به گزارش آراس: دکتر غلامرضا شریعتی در دیدار اعضای تحریریه خبرگزاری ایسنای خوزستان با استاندار که در مهمانسرای شهید رجایی برگزار شد، ابتدا در خصوص عملکرد دولت یازدهم و برنامههای دولت دوازدهم در استان به صحبت پرداخت و گفت: دولت یازدهم یکسری اقدامات برای حل مشکلات کل کشور انجام داد. دولت در شرایط سختی که نرخ تورم بالا و رکود بر کشور حاکم بود، کشور را تحویل گرفت. شرایط رکود تورمی، بدترین وضعیت اقتصادی یک جامعه است که در زمانی که دولت یازدهم کشور را تحویل گرفت، شاهد چنین شرایطی بودیم.
موفقیت دولت یازدهم در کنترل تورم و تحریمهای بینالمللی
وی تصریح کرد: در ابتدا که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد، در زمینه مسایل بینالمللی، کشور شرایط مناسب و مطلوبی نداشت و تحریمهای گسترده بر کشور حاکم بود، همچنین در داخل بیانضباطیهای مالی در زمینههای مختلف کم نبود و این مسایل سیستم اجرایی را تاحدود زیادی زمینگیر کرده بود و کار آنطور که باید پیش نمیرفت. در این شرایط با تدابیری که مقام معظم رهبری داشت و سیاستهایی که دولت براساس آن تدابیر، طراحی کرد؛ ابتدا تلاش شد تا تورم کنترل شود. همچنین در جهت رفع تحریمهای بینالمللی با رعایت حفظ عزت کشور و براساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، تلاشهایی انجام گرفت. خوشبختانه دولت با این تلاشها، هم در زمینه کنترل تورم و هم از بابت مسایل بینالمللی موفقیتهای چشمگیری کسب کرد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه دولت بیانضباطیهای مالی را کنار گذاشته و خود را در خرجکرد مقید کرده است، اظهار کرد: مشکلی که در کشور وجود داشت، مشکل رکود بود که خوشبختانه سال آخر دولت با توجه به آمارهایی که وجود دارد، از رکود نیز خارج شدیم؛ بنا به آمار بانک مرکزی، 12درصد و براساس اعلام مرکز آمار ایران، کشور رشد بالای هشت درصدی را تجربه کرد و کاملا از رکود خارج شد. این اقدامات، کارهایی بسیار سخت و طاقتفرسا در اقتصاد یک کشور است که براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، انضباطهای مالی و سختگیریهای بودجه در خرجکرد دولت، محقق شده است.
شریعتی گفت: چند سال است که ثبات بر بازار حاکم شده است. ثبات که باشد، به انسان فرصت برنامهریزی میدهد تا بتواند برای آینده خود، بنگاه اقتصادی و تشکیلات خود برنامهریزی کند اما وقتی تورم باشد و ثباتی در اقتصاد وجود نداشته باشد، قدرت برنامهریزی از انسان گرفته میشود و دیگر نمیتواند در آن سیستم برنامهریزی داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مسایل که دولت به آن اهتمام جدی ورزید، بحث محیطزیست است. اولین مصوبه دولت آن بود که هیچ پروژهای بدون پیوست زیستمحیطی نباید در کشور اجرا شود.
مسایل خوزستان در دولت یازدهم، ویژه دیده شد
استاندار خوزستان در ادامه در خصوص اقدامات دولت یازدهم در خوزستان، عنوان کرد: دولت یازدهم به طور ویژه مسایل خوزستان را بررسی و به آن نگاه کرد. در خوزستان دولت یک کار روزمره عامهپسند که رضایت موقت مردم را به همراه داشته باشد، انجام نداد. دولت بزرگترین طرح کشاورزی تاریخ ایران موسوم به طرح "550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری" را در استان آغاز کرد.
شریعتی بیان کرد: دستور اجرای طرح 550 هزار هکتاری در سال 1375 توسط مقام معظم رهبری در سفر به خوزستان داده شد، اما روند آن با سرعت بسیار پایینی در سالهای مختلف انجام شد تا اینکه دولت یازدهم با سفر به استان خوزستان دستور اجرای آن را صادر کرد. کار احیاء اراضی خوزستان، روند خود را آغاز کرده و تاکنون بیش از 270 هزار هکتار از اراضی خوزستان احیا شده است که این میزان تا پایان امسال به حدود 312 هزار هکتار خواهد رسید.
استاندار خوزستان با بیان اینکه اجرای طرح 550 هزار هکتاری توسط دولت یازدهم باعث خلق ثروت دائم برای مردم خوزستان شده است، گفت: این کار ماندگار و پایدار باعث شده تا تولید محصولات کشاورزی در کشور، بیمه شود. همچنین به خلق ثروت جدید و ایجاد امنیت غذایی برای مردم پرداخته است و به رشد و توسعه پایدار نیز کمک شایانی میکند.
وی اظهار کرد: در سال آبی 95 - 94 وضع بارندگی استان بسیار مطلوب بود و در آن سال کشاورزان یک میلیون و 400 هزار تن گندم تحویل سیلوها دادند، اما سال آبی 96 - 95 سال مناسبی از نظر بارندگی نبود؛ به شکلی که بیشترین میزان کاهش نزولات جوی در استان خوزستان رخ داد و عملا کشت دیم بهجز در مناطق شمال استان کاملا از بین رفته بود.
شریعتی افزود: در این زمینه کارشناسان جهاد کشاورزی انتظار داشتند تا میزان خرید گندم از کشاورزان حدود 200 تا 300 هزار تن کاهش پیدا کند و خرید گندم به حدود یک میلیون و 150 هزار تن برسد اما با توجه به اقدامات انجامگرفته در بحث احیای اراضی، خرید گندم استان امسال یک میلیون و 360 هزار تن بود و فقط شاهد کاهش 40 هزار تنی خرید گندم در استان بودیم.
استاندار خوزستان بیان کرد: تولید نفتی که در استان توسط مناطقنفتخیزجنوب انجام شد، هم عزت ایران را برگرداند و هم به دلیل اینکه در یک فاصله کوتاه تولید نفت را به حدی که اوپک برای کشور تعیین کرده بود رساند، قابلیت و توان مهندسی جمهوری اسلامی ایران را نشان داد. این کار خدمتی است که مهندسین استان به کشور ارائه دادند و باعث شد تا ایران سرافرازانه در سازمانهای بینالمللی بدرخشد، زیرا هیچکس باور نمیکرد در یک مدت بسیار کوتاه، تولید نفت ایران چندین برابر شود.
بنگاههای اقتصادی بلاتکلیف، متولی پیدا کردند
شریعتی خاطرنشانکرد: یکی دیگر از اقدامات دولت یازدهم در استان، بحث بنگاههای اقتصادی بلاتکلیف در خوزستان بود که بهتدریج با اقدامات انجامشده وضعیت آنها مشخص شد و متولی پیدا کردند. گروه ملی صنعتی فولاد، کشت و صنعت هفت تپه، کارخانه قند دزفول و ... ازجمله بنگاههای اقتصادی بودند که با اقدامات دولت، متولی پیدا کردند.
وی با بیان اینکه دولت برای حل پنج مشکل زیربنایی خوزستان در 15 فروردینماه یک مصوبه برای استان در نظر گرفت، اظهار کرد: مساله آب و فاضلاب استان، بحث ریزگردهای خوزستان، فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری، مساله برق و پایداری آن، احیای کارون و طرح توسعه پایدار، ازجمله مسایلی هستند که دولت در مصوبه خود برای حل آنها تلاش خواهد کرد.
استاندار خوزستان ادامه داد: بند اول مصوبه در رابطه با مساله آب و فاضلاب بود که کار آن عملیاتی شده است، بند دوم مصوبه در زمینه ریزگردها نیز عملیاتی شد و از مهرماه نیز ادامه پیدا خواهد کرد. بند سوم این مصوبه در رابطه با طرح 550 هزار هکتاری است که اکنون فاز دوم آن در مرحله تدوین قرار دارد و روند اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: مساله برق نیز پس از طرح 550 هزار هکتاری آغاز خواهد شد و به یک جمعبندی در آن زمینه خواهیم رسید. این طرحها مواردی هستند که دولت خود را نسبت به خوزستان متعهد دانسته و نسبت به آنها اهتمام خواهد داشت؛ همچنین با نظر دولت، کل آبادان و خرمشهر جزو منطقه آزاد اروند محسوب شد و این مساله یکی دیگر از عنایتهای دولت یازدهم به استان خوزستان است.
شریعتی عنوان کرد: در غرب کارون تولید نفت از مخازن مشترک در زمانی که دولت کشور را تحویل گرفت، حدود 85 هزار بشکه بود اما اکنون تولید نفت در حوزه غرب بیش از 340 هزار بشکه است. در زمانی که دولت زمام امور را در دست گرفت، کشور عراق 185 هزار بشکه از مخزن مشترک غرب کارون تولید داشت اما ایران تنها 85 هزار بشکه از آن مخزن تولید میکرد؛ اکنون ایران حدود 340 هزار بشکه تولید میکند، در حالی که عراق 270 هزار بشکه از آن مخزن برداشت میکند.
کار دولت دوازدهم در خوزستان تاکید بر زیرساختها باشد
وی با اشاره به اینکه کار دولت دوازدهم نیز در استان خوزستان باید تاکید بر زیرساختها باشد، عنوان کرد: کاری که باید در دولت دوازدهم انجام گیرد، انجام مصوبات دولت در 15 فروردینماه امسال است تا مسایل زیربنایی استان ازجمله آب و فاضلاب، کشاورزی، ریزگرد و برق عملیاتی و اجرایی شوند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه باید مصوبات دولت را در زمینههای مختلف پیگیری کرد، افزود: بحث راهآهن اهواز - اصفهان را - که جزو قولهای رییسجمهور در استان چهارمحال و بختیاری بود - باید پیگیری کرد. آزادراه اهواز - ایذه - لردگان - اصفهان هم که یکی دیگر از مصوبههای دولت است، باید پیگیری شود تا بتوان با جذب سرمایهگذار، آن را اجرایی کرد.
شریعتی گفت: در زمینه توسعه سیستم برق، عملیات اجرایی نیروگاههای اندیمشک، واحد بخار نیروگاه بهبهان، واحد بخار نیروگاه ماهشهر و نیروگاه دزفول آغاز شده است و همچنین به دنبال احداث نیروگاه برق حمیدیه و رامهرمز هستیم تا بتوانیم این طرحها را عملیاتی کنیم. ایجاد پستهای برق مختلفی در استان و اهواز در حال انجام است که بخشی از آنها به اتمام رسیده و عملیات اجرایی تعدادی از آنها نیز آغاز شده است.
احداث اولین پستهای برق مقاوم برابر ریزگرد در خوزستان
استاندار خوزستان افزود: در این زمینه عملیات اجرایی ایجاد اولین پستهای برق GIS خوزستان با حضور وزیر نیرو در اهواز آغاز شده است. این پستهای برق در مقابل ریزگرد، باران و ... مقاوم هستند و اگرچه هزینه احداث این پستها حدود 1.5 برابر هزینه احداث پستهای برق معمولی میباشد اما قرار است با توجه به شرایط استان، از این به بعد تمام پستهایی که در استان احداث میشود، از نوع GIS باشد.
وی تاکید کرد: باید سعی کنیم مصوبات دولت را برای استان خوزستان پاسداری کنیم و در اجرای این مصوبات اهتمام بورزیم. در مناطق غرب کارون بنا است تا تولید نفت در 10 سال به یک میلیون و 200 هزار بشکه برسد که این کار نیازمند 100 میلیارد دلار سرمایهگذاری در قالب پروژههای IPC است.
شریعتی عنوان کرد: در این زمینه با همکاری وزارت نفت، امیدواریم تا این کار اجرایی شود تا هم زمینه اشتغال زیادی برای استان فراهم شود و هم از سرمایههای کشور در مخازن مشترک نفتی صیانت شود. امیدواریم در چهار سال آینده، استان خوزستان شرایط بهتری پیدا کرده و بتواند کاستیها را جبران کند و در حوزههای مختلف به وضعیتی متناسب با شان مردم برسد و زمینههای رشد و توسعه را بهدست آورد.
گرمای هوای اهواز یک هشدار برای پایبندی به توافقات جهانی
استاندار خوزستان در ادامه صحبتهای خود به گرمای هوا در خوزستان اشاره کرد و افزود: اهواز در مقاطعی گرمترین شهر دنیا بود. در مقاطعی شهرهای دیگری نیز این دمای بالا را تجربه کردند اما این مساله یک هشدار برای جامعه جهانی است تا به توافقات زیستمحیطی که ایجاد شده، پایبند باشند و در این زمینه گام بردارند.
وی با تصریح بر اینکه دولتها باید خود را به زیست بشر در زمین متعهد بدانند و هر کس باید به نوبه خود به تعهدات پایبند باشد، گفت: کشورهایی که آلودگیها و مشکلات بیشتری را برای محیطزیست ایجاد میکنند، باید متعهدتر باشند و در این زمینه گامهای اساسیتری بردارند.
شریعتی ادامه داد: باید از مستمر بودن این شرایط و گرمای هوا جلوگیری شود و در این زمینه باید همه در کنار هم تلاش کنند و اهتمام بورزند و روند تغییرات اقلیمی را که در حال رخ دادن است، کُند کرد تا بهتدریج مشکلات به وجود آمده در بحث محیطزیست کاهش پیدا کند.
رشد 13 تا 14 درصدی مصرف برق در خوزستان
وی در خصوص وضعیت برق با توجه به گرمای بیسابقه در استان، بیان کرد: رشد مصرف برق بهطور عادی در استان خوزستان سالانه حدود پنج تا هفت درصد بوده اما امسال این میزان حدود 13 تا 14درصد و کمتر قابل پیشبینی بوده است. امسال مصرف برق تهران حدود 8800 مگاوات بوده است، اما در چند روز گذشته در خوزستان میزان مصرف برق به 8025 مگاوات رسید و این مساله در حالی است که حدود 150 مگاوات نیز از مصرف صنایع فولاد خوزستان کم کردیم.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: با وجود مدیریت مصرف از طریق تعطیلی ادارات در ساعت 13، شاهد این میزان مصرف در استان خوزستان هستیم، در غیر این صورت میزان مصرف بسیار بیشتر خواهد بود. در خوزستان سعی شده تا هم ظرفیتهای جدید در بحث برق ایجاد شود و هم مدیریتهایی در مصرف برق اعمال شود تا بتوانیم این مسایل را حل کنیم. سعی میکنیم با مدیریت امور، تابستان امسال را نیز بدون کمترین مشکل در بحث برق پشت سر بگذاریم.
ارتقاء جایگاه آموزش استان در کشور
شریعتی همچنین در خصوص مشکلات آموزش و پرورش و آموزش عالی در استان و برنامههای دولت برای رفع این چالشها، گفت: ما فاصله زیادی در این بخش با کشور داشتیم که خدا را شکر حرکت جهت بهبود وضعیت این بخش آغاز و نتایجی نیز کسب شده است. طی این سالها بهتدریج روند صعودی را طی کردهایم؛ در قبولیهای کنکور سالبهسال رتبههای بهتری را بهدست آوردهایم و در بخش پیشدبستانی نیز با ارادهای که جزم شد، رتبه اول را در سطح کشور کسب کردیم که در این بخش طی سالهای آتی آمار ترک تحصیل ما کمتر خواهد شد و مساله دانشآموزان دو زبانه را که باعث بازماندگی از تحصیل میشد، جبران و حل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تلاش میشود که سطح تحصیلی بهتدریج ارتقا داده شود، ادامه داد: متوسط معدل دانشآموزان استان در مقطع متوسطه به مقدار قابلتوجهی افزایش پیدا کرده و این معدل به بیش از 1.5 نمره ارتقا یافته است که رقم قابل ملاحظهای است. مجموعه مدیریت استان نیز به ادامه این روند و مسیر متعهد است.
استاندار خوزستان بیان کرد: اعتبارات آموزش و پرورش ملی است و اگر استانی بود میتوانستیم با کم کردن از سهم دستگاههای دیگر، به آموزش و پرورش کمک کنیم؛ البته این امر بهمنزله آن نیست که به این بخش کمک نمیکنیم. ما به بخش نوسازی مدارس و در حوزه ساختوسازها کمک میکنیم، در بحث نرمافزاری آموزش و پرورش نیز متعهد هستیم.
به برچیده شدن مدارس کانکسی اصرار داریم
شریعتی با اشاره به پتانسیل و ثروت بسیار استان، گفت: خوزستان استان فقیری نیست و دستگاهها و سازمانهای بزرگ و ثروتمندی در خوزستان وجود دارند که متعهد به ارائه خدمات اجتماعی هستند و حداقل در زمان مدیریت من، به انجام این مهم متعهد شدهاند و متعهد نیز بودهاند و کمکهای بسیار قابل ملاحظهای را در حوزههای مختلف به سیستم آموزشی داشتهاند. این تعهد همچنان ادامه خواهد داشت، یعنی این سازمانها و شرکتها به ادامه انجام تعهد و حمایت خود موظف هستند.
وی عنوان کرد: جلساتی را با آموزش و پرورش در خصوص مشکلاتشان داشتهام و بهصورت مرتب نیز شورای آموزش و پرورش و شورای فوقالعاده آن تشکیل شده است. همچنین بحث کنکور بهصورت ویژه دیده شده است و تاکید داشتیم که مدارس کانکسی برچیده شوند و به انجام این مهم تا سال 97 اصرار داریم؛ همچنین در تفاهمهایی که با بنیاد برکت داشتیم، تاکید ما بیشتر بر مدارس موجود در شهرستانهای آسیبپذیر و در تفاهمهایی که با سازمانهای دیگر داشتیم، تاکید ما بر مسایل آموزشی بوده است.
تفاهمهایی برای پوشش کنکور توسط بنگاههای اقتصادی
استاندار خوزستان با اشاره به دیگر تفاهمنامهها در حوزه آموزش و پرورش، گفت: اخیرا نیز تفاهمی با غرب کارون داشتهایم و آنها را متعهد کردهایم که حداقل تا پنج سال آینده کلاسهای کنکور دشتآزادگان، هویزه و بستان را پوشش دهند و ارائه سرویس داشته باشند؛ همچنین منطقه آزاد را موظف و مکلف کردیم که بحث کنکور شهرستانهای آبادان و خرمشهر را بهصورت کامل پوشش و تجهیز مدارس را نیز انجام دهد.
شریعتی افزود: منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر را موظف کردهایم که حوزه ماهشهر را پوشش دهد و نسبت به هزینههای کنکور و دیگر هزینههای آموزشی آن نیز متعهد باشد. سایر شرکتها را برای سرویسدهی به دیگر مناطق استان در نظر گرفتهایم؛ از این بابت، هم اراده جدی در استان وجود دارد و هم اینکه مدیران با نهایت علاقه به انجام کار اهتمام میورزند و امیدواریم که طی چند سال آینده میوه این اقدامات به ثمر برسد.
وی بیان کرد: اینها اقدامات طولانیمدت محسوب میشوند که مداومت در انجام کار را میطلبد. من فکر میکنم این اقدامات در جهت ساخت انسان و توسعه آینده استان نقش دارند و باعث میشود که بعضا اگر کودکان با استعدادی هستند که برای آینده خود آرزوهایی دارند ولی امکان تامین آن را ندارند، شرایط برایشان فراهم شود. این اقدامات عدالت اجتماعی را در سطح استان گسترش میدهد و انشاءالله وظیفه همه است که ارائه خدمات به مردم بهویژه در بخش آموزشی را بهصورت ویژه ببینیم و حمایت کنیم. تلاش ما این است که وقت بیشتری را به این بخش اختصاص دهیم.
کارهای آزمایشگاهی خوزستان گاهی تنه به تنه تهران میزند
استاندار خوزستان در ادامه درباره وضعیت و کیفیت خدمات بهداشت و درمان در سطح استان و چالشها و مسایل این حوزه اعم از مشکلات بیمارستانها و مراکز درمانی و کمبود پزشک متخصص در برخی مناطق، نیز اظهار داشت: نیروی متخصص در بیشتر شهرستانهای استان وجود دارد و پزشکان بسیار خوبی داریم که حقیقتا قدر آنها را نمیدانیم. کارهای آزمایشگاهی خوزستان در اموری تنه به تنه تهران میزند و در بخشی، تهران هم نمیتواند کار را همانند استان خوزستان انجام دهد؛ بههرحال باید بهترینها را اراده کنیم و بهترین خدمت را هم ارائه دهیم.
شریعتی با بیان اینکه باید سعی کنیم با تکنولوژی پیش برویم، گفت: قبول دارم که برخی دوستان حداقلها را انجام میدهند ولی معتقدم که مردم ما شایسته بهترینها هستند و باید بهترین خدمات به آنها ارائه شود؛ من در حوزه کاری شخصیام سعی بر انجام این مهم داشتهام و تلاشم بر استفاده از بهترین دستگاهها و مواد آزمایشگاهی بوده و در حوزه استانی نیز سعیام بر انجام همین موضوع بوده است.
استاندار خوزستان تصریح کرد: تاکید من به مدیران این بوده که باکیفیتترین وسایل تهیه شود تا خدمت بهتری به مردم ارائه شود. زمانی که من استاندار نبودم، دستگاهی در تهران با حضور وزیر بهداشت راهاندازی شد که از طریق تلویزیون نیز نشان داده شد و همان دستگاه در همان روز در اهواز هم راهاندازی شد ولی حتی از شبکه استانی هم نخواستیم که این کار پخش شود.
طرح تحول نظام سلامت باید متناسب با شرایط جامعه پیش برود
وی افزود: در حوزه بهداشت و درمان، علم و تکنولوژی باهم است و اگر هر دو باهم باشند، خدمات بهتری ارائه میشود. یکی از خدمات عظیم دولت نیز "طرح تحول نظام سلامت" و کاری عظیم و ارزشمند است، اما برای اینکه طرح با شکست مواجه نشود، الزاماتی برای ما مطرح است و باید متناسب با شرایط جامعه آن را پیش ببریم و فقط به سمت ارائه آخرین تکنولوژیها نرویم؛ چراکه طرح باتوجه به اینکه عام است و خصوصی نیست، شکست میخورد، البته در تشخیص نباید مشکلی به وجود بیاید و باید موضوع مدیریت شود.
استاندار خوزستان ادامه داد: کار باید به صورتی باشد که ارزشافزوده چرخش پول نیز در کشور ایجاد شود که در این زمینه سازمان تامین اجتماعی و هلالاحمر و همچنین شرکتهای بخش خصوصی میتوانند بهعنوان بال و کمکحال، به وزارت بهداشت و دولت کمک کنند، به صورتیکه جذب این سرمایه و ارزشافزوده را این دستگاهها ایجاد کنند تا هم به مردم خدمات ارائه شود و هم اینکه پول از کشور خارج نشود، اما اگر قرار باشد کل ارزشافزوده وارد کشور شود، هم اشتغال لازم در کشور ایجاد نمیشود و هم ممکن است در ادامه با مشکلاتی مواجه شویم؛ پس باید تلاش شود که نهایت استفاده از چرخش پول در این حوزهها در کشور ایجاد شود.
وضعیت استان در حوزه بهداشت و درمان بهتر شده است
شریعتی وضعیت استان در حوزه بهداشت و درمان را نسبت به گذشته بهتر ارزیابی کرد و گفت: البته این وضعیت، مطلوب ما نیست و باید اهتمام بیشتری بورزیم و باید همه در کنار هم به مدیریت دانشگاه علوم پزشکی و دانشکدههای آبادان، دزفول و بهبهان کمک کنیم تا خدمات بهصورت بهتر ارائه و رضایتمندی مردم بیشتر شود.
پرداخت سپرده آرمانیها از طریق یک بانک
وی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی به مشکلات سپردهگذاران موسسات مالی و اعتباری ازجمله موسسه آرمان، توضیح داد: طی صحبتهایی که با مسوولان بانک مرکزی داشتم، تلاش بر این است که از طریق یکی از بانکها، سپردههای مردم به آنها پرداخت شود و رئیسجمهور نیز دستورات لازم در این زمینه را به بانک مرکزی صادر کرده است. خدا را شکر موفقیتهایی در زمینه هماهنگی و توافق به دست آوردهایم و امیدواریم که بهزودی این توافقات اجرایی شوند و سپردهگذاران محترم که از مردم استان خوزستان نیز هستند، از این دغدغه خارج شوند.
شریعتی خاطرنشان کرد: آنچه به نظر میآید این است که سپردهها قابل تامین است و امیدواریم با بررسیهای دقیقتری که میشود، به نتیجه برسیم. این کار از سوی ما رها نشده است و همچنان پیگیر هستیم تا هر چه زودتر نتیجه حاصل شود. کار سخت است و باید زمان داده شود تا با برنامهریزی و هماهنگی، مساله را حل کنیم.
تحت پوشش قرار دادن تمام تیمهای ورزشی امکانپذیر نیست
استاندار خوزستان در آخرین سوال مطرحشده، به دغدغه ورزش خوزستان در زمینه جذب اسپانسر با توجه به وجود دستگاهها و شرکتهای بزرگ در استان پاسخ داد و گفت: تیمهای زیادی در رشتههای مختلف در استان وجود دارند و همگی نیز میخواهند بهصورت حرفهای کار کنند که رسیدگی به همه آنها و تحت پوشش قرار دادن آنها خیلی امکانپذیر نیست. اگر در جایی نتیجه حاصل میشود، به دلیل تمرکز روی یک بخش است.
شریعتی عنوان کرد: شرکتها نمیتوانند فقط تیمهای ورزشی را تامین کنند، چراکه وظایف اصلی آنها چیز دیگری است و ارائه خدمات اجتماعیشان باید بین ورزش و آموزش و پرورش تقسیم شود. فکر میکنم در استان باید اهم و فیالاهم کنیم. رشتههای ورزشی متنوع هستند و توقع نیز وجود دارد؛ چارهی کار این است که روی برخی رشتهها تمرکز کنیم. پس از تهران، خوزستان تنها استانی است که سه تیم در لیگ برتر فوتبال کشور دارد و همین بار هزینهها را افزایش میدهد. پس اگر میخواهیم نتیجه بگیریم باید ملاحظاتی داشته باشیم و اگر تمرکز را پخش کنیم، بهجایی نمیرسیم.
وی افزود: سال گذشته در حفظ استقلال خوزستان، استان به حرکت درآمد و تامین منابع آن بهراحتی نبود. همین امسال نیز اگر استان تلاش نمیکرد، این تیم شکل نمیگرفت ولی متعهد شدیم و مبلغی را در اختیار آنها قرار دادیم و شرکتها را موظف کردیم که اسپانسر استقلال خوزستان شوند و انشاءالله از عهده کار برمیآییم.
استاندار خوزستان بیان کرد: شرکتهایی همچون ملیحفاری، مناطقنفتخیزجنوب و فولاد نیز تیمهایی را تحت پوشش دارند و در ازای آن، خوزستان موقعیتهای بسیار خوبی در رشتههای مختلف ورزشی دارد. پس شرکتها در حد بضاعتشان جهت کمک به ورزش ورود کردهاند و سعی میکنیم که برای انجام کار، بیشتر تشویقشان کنیم؛ همچنین جستهوگریخته به استقلال اهواز هم کمک میکنیم تا سرپا بایستد.
سه آسیب فعالیتهای رسانهای در خوزستان
در این نشست همچنین سیدعلیرضا علوی سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، به آسیبشناسی وضعیت رسانههای استان پرداخت و گفت: سه آسیب، فعالیتهای رسانهای استان را تهدید میکند که اگر برای این آسیبها فکری شود، میتوانیم استان خوبی از نظر رسانهای داشته باشیم. نگاه اول، نگاه کمیگرایی است و در این زمینه اگر رقابت تاسیس رسانهها بدون برنامه رخ دهد، ما شاهد رشد قارچگونه رسانههای خبری و تولید محتوای تکراری خواهیم بود.
وی ادامه داد: اکنون در فضای مجازی شاهد آن هستیم که یک خبر ساده، بارها و بارها بدون کمترین تغییری به دست ما میرسد که این مساله میتواند نگاه مردم را به رسانهها، به نگاهی بد و خستهکننده تبدیل کند و در نهایت به خروج از کانالهای خبری یا کم بازدید شدن اخبار منجر شود. باید با محوریت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری به این نکته توجه شود که اگر قرار است رسانهای در استان تاسیس شود، بتواند از نظر کیفی نیز در حد و اندازههای استان باشد.
علوی خاطرنشان کرد: اشتباه در تشخیص مسایل و مشکلات استان، آسیب دیگری است که باید در بحث رسانههای خوزستان مورد توجه قرار گیرد. در مواقعی در فضای رقابتی رسانهها، مسایلی که دارای اهمیت چندانی برای توسعه استان نیستند، تبدیل به یک مساله مهم میشوند و اشتباه در تشخیص مسایل و مشکلات باعث میشود تا رسالت اصلی رسانهها در کمک به مدیریت استان، دچار آسیب شود. اگر شورایی برای هماهنگی رسانهها در نظر گرفته شود تا اطلاعات دقیقی از وضعیت خوزستان را در اختیار رسانهها قرار دهد، میتواند در تشخیص مسایل مهم استان به منظور پرداختن به آنها، ایفای نقش کند.
سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان اظهار کرد: تشخیص اشتباه در منابع معرفی راهحل مشکلات، سومین آسیبی است که باید برای حل مسایل مورد توجه رسانههای استان قرار گیرد. بعضا افرادی وجود دارند که در همه حوزهها اظهارنظر میکنند؛ در حالی که تخصصی در آن زمینهها ندارند و رسانهها باید بتوانند با شناسایی منابع دقیق و درست، راهحلهایی را برای حل مسایل و مشکلات به مدیریت استان پیشنهاد دهند.
وی ادامه داد: اعلام آمادگی میکنیم تا با یک ارتباط خوب و عمیقتر با مجموعه استانداری خوزستان، با تشخیص بهموقع مسایل و مشکلات استان، بتوانیم راهحلها را نیز با برگزاری میزگردها و یا با مراجعه به کارشناسان استانی و کشوری، بیابیم.
علوی خاطرنشانکرد: خبرگزاری ایسنا تلاش کرده تا بهدور از حواشی، به شناخت دقیق مسایل استان بپردازد و به منظور ارائه راهکار به مدیریت استان، به منابع اصلی رجوع کند و این کارها است که میتواند استان را از کمیگرایی که آفت فعالیت رسانهای است، نجات دهد.