آراس_ سارا محسنی، مریم کروشاوی
در ادامه رویکرد اداره کل اموراجتماعی استانداری خوزستان مبنی بر ارائه خدمات فرهنگی ، هنری و اجتماعی به دانش آموزان مناطق کم برخوردار استان خوزستان و در راستای اجرای دستور استاندار خوزستان در خصوص تقویت و توانمندسازی دانش آموزان کم بضاعت در مناطق حاشیه ای و کم برخوردار اهواز روز گذشته مراسم آغازین طرح توانمند سازی دانش آموزان مدارس کم برخوردار با حضور دکتر محمد صادق کریمی کیا مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان ، محمود معزی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خوزستان ، سیدجاسم موسوی رییس اداره آموزش و پرورش ناحیه یک اهواز ، جمعی از مدیران سازمان های مردم نهاد در اهواز و اصحاب رسانه در دبیرستان متوسطه اول کوثر در منطقه کم برخوددار پردیس اهواز برگزار شد.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان در مراسم افتتاح این طرح گفت: اواخر سال گذشته در شواری اجتماعی کشور معضل حاشیه نشینی مطرح شد که توانسیم با تلاش های استاندار خوزستان در شاخه ارتقای مسائل فرهنگی و اجتماعی مصوباتی را طرح و اعتبار مناسبی را به خوزستان گسیل کنیم.
دکتر محمد صادق کریمی کیا افزود: در حوزه فرهنگی و اجتماعی، نقش آموزش و پرورش بعنوان یک معمار در جامعه بسیار کلیدی است و مدارس بهترين و مناسب ترين مكان براي اجراي برنامه هاي پيشگيرانه به شمار مي روند. در نتیجه تاکید ما مبنی بر نیاز به همکاری تعامل با آموزش و پرورش است.
کریمی کیا در ادامه با اشاره به عنوان اصلی طرح "توانمند سازی دانش آموزان مناطق کم برخوردار"،گفت: هدف اصلی این طرح، کمک و ساماندهی دانش آموزانی است که بنا به دلایل مختلف، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از تحصیل بازمانده اند. در حقیقت این طرح بدنبال این است که دانش آموزان این مناطق را به بهانه های مختلف در حوزه های فرهنگی و هنری تحت پوشش قرار دهد.
این مقام مسئول گفت: از یک ماه و نیم گذشته با همکاری آموزش و پرورش در هفت منطقه کم برخوردار این طرح آغاز شد. امروز گرد هم آمده ایم تا بتوانیم طرح توانمندسازی دانش آموزان مناطق کم برخوردار را رسما با همکاری های بین بخشی آغاز کنیم.
وی مدرسه را نهاد اصلی جامعه دانست و افزود: این طرح برگرفته از کشور های توسعه یافته است، بنابراین دانش آموزان باید بتوانند در این نهاد بعنوان فردی مفید و کارآمد در آینده به رشد و تکامل برسند.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان به رتبه دوم خوزستان به لحاظ حاشیه نشینی اشاره و تاکید کرد:هدف ما دیده شدن این دانش آموزان در سطح جامعه است،بنابراین با توجه به فرصت ها و پتانسیل های موجود در فصل تابستان برنامه های اردویی، آموزش بهداشت فردی و حقوق شهروندی را برای این آینده سازان کشور تدارک دیده ایم.
کریمی کیا از همه شهروندان دغدغه مند خواست در این امر مهم با مسئولان و آموزش و پرورش همکاری کنند تا فضای مناسب تری را برای دانش آموزانی که قادر به ادامه تحصیل نیستند،فراهم شود.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از مشکلات امروز آسیب های اجتماعی در سایه جناح بندی ها و دعواهای سیاسی شکل گرفته است. بنابراین مدیرانی که در حوزه اجتماعی و فرهنگی تاثیرگذارند باید به دور از اختلاف سلایق ، تنها به فکر انجام وظایف خود در حوزه اجتماعی باشند و از سیاسی کردن مسائل اجتماعی اجتناب کنند.
وی در پایان با اشاره به طرح شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل گفت: این طرح با همکاری اداره کل بهزیستی و آموزش و پرورش خوزستان در حال اجراست که یکی از اتفاقات خوب بشمار می رود. علاوه بر طرح یاد شده ،چند طرح دیگر در حوزه اجتماعی با همیاری و همکاری سازمان های مردم نهاد در سطح اهواز و استان در حال برگزاری است.
در ادامه این مراسم، محمود معزی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان نیز از تحصیل قریب یک میلیون دانش آموز در استان خوزستان خبر داد و گفت: این نسل نیاز به سازندگی دارد .طرح توانمند سازی یک برنامه فوق برنامه عادی است که در راستای جهت گیری مناسب دانش آموزان در حوزه مسائل شخصیتی و اجتماعی اجرا می شود.
معزی افزود: تعلیم و تربیت غیر رسمی جذاب و شیرین اطراف دانش آموزان را گرفته و دانش آموزان را به خود جذب کرده است. باید مانع نهادینه شدن این رفتار در دانش آموزان شد، ادامه این روند دانش آموز را از تربیت اسلامی، حرفه ای و اجتماعی و مهارتی دور می کند.
وی در ادامه اظهار کرد: رسانه های اثر گذار بر دانش آموزان را مشاهده کنید، دانش آموزان هرکدام سرگرم کار خود به وسیله بازی های رایانه ای شده اند . فرد از زمان تولد تا اتمام تحصیل ۹۰۰ جمعه همراه خانواده می گذراند چقدر از این ایام را خانواده ها کنار فرزندان بودند؟
وی تصریح کرد: اداره کل امور اجتماعی استان خوزستان و اداره کل آموزش و پرورش خوزستان با ورود به این معضل قصد دارند به این آموزش غیررسمی خاتمه دهند. ما معتقدیم با همکاری بین بخشی در حوزه آموزشی ، دانش آموزان و مسئولین تعامل مثلثی خوبی را ایجاد می کنند که نتیجه آن ضریب موفقیت دانش آموزان را به همراه خواهد شد.
معزی تصریح کرد: هر چه کودکان ما در مهارت های زندگی توانمندتر شوند برای یک استقلال دوره بعد از دبیرستان و ورود به جامعه شهروندی آماده می شوند. آن ها از دوره پیش دبستانی با مهارت های زندگی و الفبا آموزش داده می شود، دوره بعد دوره اجتماعی شدن در دوره ابتدایی دوم است و بعد از آن دوره تکوین شخصیت در دوره متوسط اول که استقلال آن در دوره متوسط دوم رخ می دهد.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش پرورش استان خوزستان افزود: این طرح یک پروسه در آموزش و پرورش است. در شرایط فعلی کودکان پنج - شش ساله ساله بعضا از یک استاد دانشگاه در حوزه رایانه مهارت بیشتری دارند. در مسائل فضای مجازی و رایانه ای در صورتی که این اتفاق نباید رخ دهد. کودک باید به بازی های کودکانه بپردازد، بلوغ زود رس نباید انجام بپذیرد. توانمند کردن دانش آموز با ابزارهای مرتبط را در دستور کار خود قرار داده ایم. هرچند مدیران و معلمان تنها دغدغه آموزشی دارند و وقت صرف کردن برای این امور باقی نمی ماند.
وی عنوان کرد: یک مدرسه خوب و شاداب، یک مدرسه ایدهآل یافتنی نیست، که خانواده ها به دنبال آن هستند، شهر و مدرسه خوب یافتنی نیست بلکه ساختنی است . به این نکته اعتقاد دارم که به آن اشاره می کنم. مردم باید اثر بخشی برنامه های دولت و آموزش پرورش را لمس کنند.
معزی در پایان با اشاره به اینکه باید اعتماد بین مدرسه و خانواده ها توسط دولت برقرار شود گفت: لازم می دانم از دکتر کریمی کیا مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان به دلیل اعتماد و باوری به اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان دارند ، تقدیر و تشکر کنم .