفاوتی وزارت نیرو نسبت به حجم غیرمتعارف انتقال آب کارون و دز به فلات مرکزی نگران کننده است/ دست های پشت پرده جهت دامن زدن به تنش های آبی میان خوزستان و فلات مرکزی نمایان شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به وزارت خانه کابینه دوزادهم اشاره کردو گفت: انتظار دارم وزیر منتخب تعصب منطقه ای بر فلات مرکزی نداشته باشد و به صورت ملی در خصوص مسائل آب استان خوزستان و انتقال آن چاره ای بیاندیشد. همچنین از اهم بسیار آب کارون نسبت به دیگر استان ها غافل نباشد.

دکتر مهدی قمشی: بی تفاوتی وزارت نیرو نسبت به حجم غیرمتعارف انتقال آب کارون و دز به فلات مرکزی نگران کننده است/ دست های پشت پرده جهت دامن زدن به تنش های آبی میان خوزستان و فلات مرکزی نمایان شده است


  آراس_ سارا محسنی

 عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ، در خصوص انتقال آب از سرشاخه های کارون، با اعلام اینکه درحال حاضر سه طرح برای انتقال آب از سرشاخه های کارون در حال پیگیری و بررسی است، اظهار کرد:  اولین طرح شامل طرح تونل کوهرنگ سه در منطقه بیرگان برای انتقال آب از سرشاخه های کارون است که تا کنون بیش از 93 درصد پیشرفت داشته و سالیانه بیش از 250 میلیون متر مکعب آب به زاینده رود از این تونل منتقل می شود.

 
دکتر مهدی قمشی، افزود: انتقال آب از تونل کوهرنگ 3 هم اکنون فعال است و تا به امروز هم مقداری آب سرشاخه های کارون به واسطه پمپاژ منتقل می شود که تقریبا انجام انتقال آب از این محل رو به اتمام است.

 
عضو هئیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه انتقال آب از طرح کوهرنگ 3 اشکالات و تنش هایی را به بار آورده است، افزود: این تونل از گذشته های دور احداث شده است و مجوز زیست محیطی ندارد، همچنین اشکلاتی را در استان چهار محال بختیاری ایجاد کرده است که شامل خشک شدن چشمه های آب است و مردم منطقه را مایوس کرده  و موجب اعتراض آنان شده است.

وی به طرح انتقال آب از سرشاخه ها کارون از تونل بهشت آباد اشاره کرد و گفت: متاسفانه اخیرا کار های اجرایی انتقال آب از تونل بهشت آباد اهواز آغاز شده است، باید گفت که این تونل میزان 580 میلیون متر مکعب آب از سرشاخه های کارون را به استان های فلات مرکزی اصفهان، کرمان و یزد منقل خواهد کرد.

دکتر قمشی به طرحی که اخیرا از سوی وزارت نیرو استرات خورده است، اشاره کرد و اظهار کرد: این طرح با عنوان ونک سولکان است که  آب را از سرشاخه های کارون به استان های کرمان، دشت رفسنجان و بخشی نیز به استان چهار محال بختیاری نیز منتقل می شود که بخش عمده آن حدود 250 میلیون متر مکعب برای دشت رفسنجان و کرمان می باشد. لازم به ذکر است:  به واسطه این طرح به طور کلی 345 میلیون متر مکعب آب را از سرشاخه های کارون منتقل می شود.

 این استاد نمونه، در ادامه بیان داشت: جمع انتقال هایی که در حال حاضر از سرشاخه های کارون صورت می گیرد، بیش از همه انتقال هایی است که تا به امروز از رود کارون انجام شده است که حدود یک و سه دهم میلیارد متر مکعب از سرشاخه های کارون است.

قمشی در خصوص انتقال آب از سرشاخه های کارون ابراز نگرانی کردو افزود: این مقدار از انتقال آب که در حال انجام است جای نگرانی دارد، به نظر می رسد این بی تفاوتی نسبت به حجم انتقال آب از استان خوزستان ناشی از دیدگاه نامناسب وزارت خانه نسبت به استان است.

وی یادآور شد: متاسفانه باید گفت که تا به امروز جایگاه آب را در حل مسائل خوزستان دیده نشده است، احتمال می دهم ممکن است این عدم نگرش دقیق به جایگاه آب در خوزستان عمدی باشد و یا دست های پشت پرده ، جهت دامن زدن این مهم در تلاش هستند و در تشدید آن مصمم اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به وزارت خانه کابینه دوزادهم اشاره کردو  گفت: انتظار دارم وزیر منتخب تعصب منطقه ای بر فلات مرکزی نداشته باشد و به صورت ملی در خصوص مسائل آب استان خوزستان و انتقال آن چاره ای بی اندیشد همچنین از اهم بسیار آب کارون نسبت به دیگر استان ها غافل نباشد.

نظرات بینندگان
آخرین اخبار