جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۵ | Friday , 25 July 2025
کد خبر: ۲۱۸۱۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۳ - ۲۶ تير ۱۳۹۶
در نشست خبری مدیرکل بهزیستی استان خوزستان با اصحاب رسانه مطرح شد:

مدیرکل بهزیستی خوزستان: قوانین سخت در بحث فرزندخواندگی به علت بالا بودن تقاضا نسبت به عرضه/11 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی به مددجویان بهزیستی استان

33 هزار خانواده تحت پوشش این اداره‌کل هستند، 56 کلینیک مددکاری و موسسه خیریه با ما همکاری دارند
آراس_ شکوفه پایدار

همزمان با آغاز هفته بهزیستی نشست خبری مدیرکل بهزیستی استان خوزستان با اصحاب رسانه برگزار شد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان: قوانین سخت در بحث فرزندخواندگی به علت بالا بودن تقاضا نسبت به عرضه

غلامرضا صدیق راد مدیرکل بهزیستی خوزستان در این نشست خبری که صبح امروز 26 تیر ماه برگزار شد با بیان اینکه شعار امسال سازمان بهزیستی، "بهزیستی محور مسوولیت و سلامت اجتماعی" است گفت: همه ما بیشتر سلامت جسمی را مد نظر داریم درحالی که سلامت روانی و اجتماعی دو بخش مهم می باشد، باید در کارکرد آن بازبینی شود. 

وی ادامه داد: نیاز است که سلامت اجتماعی در دل تحول نظام سلامت جای گیرد. مقوله هایی مانند خشونت، کودک آزاری، خودکشی، طلاق، فرار و مسائلی از این دست باید در مقوله طرح نظام سلامت قرار گیرد، امیدواریم اعتبار خاص برای آن در نظر گرفته شود چراکه با انجام این کار بسیاری از مشکلات را می توان پیشگیری کرد. از اصحاب رسانه درخواست داریم تا به این موضوعات توجه ویژه داشته باشند.  

مدیرکل بهزیستی خوزستان بیان کرد: در 3 سطح پیشگیری انجام می شود پیشگیری اولیه، پیشگیری ثانوی و پیشگیری ثالثه. در مسائل جسمی، روانی و در مسائل اجتماعی باید این پیشگیری ها  انجام شود. به نظر می رسد مقوله سلامت اجتماعی بسیار وسیع است و نیاز است که در طرح تحول نظام سلامت قرار گیرد.


اجرای طرح غربالگری ناشنوایی در استان خوزستان

صدیق راد با بیان اینکه سامان بهزیستی در سه حوزه توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری از محدودیت ها و آسیب های اجتماعی فعالیت می کند تصریح کرد:  برخی از خدمات سازمان بهزستی قابل مشاهده و برخی دیگر از خدمات غیرقابل مشاهده هستند.

 خدمات غیرقابل مشاهده شامل 153 وظیفه می باشد. مانند طرح غربال گری ناشنوایی که از کودک تازه متولد شده تست شنوایی گرفته می شود چنانچه تشخیص داده شود که کودک ناشنواست از همان دوران کودکی کاشت حلزون انجام می شود. 

این کاشت 6 میلیون هزینه دارد که سازمان تامین اجتماعی نصف این مبلغ  را پرداخت می کند، بعد از این مرحله، مرحله تربیت شنیداری انجام خواهد گرفت که هزینه 6 ماه تربیت شنیداری را سازمان بهزیستی پرداخت می کند.

وی نمونه دیگری از خدمات غیرقابل مشاهده سازمان بهزیستی را در حوزه پیشگیری از محرومیت ها و آسیب های اجتماعی طرح پیشگیری از تنبلی چشم عنوان کرد و گفت: این طرح توسط کارشناسان سازمان بهزیستی آزمایش می شود، در این طرح که ساده به نظر می رسد بسیاری از کودکانی که در آینده نابینا می شدند به وسیله این آزمایش نجات پیدا خواهند کرد.

ارائه خدمات توانبخشی به معلولین تحت پوشش بهزیستی

مدیرکل بهزیستی خوزستان به خدمات درحوزه توانبخشی اشاره کرد و بیان داشت: خدمات دیگر به معلولین جسمی و ذهنی و معلولینی که دچار مشکلات روحی و روانی هستند به صورت مستمری ماهیانه و همچنین به صورت خدمات توانبخشی از قبیل ویلچر، سمعک، عصار، واکر و تشک مواج به صورت رایگان در اختیار افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار می گیرد.

صدیقی راد همچنین با بیان اینکه معلولین ذهنی بر اساس بهره هوشی درجه بندی می شوند افزود: بهره هوشی زیر 25 در مراکزی نگهداری می شوند، معلولینی که بهره هوشی آن ها بین 25 تا 50 هست در مراکز تربیت پذیر ما صبح تا ظهر خدمت می گیرند، یارانه این افراد را سازمان بهزیستی پرداخت می کند.  معلولینی که آموزش پذیر هستند و بهره هوشی آن ها بین 50 تا 70  است در مراکز روزانه سازمان خدمات دریافت می کنند.

وی گفت: این خدمات در سطوح مختلف در شهر و شهرستان ای استان خوزستان در حال ارئه می باشد.

مدیرکل سازمان بهزیستی خوزستان اظهار کرد: معافیت از خدمت فرزندان خانواده هایی که معلول دارند انجام می شود، همچنین همه معلولین دانشجو تحت پوشش حمایتی سازمان بهزیستی هستند و شهریه دانشجویی این معلولان در مقاطع مختلف لیسانس، فوق لیسانس و دکتری پرداخت می‌شود.

17هزار و 834 نفر مستمری بگیر تحت پوشش سازمان

صدیقی راد مستمری بگیران تحت پوشش سازمان را 17هزار و 834 نفر عنوان کرد و گفت: بقیه معلولین از خدمات جانبی بهزیستی استفاده می کنند. به 24 هزار معلول در روستاها خدمات ارائه می شود همچنین 2هزار معلول در مراکز سازمان بهزیستی نگهداری  می شوند و از خدمات سازمان بهره مند می شوند. 


وی افزود: در سال گذشته مبلغی بالغ بر 10 میلیارد تومان اعتبار هزینه برای مراکز  تحت پوشش خود هزینه داشه ایم. 3هزار  859نفر در مراکز روزانه ما از خدمات بهره مند می شوند، سال گذشته 11 میلیارد اعتبار پرداخت شد.

صدیقی راد عنوان کرد: در دفتر پیشگیری از معلولیت ها 15مرکز مشاوره ژنتیک طرف قرارداد خود داریم ، زوج ها پیش از ازدواج به این مراکز مراجعه می کنند. در 3 سطح خدمات به صورت مشاوره، مصاحبه و آزمایش ژنتیک انجام می شود.  تاکنون برای 12 هزار زوج شامل 24 هزار نفر غربالگری ژنتیک در بحث مشاوره در استان خوزستان انجام شده است؛ همچنین 30 مرکز غربالگری شنوایی به صورت فعال وجود دارند که تاکنون غربالگری شنوایی را برای 85 درصد از جامعه هدف انجام داده‌اند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان همچنین اظهار کرد: بهزیستی خوزستان 96 مرکز ترک اعتیاد،70  مرکز درمان سرپایی یا متادون درمانی، دو مرکز تی سی و 15 مرکز کاهش آسیب دارد. همچنین 78 مرکز مشاوره روان‌شناسی و 6 مرکز سلامت روانی محلی از  بهزیستی استان خوزستان مجوز اخذ کرده‌اند. 44 کارگاه سلامت اجتماعی و 54 موسسه غیردولتی نیز در زمینه آسیب‌های اجتماعی با بهزیستی خوزستان همکاری دارد.

وی در خصوص فعالیت‌های بهزیستی خوزستان در حوزه اجتماعی با تاکید مبنی بر این‌که حوزه اجتماعی خدمات گسترده‌ای را در بر می‌گیرد بیان داشت: در این حوزه، در دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی - خط اورژانس اجتماعی 123 خدمات سیار اورژانس اجتماعی، پایگاه خدمات اجتماعی، مداخلات خانواده به‌منظور کاهش طلاق و مداخله در بحران‌های فردی و خانوادگی را ارائه می‌دهد.

پرداخت 44 میلیارد تومان وام اشتغال‌زایی به مددجویان خوزستانی در سال جاری


صدیقی راد با بیان اینکه سال گذشته حدود 11 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی به مددجویان بهزیستی استان پرداخت شد گفت: در رابطه با اقدامات بهزیستی برای اشتغال‌زایی مددجویان تحت که سال گذشته حدود 11 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی به مددجویان بهزیستی استان پرداخت شد. در این راستا 963 نفر مددجویان، وام‌های 10 تا 15 میلیون تومانی دریافت کردند. برای امسال رقم این تسهیلات 44 میلیارد تومان تعیین و مقرر شده که توسط بانک‌ها این مبلغ به بهزیستی برای اعطای وام‌های اشتغال‌زایی پرداخت شود.

مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به اینکه حدود 33 هزار خانواده تحت پوشش این اداره‌کل هستند، افزود: 56 کلینیک مددکاری و موسسه خیریه در زمینه ارائه خدمات به این خانواده‌ها با ما همکاری دارند و برخی از فعالیت‌های بهزیستی به این کلینک‌های مددکاری واگذار می‌شود که این امر از یک طرف منجر به اشتغال‌زایی و از طرف دیگر منجر به کاهش بار سنگین مسئولیت‌های بهزیستی می‌شود. سال گذشته 21 هزار پرونده به این کلینیک‌ها ارجاع دادیم.

صدیق‌راد تصریح کرد: حدود 13 هزار و 500 دانش‌آموز بی‌سرپرست یا بدسرپرست تحت پوشش بهزیستی خوزستان از خدمات پیش‌بینی‌شده بهره‌مند می‌شوند؛ همچنین 180 کودک بی‌سرپرست در مراکز بهزیستی خوزستان نگهداری می‌شوند. در مجموع 85 هزار معلول در سطح استان خوزستان خدمات توان‌بخشی دریافت می‌کنند که این خدمات طیف وسیعی را شامل می‌شود.

وی به طرح‌های در دست افتتاح بهزیستی خوزستان به مناسبت هفته بهزیستی اشاره کرد و گفت: به‌زودی 15 پایگاه خدمات اجتماعی در مناطق مختلف استان به‌ویژه مناطق حاشیه‌ای، 11 اورژانس اجتماعی در 11 شهرستان، مرکز اقامتی بهبودی و بازتوانی بانوان دزفول و دو مرکز سرپناه شبانه بانوان در شهرستان‌های آبادان و اهواز افتتاح می‌شوند. همچنین اجرای یک طرح بسیار پیشرفته به‌صورت پایلوت در شهرهای آبادان و اهواز با راه‌اندازی دو مرکز پشتیبانی با عنوان اس ای در برنامه است.

پرداخت 11هزار میلیارد ریال کمک بلاعوض بابت احداث 280 واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی

مدیرکل بهزیستی خوزستان از پرداخت 11هزارمیلیارد ریال کمک به صورت بلاعوض بابت احداث 280 واحد مسکونی به مددجویان تحت پوشش این اداره‌کل در سال گذشته خبر داد و گفت:  برخی مددجویان بهزیستی نیز مانند سایر اقشار جامعه متقاضی مسکن مهر شدند و در این میان بهزیستی کمک‌های بلاعوض به این مددجویان بابت خرید مسکن مهر کرده است. تاکنون در مجموع 800 میلیون تومان به مددجویان متقاضی مسکن مهر در شهر جدید رامین پرداخت کرده‌ایم.

وی افزود: انتظار داریم سازمان های دولتی رد برخی از زمینه ها  از بهزیستی حمایت کنند. 

صدیق‌راد خاطرنشان کرد: بهزیستی از سازمان‌هایی است که تخصیص کلیه اعتبارات آن به‌صورت صد درصدی همواره انجام می‌شود اما با توجه به طیف گسترده خدماتی که اقشار تحت پوشش بهزیستی باید دریافت کنند، این اعتبارات متاسفانه برای ارائه کلیه این خدمات کفاف نمی‌دهد.

در بحث فرزندخواندگی تقاضا بیشتر از عرضه است

در پایان معاون امور اجتماعی بهزیستی خوزستان به بحث قوانین دست و پاگیر فرزند خواندگی اشاره کرد و گفت: آینده کودک برای ما بسیار مهم است. تقاضا ها بسیار بیشتر از عرضه می باشد. 20کودک در شیرخوارگاه داریم. برخی از کودکان هم به دلایل احکام قضایی امکان واگذاریشان وجود ندارد. نمی توان به سرعت کودک را واگذار کرد.قوانین دست و پاگیر هستند. خانواده ای دارای موقعیت اجتماعی مناسب به راحتی به آن ا کودک واگذار شده است.

گزارش تصويري/ نشست خبري مديركل بهزيستي خوزستان با اصحاب رسانه  همزمان با آغاز هفته بهزيستي

گزارش تصويري/ نشست خبري مديركل بهزيستي خوزستان با اصحاب رسانه  همزمان با آغاز هفته بهزيستي

گزارش تصويري/ نشست خبري مديركل بهزيستي خوزستان با اصحاب رسانه  همزمان با آغاز هفته بهزيستي
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عباس کلاهچی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۰
0
0
باسلام خسته نباشی ازشمادرخواست دارم به مشکلات م رسیدگی کن بنده خدابهزیستی اهوازتاکنون کمک به مانکرده نه مستمری نه مسکن ونه وام نه سبدکالا جوابم پاسخگونمیباشدمن متاهل هستم دوتافرزنددارم خود م وهمسرم هردوناشنوامیباشم میخوام باهمسرم جدابشم نداشتم مالی وخرج فرزندانم تهیه کنم اکنون مستاجر هستم بامادرم زندگی میکنم دراتاق 30مترزندگی میکنم کسی نیست ماروحمایت کنه بهزیستی توجه به مانمیکنه ازشماخواهش دارم به ماکمک کنید اول خدابعدشما اگرپیام خواندی جواب بده باتشکر
عباس کلاهچی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۰
0
0
باسلام خسته نباشی ازشمادرخواست دارم به مشکلات م رسیدگی کن بنده خدابهزیستی اهوازتاکنون کمک به مانکرده نه مستمری نه مسکن ونه وام نه سبدکالا جوابم پاسخگونمیباشدمن متاهل هستم دوتافرزنددارم خود م وهمسرم هردوناشنوامیباشم میخوام باهمسرم جدابشم نداشتم مالی وخرج فرزندانم تهیه کنم اکنون مستاجر هستم بامادرم زندگی میکنم دراتاق 30مترزندگی میکنم کسی نیست ماروحمایت کنه بهزیستی توجه به مانمیکنه ازشماخواهش دارم به ماکمک کنید اول خدابعدشما اگرپیام خواندی جواب بده باتشکرمن هشت سال ثبت نام کردم برای مسکن امامسکن مهرخیلی بدخانه کوچک وهم رادوره بخاطرناشنوابودن برایمان سخت هست توروخداالتماست میکنم کمک کن ببخشید این نامه من نوشتم بخاطرزندگی هروززندگی سختترمیشه
نظرات بینندگان
آخرین اخبار